Tried en tested 2017: high tea bij OPEN – slowcafe

Posted By Admin@LinkU / 15 oktober 2017 / 0 Reacties

Nijmegen is zoveel mooie plekken rijker geworden en dat betekent dat onze 2016 high tea top 10 guide een update moest krijgen. De komende tijd testen we deze nieuwe spots en vertellen we jullie alles over hun high tea, zodat jij weet waar je moet zijn!

Theeluiten bij?

OPEN slowcafe. Een zaak in de Lange Hezelstraat met een filosofie: slow living. Even niet meer online. Je kunt er lekker op jezelf zitten met een boek maar ook met een ander. Of je die ander nou zelf meebrengt of niet. Bij OPEN is namelijk bijna elke dag een gastheer aanwezig. Dit is een vrijwilliger die je alles kan vertellen over het oude pand waarin OPEN slowcafe gevestigd is of die met jou een praatje maakt. Toen wij langs kwamen voor onze high tea was zelfs de Troostdichter aanwezig. Met hem kun je op de gewelvenkelder van het pand een troostend gesprek voeren. Ook dát is tried en tested door de redactie. Bijzondere plek, dat wisten wij toen meteen.

Het personeel van OPEN slowcafe is ronduit lief. Met veel aandacht vertellen zij over wat je te wachten staat. Je mag twee koppen koffie (Blommers, 10 punten) of thee nemen, je krijgt een glas verse jus en al het eten zal tegelijk geserveerd worden. Kom maar op!

Van links naar rechts

Alles dus in één keer en dat heeft een groot voordeel: je kiest namelijk zelf of je begint met hartig of zoet. Wij begonnen in elk geval met een heerlijk verse courgettesoep met uitgebakken spekjes en dat beloofde veel goeds. Verder op de hartige tour genoten we van het bourgondische miniworstenbroodje met mosterdmayo en een wrap gevuld met oude kaas en groenten. Yum! Ondertussen dronken we ook onze eerste kop slow-tea. We gingen voor een rooibosthee en een zachte groene thee. Niet te overheersend, maar wel smaakvol vonden wij. Op de worstenbroodjes zat nog een kaartje geprikt, met een vraag daarop. “Wat geef jij prioriteit in je leven?”. Wow, that’s a thinker, maar ook meteen het begin van een mooi gesprek.

Daarna was het tijd voor het zoetekauwen. Dat begon met een zelfgemaakte wafel met warme kersen en slagroom en dat was onze favoriet! Ook genoten we van de sinaasappelbavarois met bastognebodem (altijd goed!) en sloten we af met een stukje klassieke red velvet cake. Allemaal geserveerd in fijne porties. Je kunt van alles proeven en genieten zonder overvol te raken.

Conclusie: hele fijne plek met een hele fijne high tea die ook nog eens heel lief is voor je portemonnee. OPEN moet je niet alleen gaan proeven, maar ook ervaren. Het is bijna onmogelijk om je er niet thuis te voelen. Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Nieuwsgierig wat uiteindelijk de prioriteit in ons leven is? Je kunt het door ons met lichtbruine stift ingevulde kaartje vinden op de ruit binnen bij OPEN.


 

High tea hotspot OPEN – slowcafe

Locatie: Lange Hezelstraat 39
Prijs: € 10,-
Ambiance: disconnect to connect, échte aandacht en met een sociaal tintje.
Bio-love: OPEN omarmt duurzaamheid en heeft hart voor het proces waarop het eten wordt gemaakt. Met vegetarische of andere dieetwensen wordt rekening gehouden en de producten zijn afkomstig uit de regio.
Flexibel / reserveren: reserveren vinden ze fijn, maar als het moment het toelaat kun je ook spontaan binnenlopen voor de high tea.

 

De volgende keer wordt er door het FF-team gehightead bij… Noachs Spijshuys!


Tekst & beeld: Avalon Diebels

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed