What’s on this weekend – 16 t/m 18 juni

Posted By Judith Sterkenburg / 16 juni 2017 / 0 Reacties

Dit vaderdag-weekend zetten we onze favo man extra in de bloemetjes en nemen we hem op sleeptouw buiten de deur. Er is ontzettend veel te doen: actief én passief! Ook gooien we nog enkele last minute vaderdag cadeautips erin: nu is het alleen nog een kwestie van kiezen. Enjoy!

512-basement-sale

Sla je slag in de 512-kelder!

De vakantiebonus er al doorheen gejaagd en nu vaderdagcadeau-stress? Lucky you! De meiden van 512 hebben de kelder omgetoverd tot shopparadijs voor man én vrouw. Met een beetje geluk vind je twee mooie fashion items voor de prijs van 1. Nog meer vaderdag cadeaushop-tips? Klik dan hier, hier en hier! En ook nog hier!

What’s on? Basement Sale
Where? 512 Nijmegen
When? 13 – 18 juni

traitlon-nevengeul-spiegelwaal

Effe lekker sportief afzien!

Zondag mag vadertjelief uitslapen, vandaag is het actie in de taxi! Zaterdag zal namelijk de allereerste editie van de traitlon Nijmegen plaatvinden op een unieke locatie: de Spiegelwaai! Een mooiere omgeving om een paar zweetdruppels te verliezen, kun je je niet wensen toch? Ga 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Oh er is ook een kids triathlon en als pa niet zo sportief is, dan is het vandaag dé dag om de Spiegelwaai samen te ontdekken!

What’s on? Triatlon & run-bike-run Nijmegen
Where? Spiegelwaai, Nijmegen
When? Zaterdag van 9.00 – 21.00 uur

fiets-expositie-marienburg-min

I want to ride my bicycle!

Dat Nijmegen dé fietsstad van Nederland is, bleek afgelopen week met Het Cargo Bike Festival en Velocity. Gisterenavond vond zelfs De Fiets Parade plaats waarbij heel Nijmegen op de stalen ros is gestapt en de 10 of 17 km heeft afgetikt. Om de fietskoorts nog even door ons bloed te laten stromen kun je in de Marienburgkapel een expositie bezoeken waarin schoolprojecten over het oer-Hollandse gebruik zijn te bewonderen.

What’s on? Expositie Marienburgkapel
Where? Marienburgkapel
When? Zaterdag 18 juni, 11.00-17.00

keti-koti-festival

Celebrate good times!

Een ordinair potje billen-schudden op swingende tunes, een markt met bijzondere producten uit de Cariben, Suriname en Afrika en vele workshops; dat kun je zaterdag verwachten bij het Keti Koti Festival in het Afrikamuseum. Maar daarnaast is dit ook hét moment om vrijheid, gelijkheid en verbondenheid te vieren. Keti Koti betekent ‘Verbroken ketenen’ in het Surinaams en verwijst naar het slavernijverleden en de afschaffing daarvan op 1 juli 1863. Sta stil bij het verleden, maar vier het heden en de toekomst!

What’s on? Keti Koti Festival
Where? Het Afrikamuseum
When? Zaterdag 17 juni, 14.00-20.00

mindful-run-nijmegen-1

Ga mee op loopavontuur!

Heeft vaders tijdens het hardlopen alleen oog voor zijn Garmin-watch? Meld hem dan aan voor de 5-weekse cursus Mindful Run Nijmegen. Want hardlopen is meer dan tijdlopen – zeker vandaag de dag! Bij Mindful Run combineren ze hardlopen met mindfulness en ademhalingstechnieken. Je leert mindful hardlopen op jouw niveau. Binnen de sessies besteden ze wisselend aandacht aan theorie en praktijk. Je krijgt informatie, past het toe, ervaart het en maakt vervolgens eigen keuzes. En Garmin? Exit binnen no time!

What’s on? Mindful Run Nijmegen
Where? Kronenburgpark
When? Zondag 18 juni, 10.00 uur

Extra: vaderdagweekendtips met de kleintjes!

blikgooien-Adrian-Sommeling

Rock and Roll

Kids ’n Billies, het stoerste kidsproof festival viert dit weekend hun 15-jarige bestaan en daarbij gaat het dak eraf. Op vrijdag is de aftrap om 20.00 uur in het Goffertpark met de jongens van DeWolff. Zaterdag wordt er nog de hele dag doorgefeest met een longlist aan ‘vette’ live optredens van bands die in 10 jaar uit zijn gegroeid tot ware rocklegendes binnen de scene. Ouderwetse spelletjes als blikgooien, spijkerbroekhangen en een zweefmolen maken het one big party!

What’s on? Kids ’n Billies
Where? Goffertpark
When? Vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni

vertelfestival-nijmegen

Why, tell me why!

Rondom Pannenkoekenhuis de Duivelsberg vindt dit weekend het Vertelfestival plaats. Jong en oud kan tijdens dit jaarlijkse event genieten van verhalen met als thema: Verschil. In het weiland staan tenten, is een caféterras en kun je samen met je kids neerploffen in één van de stoelen. Ruim 50 verschillende verhalen worden ten gehore gebracht, voor alle leeftijden of 10+. Zaterdagavond komen de volwassenen aan hun trekken met de Midzomernachtvertellingen; spooky verhalen tot de zon onder gaat.

What’s on? Het Vertelfestival
Where? Pannenkoekenhuis de Duivelsberg
When? Zaterdag 17 juni (13.30-18.00 en 20.00-23.00) en zondag 18 juni (12.00-18.00)

Happy Fox-on weekend!


Tekst: Nadine Jansen
Beeld: Adrian Sommeling, Tim Schoonhoven, 512, Keti Koti Festival, Mindful Run Nijmegen, Unsplash.com

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed