What’s on this weekend – 24 t/m 26 november

Posted By Judith Sterkenburg / 23 november 2017 / 0 Reacties

Dit weekend is heerlijk, eerlijk! Get your inner nerd out and talk books (and more) tijdens het Wintertuinfestival of vier je groene vingers en bouw je eigen ecosysteem bij de coolste plantenwinkel in town. Liever op je gemakje staren? Bezoek het documentaire festival of check ‘s werelds beste persfoto’s in het Afrika Museum. Hoe dan ook, heb een fijn weekend. Dat is makkelijk met al dit moois op de planning!

Wintertuinfestival2

Wintertuinfestival

Het wintertuinfestival viert dit jaar iets moois: de vrije lezer. Het lezen van een boek wordt gezien als een daad van verzet in een tijd waar je met informatie wordt overladen. Afgelopen woensdag is het festival al begonnen, maar dé klapper vindt plaats op zaterdag. Doornroosje vult zich dan met (aanstormend) literatuurtalent en boekenwurmen, die zullen spreken, dichten en discussiëren over het festivalthema.

What’s on? Het Wintertuinfestival
When? 22 tot en met 25 november. Het festival is op zaterdag 25 november
Where? Op verschillende plekken in de stad, bijvoorbeeld in Doornroosje
Meer info? Check de website

Bleshyou2

DIY: Groenlandschap in glas

Bij Bleshyou (je weet wel, die super hippe plantenzaak die een conceptstore deelt met 512) kun je op vrijdag iets heel leuks doen – wil het niet dat de workshop al he-le-maal vol is. Natuurlijk kun je last-minute even langwippen voor een allerlaatste plekkie, maar zet in ieder geval 12 januari vast in de agenda. Ook dán neme men een grote glazen fles en Bleshyou zorgt voor de groene benodigdheden.

What’s on? Je eigen groenlandschap in glas maken
When? Vrijdag 24 november om 19:30 uur en anders op 12 januari 2018
Where? Bleshyou, Van Broeckhuysenstraat 20
Aanmelden? Stuur een mail naar info@bleshyou.nl en de kosten bedragen €45,-

IDFA

International Documentary Festival Amsterdam (IDFA)

Dit weekend is er nóg een festival dat op je agenda moet: het international documentary festival Amsterdam, dat negen docu’s uitzendt in LUX. Deze zijn met zorg geselecteerd en meer dan eens gaat het zelfs om de wereldpremière van de desbetreffende documentaire. De onderwerpen die worden aangesneden? Niet mals! Kijk bijvoorbeeld naar The Judge, een docu over de eerste vrouwelijke shariarechter in het Midden-Oosten.

What’s on? International Documentary Festival Amsterdam (IDFA)
When? Zaterdag 25 en zondag 26 november
Where? LUX
Meer info en tickets? Klik hier!

World-Press-Photo-Africa-Museum

World Press Photo

Sinds 17 november al te bewonderen in het Afrika Museum: de 45 prijswinnaars die de beste persfoto’s van het jaar maakten, in maar liefst acht categorieën. Kippenvel asssured.

What’s on? World Press Photo expositie
When? Sinds 17 november 2017 tot en met 4 maart 2018
Where? Afrika Museum
Kosten? Toegang tot het hele museum kost je als student €6,-. Normaal tarief is €14,-

Have a Fox-On weekend!


Tekst: Avalon Diebels
Beeld: Bleshyou, Wintertuinfestival, LUX, Afrika Museum

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed