5x zomers relaxen aan het water!

Afbeelding voor 5x zomers relaxen aan het water!

Het ultieme zomergevoel? Dat is zomers relaxen aan het water! En lucky us kan dit gewoon in onze voortuin: aan, op en rond de Waal is er deze zomer genoeg te beleven. En het wisselvallige weer hoeft heus geen spelbreker te zijn. Check onze top 5 voor in- en ontspanning aan het water!

 #1 Sup of Surf? 

Met de komst van de Nijmeegse Spiegelwaai kunnen we opeens op loopafstand suppen en windsurfen! Heb je zelf geen sup-board? Geen probleem. De trend die is overgewaaid uit Hawaï is namelijk ook in Nijmegen te volgen bij Sup & Surf. De Sup & Surf-crew heeft momenteel een break, maar vanaf 19 augustus kun je weer volop aan de bak. Check de site voor meer info: naast sup-, surf- en sup-yogalessen kun je ook een SUP huren en zelf op ontdekkingstocht gaan.

#2 Kajak of Kano?

Ben je een echte waterrat, maar is balance on a surfboard niks voor jou? Dan is de kajak of kano je beste vriend. Stap op in Doornenburg en vaar de Linge af en ontdek hoe mooi de omgeving van Nijmegen is. Of je met vrienden in een kano stapt of solo in een kajak zit: lekker dobberen op het water is pas echt zomers relaxen!

#3 Openlucht ontspanning?

Loom ontspannen aan het water? Strijk dan neer op een van de vele stadsstrandjes met uitzicht op de Waal. Af en toe afkoelen? In de nevengeul zwem je geheel op eigen risico, maar er is wel een zwemzone afgebakend. De Nijmeegse Reddingsbrigade houdt een oogje in het zeil, maar let op: er is nog geen permanent toezicht.

#4 Relaxt plonzen?

Zwemmen in de Spiegelwaal voor jou iets te risicovol? Check dan de mooie (en veilige!) zwemplekken bij Slijk-Ewijk, de Bemmelse Waard, de Bisonbaai, De Berendonck en het Wylerbergmeer. Iets verder weg vind je De Groene heuvels en de Gouden Ham. Genoeg opties dus om erop uit te trekken en neem de niet-waterratten ook mee voor beachvolleybal of barbecue-actie aan de waterkant!

#5 Wild water actie?!

Op de inlaatstroming van de Spiegelwaal kun je echt wild water varen, wat uniek is in Nederland. In 1,5 tot 2 uur leer je kanoën en is het all about fun! ‘To paddle’, organiseert clinics en (Wild) Water Kinderfeestjes op de Spiegelwaal en t/m september kun je nog terecht bij organisator Maarten Holdrinet, 3-vouding Nederlands kampioen. Check de site voor meer info.


Tekst: Nadine Jansen | Beeld: Unsplash.com