Movers & Shakers: dit zijn de 9 nieuwe hotspots in Nijmegen!

Posted By Judith Sterkenburg / 29 oktober 2017 / 0 Reacties

Of het nu aan het herfstseizoen ligt of niet: overal in Nijmegen schieten de leukste hotspots als paddenstoelen uit de grond. En dat betekent dat we alweer toe zijn aan de 3e movers & shakers lijst van 2017! Waar je de komende tijd écht naartoe moet? It all includes: chocola, tosti’s én ander lunch-lekkers, vintage, beauty, een goede borrel en natuurlijk: mode. Let’s get this Monday started met deze 9 nieuwe Nijmeegse hotspots.

Primeurs x2!

Bertenco-nijmegen

Primeur 1 | Bert&Co Antiques | Loop binnen!

Dit is natuurlijk hét perfecte seizoen om lekker binnen te ‘cocoonen’. Haard aan, kaarsen aan, warm plaid op de – nieuwe of vintage – bank… En laten we hier sinds augustus een nieuwe winkel en showroom voor hebben in Nijmegen-Oost: Bert&Co. In de oude lampenfabriek van Nijmegen aan de Tooropstraat 113 hebben Bert en zijn ‘co’ Brigitte een verzameling aan vintage meubels en industriële, brocante en antieke interieur items staan. Achter veel blikvangers zit vaak een verhaal en soms komen ze uit Frankrijk en soms gewoon uit Nijmegen. Nieuwsgierig? Loop binnen!

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ Tooropstraat 113

Misous-nijmegen

Primeur 2 | Boutique Store Misous | Coming soon

Aanstaande zaterdag 4 november is het zover: de big opening van Misous in de Stikke Hezelstraat. Misous = de allermooiste lingerie én meer. Eigenaresse Marloes creëert hier haar eigen unieke winkelconcept waar ook fashion, sieraden, accessoires en sport- en loungeware een plek krijgen: “In Nijmegen miste ik nog een leuke hippe lingeriezaak in een modern jasje, nou die komt er nu!” Merken die ze gaat verkopen? O.a. Heidi Klum, Passionata, Femilet, Fabienne Hansoul, Blue Bella en Panache. Wij liggen voor de deur.

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ Stikke Hezelstraat 24

depaskamer-nijmegen

3 | De Paskamer | Coming soon

Het ziet er nog een beetje mysterieus uit: de nieuwe conceptstore in de Bloemerstraat van de mensen van BijSMAAK in samenwerking met Vliegwerk. Maar binnenkort gaan de stickers van de ramen en opent “De Paskamer” 2.0. Wat ooit begon op nummer 19 als afhaalpunt voor je online bestellingen, is nu hun creatieve broedplek waar ook het gezamenlijke t-shirt label VWPXBSMK wordt verkocht. Op de nieuwe locatie komt een groter kantoor + afhaallocatie voor de webshop, een volwaardige tattoostudio, een aantal flexwerkplekken én in de toekomst een dj-school in de kelder. Wij kunnen niet wachten!

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ Bloemerstraat 70-72

supertrash-nijmegen

4 | Supertrash | Loop binnen!

Dat ‘worldfashion’ écht niet alleen maar in Amsterdam thuishoort, bewijst de nieuwste store van Supertrash in ons eigen Nijmegen wel! Shop hier in real live – en dus niet alleen online – de hipste kleding, schoenen en accessoires van designer van eigen bodem Olcay Gulsen. Haar stijl? Voor de sterke vrouwen die passievol en sophisticated in het leven staan.

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ Pauwelstraat 11

invito-nijmegen

5 | Invito | Loop binnen!

Terug van – even – weggeweest, vinden we Invito weer in de stad. Om de hoek bij Supertrash scoor je hier nu niet alleen schoenen, maar ook kleding (van o.a. Cheap Monday & Loavies), tassen, sieraden en andere fijne accessoires. De nieuwe winkel is licht en lekker open, zodat de nieuwste items je direct in het oog springen. En heb je manlief meegenomen voor een shopsessie? De koffie staat hier voor hem klaar while he waits.

Mover? ⇒ Waar? ⇒ Broerstraat 76

quetzal-nijmegen

6 | Chocoladebar Quetzal | Loop binnen!

Quetzal is de nieuwe chocolate heaven in Nijmegen. Op de menukaart van deze eerste chocoladebar in Gelderland prijkt: juist… één en al chocola. Iedere dag worden er verse brownies, bonbons, milkshakes, wafels en ijs gemaakt met chocolade uit o.a. Ghana en Ecuador. En vergeet ook de ‘high choq’ niet. “There’s more to live than chocolate, but not right now”, and we agree.

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ Houtstraat 41

tosti-club-nijmegen

7 | Tosti Club | Loop binnen!

Wij Nederlanders blijken de grootste tosti eters ter wereld. En gelukkig is daar dan nu: De Tosti Club. Hier kun je all day long verse tosti’s eten van huisgemaakt (desem)brood, belegd met biologische en zoveel mogelijk regionale producten. Kies je favo combi van het menu of ‘create your own’. Ben jij meer een zoetekauw? De Tosti Club serveert ook ontbijt met toast, jam, een gekookt eitje én romige yoghurt of American pancakes met granola en vers fruit.

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ Houtstraat 1

Ná de Tosti Club nóg meer zin in brood? Probeer ook Taste/12. Hier vind je 12 smaakcombinaties van een broodje met een juice. Loop binnen bij Burchtstraat 61.

cafe-wijck-nijmegen

8 | Café Wijck | Loop binnen!

De ‘wijck’ waar we tot voor kort nog een écht leuke hotspot misten? Nijmegen (oud) West. Gelukkig is daar sinds de Vierdaagse verandering in gekomen en vind je op de hoek van de Voorstadslaan en Biezendwarsstraat nu Café Wijck. Overdag een fijne plek om te lunchen én te werken of studeren en ’s avonds wordt het vat aangeslagen voor een lekker (speciaal) biertje, plus borrelhap.

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ Voorstadslaan 130

sid-liv-nijmegen

9 | Sid&Liv wordt Brownies&downieS | Coming soon

Last but not least de grootste ‘shaker’ van dit lijstje: Sid en Liv, want die heeft ons flink wakker ‘geshaket’ de afgelopen weken. Na 7 trouwe jaren vól verse koffie, lekkere lunches en high teas waar je spontaan van gaat watertanden, stopt één van onze favo ‘Eat & Sip’ hotspots ermee. Maarrr… op 1 december wordt het stokje overgedragen aan Brownies&downieS, waar “good things happen over coffee”. Wij kijken er al naar uit. Wil je, voor dat het zover is, nog éven genieten van Sid en Liv? Dat kan tot en met 26 november.

Shaker? ⇒ Waar? ⇒ Van Welderenstraat 95

Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: FollowFox, Café Wijck, Bert&co, Sid en Liv       

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed