Fastread Monday: op of (juist!) naast je yogamat bij Bhalu!

Afbeelding voor Fastread Monday: op of (juist!) naast je yogamat bij Bhalu!

We kunnen er niet meer omheen: de Nijmeegse Bloemerstraat is volop in bloei. Met nu tegenover onze favo wijnbar Lebowski een bijzondere nieuwe hotspot Bhalu. De drie jonge honden Kees, Christiaan en Marleen hebben hier een plek gecreëerd waar het heerlijk vertoeven is op of (juist!) naast je yogamat!


Bhalu?

In balance zijn vandaag de dag? Dat is nog wel een uitdaging. We staan tegenwoordig constant on- & offline AAN. Het jonge ondernemerstrio Kees, Christiaan & Marleen vondt het dan ook de hoogste tijd voor een plek in Nijmegen waar je van binnen én buiten tot rust komt. Een plek waar je terecht kunt voor een gezonde én lekkere bite, waar je ongestoord kunt relaxen met vrienden, ontspannen met een boek (jaja een boek: bij Bhalu is er geen Wifi-signaal te ontvangen, red.) of een fijne yogales kunt volgen. In de randstad springen dit soort hotspots al enkele jaren als paddestoelen uit de grond en nu (eindelijk!) hebben we ook zo’n plek in Nimma town.

Feels like home!

Bhalu als verlengde van je huiskamer, dat is het motto van deze nieuwe stek. “Het ultieme buitengevoel hebben we naar binnen gehaald”, aldus Kees. Christiaan vult aan: “We moedigen groei aan door bewuster in het leven te staan en verantwoorde keuzes te maken. Alles wat je hier ziet is dan ook met aandacht uitgekozen inclusief duurzame (interieur)materialen en in de keuken werken we zoveel mogelijk met lokale (bio)producten.”

Yoga heaven

Naast delicious food kun je bij Bhalu ook terecht voor je dagelijkse dosis yoga. De lessen bij Bahlu zijn voor jong en oud, van yoga-virgin tot -expert en worden beneden gegeven. In de kelder? Inderdaad de kelder en nee dit is geen tochtig, donker hol, maar een yoga-zen-paradijsje inclusief bamboevloer, duurzame matjes, groen op de muur en mét geweldig yoga-mood-licht. Typisch Yoga Bhalu: elke les wordt er rekening gehouden met individuele verschillen en houdingen worden op verschillende niveaus aangeboden. Hierdoor zijn de lessen voor iedereen interessant en uitdagend op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Marleen: “De groepen houden we klein (max 9 pers.), zodat je alle ruimte hebt om in balans te komen”.

Op het menu: mannenyoga

Van hatha yoga, restorative yoga, vinyasa tot chakra yoga; een veelvoud aan yogalessen kun je bij Bhalu volgen. Marleen: “De verschillende stijlen yoga hebben allen iets unieks. De afwisseling van dynamische en statische houdingen bij Hatha zorgt voor de perfecte balans in lichaam en geest. Je leert daarnaast de boel de boel te laten, en toeschouwer te zijn van wat er gebeurt. Voor veel mensen best een uitdaging, haha! Chakra yoga staat in het teken van de zeven chakra’s, waarbij de ademhaling, geluiden en visualisatie een grote rol spelen. Echt iets wat je zelf moet ervaren”, aldus Marleen. En mannen geen zin om tussen de lenige dames te staan? Probeer dan Bhalu mannenyoga. De lessen zijn ‘down to earth’ en man-proof to follow.

Wijnen bij de overbuurmeisjes

Je had het vast al door: ik word erg blij van deze nieuwe hotspot aanwinst. Bij Bhalu heerst er een heerlijke relaxte en supervriendelijke sfeer, het is lekker ruim opgezet met veel verschillende knusse hoekjes binnen en een fijn terras buiten. Uiteraard staat hun eigen hotspot Bhalu met stip op nummer 1, maar als ze een dag vrij zijn waar gaan ze dan zelf naar toe? Kees: “Dat zijn voor mij Floris, Tati en de overbuurmeisjes van Lebowski.” Marleen: “Lebowski, maar daar voeg ik ook Down Town, Bairro Alto, Credible en Cali aan toe!” Christiaan vult aan: “Lebowski, zeker, maar mijn eigen huis toch ook hoor, haha!”

Tekst: Nadine Jansen | Beeld: Bhalu, FollowFox