What’s on this weekend – 17 t/m 19 november

Posted By Judith Sterkenburg / 16 november 2017 / 0 Reacties

De pepernoten en chocoladeletters vliegen je al maanden om de oren, maar nu is het dan eindelijk écht zover: de komst van dé Goedheiligman! Meer fan van die andere man met witte baard? Gelukkig is er nog veel meer leuks te doen dit weekend, inclusief goede live tunes, een wijnfestijn, ‘n nieuw tof feest en dé loopwedstrijd van het jaar. En dit alles gebracht met een subtiele Sint-tint dankzij onze redacteur Judith. Fijn weekend!

De-Staat

Wie komt er alle jaren…

… weer terug naar het Nijmeegse gevaren? Yes, Nijmeegs beroemdste band: De Staat. Nu er een nieuw album aankomt, sluiten ze hun “O”-tour met optredens in binnen- en buitenland af met een knaller in thuisstad Nijmegen. Zin in een ‘heerlijk avondje’ waarbij je als publiek de band – letterlijk – omarmt? Scoor dan nog snel je ticket voor vanavond of zondagmiddag.

What’s on? Afsluiting tour in thuisstad Nijmegen
When? Vrijdag 17 november van 20.30 – 23.00 uur
Where? De Vasim
Meer info? Check Facebook

wijn-proeverij-sauter-wijnen

Sinterklaasje bonne bonne bonne

Dit weekend gaan we voor een lege lege tonne. Of eigenlijk wijnvat of -fles, what so ever. Want bij Sauter Wijnen kun je je zaterdag tijdens de Najaarsproeverij te goed doen aan een uitgebreid assortiment van najaars- en Kerstwijnen. Wordt het Cabernet, Sauvignon, Malbec, of toch een blend van dit alles? Na de proeverij weet jij wat je op tafel wilt hebben staan met de feestdagen.

What’s on? Najaarsproeverij
When? Zaterdag 18 November
Where? Sauter Wijnen
Meer info? Check Facebook

disco-de-danshal

Rommel de bommel, wat een gestommel

Want vanavond gaat het dak eraf in Waalhalla tijdens de allereerste editie van ‘De Danshal’. De Danshal staat voor – zoals ze het zelf noemen – “dancehall, schurende reggaeton, hitsige soca en zonnige moombahton”. Wie zij er party hardy? Want dat wordt het! Check voor meer info de Facebookpagina.

What’s on? Eerste editie van De Danshal
When? Vrijdag 17 november vanaf 23.00 uur
Where? Waalhalla

aankomst-sinterklaas-waalkade

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint

Willen jij en je mini-me’s niks missen van Sinterklaas? Zorg dan dat je op zaterdagmiddag om 13.00 uur klaarstaat op de Waalkade. Daar stapt hij, samen met zijn Pieten, aan wal om vervolgens zijn ronde te maken door het centrum van de stad. Weten hoe laat hij waar is? Check hier het programma.

Ook leuk: een bezoek brengen aan de Mariënburgkapel die omgetoverd is tot het Huis van of bezoek de tentoonstelling “Nicolaas en de prinses uit het Oosten”, een historisch sprookje over de komst van Sint Nicolaas naar Nederland in het Valkhofmuseum.

What’s on? Intocht van Sinterklaas
When? Zaterdag 18 november vanaf 13.00 uur
Where? Aankomst op de Waalkade, daarna in de binnenstad

zevenheuvelennacht-en-zevenheuvelenloop

Zie de maan schijnt door de bomen…

Tijdens de Zevenheuvelennacht zaterdagavond, terwijl je zeven kilometer hardloopt door het donker. Ben je niet zo van de donkere dagen of ben je op zoek naar méér uitdaging? Loop dan zondag dé Nijmeegse hardloopklassieker: de Zevenheuvelenloop. Vijftien kilometer hardlopen van Nijmegen naar Groesbeek en weer terug. De officiële inschrijving is al gesloten, maar je kunt nog wel een startnummer overnemen. Elke loper gaat harder met applaus: aanmoedigen langs de kant kan natuurlijk ook!

What’s on? Zevenheuvelennacht en Zevenheuvelenloop
When? Zaterdagavond 18 en zondag 19 november
Where? Around town, naar Groesbeek en weer terug
Meer info? Check de site.

Tekst: Judith Sterkenburg
Beeld: Lotte Schrander (de Staat), Niels Jacobs (Zevenheuvelennacht), Unsplash.com

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed