Yoga in Nimma! 7x yoga hotspots in Nijmegen

Afbeelding voor Yoga in Nimma! 7x yoga hotspots in Nijmegen

Yoga is hot! Met maar liefst 1,6 miljoen* yogi’s in Nederland, talloze plekken waar je yoga in alle soorten en maten kunt beoefenen en zélfs een eigen ‘Internationale Dag van’ afgelopen woensdag. Denk jij nu: ‘dát wil ik ook!’, wij vertellen je waar in Nijmegen je in de downwards dog, reversed warrior of lotushouding kunt gaan liggen. De stad heeft het namelijk allemaal: yoga op een paddleboard, yoga in het park en complete yoga-retreats. Namasté!

Yoga op locatie

kota-bairro-yoga

At the park met studio Kota

Op het grasveld tegenover Bairro Alto kun je in de hele maand augustus meedoen met lessen in de zon, georganiseerd door Claudia van studio Kota. Voor 7 euro per les ben je erbij en krijg je ook nog wat lekkers van Bairro. Heerlijk om een mooie zomerdag mee te beginnen, vinden wij.

De hipste yogastudio’s  

yogalisanne

Met Lisanne: van alle markten thuis

Yoga Met Lisanne? Dan kun je alle kanten op. Lisanne geeft reguliere yogalessen, SUP-yoga, workshops (bijvoorbeeld yoga & hardlopen) en last but not least een yogaretreat op Tenerife in oktober. Een pareltje voor de rustelozen onder ons is de ‘Yin Yoga’ die Lisanne geeft. Door stil te liggen en te observeren wat er in je lichaam gebeurt kom je erachter wat je los moet laten.

Studio Kota

Eigenlijk geen yoga, maar pilates. Toch noemen we Kota in dit rijtje. Doordeweeks geeft Claudia elke dag les in de kelder van Make My Day, maar vanaf september vanaf haar eigen stekkie in de benedenstad. Voor een potje lenigheid met fijne instructies ben je hier aan het goede adres.

Yoga Kula

Bij Yoga Kula probeerden we het al eens zelf met docent Michelle: een echte yogi die van de hoed en de rand weet. Een goede ademhaling is volgens haar de basis en brengt je tot ultieme ontspanning. Michelle bied ook speciale yoga voor je rug aan en ook is er ruimte voor mensen met beperkingen.

Danslokaal: Modern Floorwork & Yoga

Sta je open voor een test? Dan is het wellicht leuk om eens mee te doen met het project Modern Floorwork & Yoga bij het Danslokaal. Op donderdagavond wordt de les gegeven en die staat in het teken van moderne dans met yoga-elementen.

Yoga = hot

bikram-yoga-nijmegen

Bikram yoga

Wil jij – letterlijk – ervaren hoe ‘hot’ yoga is? Probeer dan bikram yoga bij Bikram Yoga Nijmegen. In een warme ruimte van maar liefst 39°C graden en met een luchtvochtigheid van 40 procent oefen je in 1,5 uur 26 verschillende houdingen. Waar de warmte goed voor is? Je spieren, gewrichten, bindweefsel én huid.

Nieuwe yoga hotspot opening soon

opening-nieuwe-bloemerstraat-nijmegen

Practice of Balance @ Bhalu

Deze zomer opent bio-lunch-zaak Bhalu in de Bloemenstraat en daar gaat yogi Marleen van Practice of Balance yogalessen geven! Nieuwsgierig? Stay tuned en Follow the Fox!

Happy yoga-ing foxies!


Tekst: Avalon Diebels (*bron: www.yoga-dag.nl)
Beeld: Studio Kota, Met Lisanne, Bikram Yoga Nijmegen, Ugenda