Dit zijn de 9 leukste flexwerkplekken in Nijmegen!

Afbeelding voor Dit zijn de 9 leukste flexwerkplekken in Nijmegen!

Soms wil je gewoon je vaste thuiswerkplek inruilen voor een inspirerende omgeving. Maar waar precies zijn de leukste flexwerkplekken in Nijmegen te vinden? Inclusief (of exclusief) collega-ondernemers, een rustig plekkie mét een goede bak koffie en snelle wifi? Redacteur en zelf fervent buiten-de-thuis-deur-werkende-ondernemer Judith zocht het voor je uit en maakte een fijne lijst met plekken waar je spontaan een dagje naartoe kunt of een vast bureau kunt huren. #HelloMonday!

Flexplek #1: Van der Valk

Fantastisch bereikbaar (want je hoeft niet de stad in), spik splinter nieuw, veel ruimte én lekker eten (en nee zeker niet oubollig!). Flexwerken in het restaurant van het Van der Valk hotel in Lent is géén straf. Vanaf 7.00u kun je hier opstarten met een vers ontbijt, ook als je geen hotelgast bent. Daarna kun je lekker blijven zitten om een dagje door te werken. Ook handig voor als je afspraken moet ontvangen in een nette, professionele omgeving. In het hele hotel is er gratis wifi en kom je met een groter gezelschap? Dan kun je ook een ruimte huren.

Waar? Hertog Eduardplein 4, Nijmegen (Lent)
Open? 24/7 geopend
Bereikbaar? Gratis parkeren en station Lent is om de hoek.
Meer info? www.valknijmegen.nl

Flexplek #2: Coffeelovers

Ben jij een coffee- én booklover? Nestel je dan tussen de koffie en boeken bij Coffeelovers in de bieb hartje centrum. Dé perfecte plek voor wat extra (literaire) inspiratie. Achter de bar maken de barista’s van Coffeelovers de mooiste latte-creaties, terwijl jij lekker rustig kunt zitten werken op de gratis wifi. Advies of onderbouwing nodig voor je werk? Dan steek je hier heel gemakkelijk je neus in de boeken.

Waar? Mariënburg 29, Nijmegen
Open? ma-di-wo-vr 09-17.30u | do 09-20u | za 09-17u | zo 13-17u
Bereikbaar? De auto zet je neer in Parkeergarage Mariënburg (betaald). Ook je fiets kun je hier (gratis) stallen. Kom je met OV? Stap dan uit in de Burchtstraat en loop via de Marikenstraat naar de Biblotheek.
Meer info? www.coffeelovers.nl/locaties/koffiebar-marienburg-nijmegen

Flexplek #3: OPEN slowcafe (let op want inmiddels gesloten!)

OPEN is de plek om even af te remmen en tot je zelf te komen. Een plek om vooral dus even níet aan werk te denken? Nee! Want bij OPEN gaat het ook om inspiratie: het inspireren van anderen en zelf tot nieuwe inzichten komen. Een heerlijke plek om te werken dus! Met goed koffie en eerlijk eten. Én goede wifi.

Waar? Lange Hezelstraat 39, Nijmegen
Open? di-za 10-17.30u | zo (1e van de maand) 11-17u
Bereikbaar? Je bereikt OPEN het beste op de (OV)fiets, want het ligt midden in de Lange Hezelstraat. Lopen vanaf het station kan ook, in zo’n 15 minuten. Kom je met de auto? Zet die dan neer bij P2 Oude stad en loop vanaf daar de stad in.
Meer info? www.openslowcafe.nl

Flexplek #4: Bhalu

Op zoek naar de juiste werk-privé balans? Ga dan een dagje bij Bhaluzitten. Vind je plek achterin de zaak aan de grote lange tafel, connect to de gratis wifi en geniet van een bak (h)eerlijke koffie. Food for thought nodig? Pak een gezonde lunch of doe dan mee met een uurtje yogales tussendoor. It’s all about the balance!

Waar? Bloemerstraat 95, Nijmegen
Open? ma-do 08-20u | vr-za 08-17u
Bereikbaar? Bushalte Plein 44 en je fiets zet je de hele dag gratis in de ondergrondse fietsenstalling. Kom je met de auto? Vergeet dan niet te betalen in de Bloemerstraat.
Meer info? www.bhalu.nl

Flexplek #5: Credible

Als eigen ondernemer heb je in principe de tijd voor jezelf. Maar werk jij tóch het liefste meteen ’s ochtends (vroeg), check dan vanaf 7.00 uur al in bij Credible. Niet voor het hotel (kan natuurlijk ook), maar voor een fijne werkplek met gratis wifi. ’s Ochtends is het hier nog lekker rustig en je kunt meteen een ontbijtje meepikken. Boven kun je zitten aan de grote tafel naast de bar, waar ook voldoende stopcontacten zijn. Of ga aan de hoge tafel voor het raam zitten (onze favo spot).

Waar? Hertogstraat 1, Nijmegen
Open? ma-vr 07-01u | za-zo 08-01u
Bereikbaar? Parkeren in de Kelfkensbos garage en de bus stopt voor de deur.
Meer info?www.in-credible.nl
Is iedere dag ergens anders werken iets té ‘flex’ voor jou? Er zijn ook een paar hele leuke flexwerkplekken in Nijmegen waar je een vaste werkplek of bureau per maand kunt huren.

Flexplek #6: Start-up Nijmegen

Ben jij startende ondernemer? Loop dan een keer naar binnen bij Startup Nijmegen of ga een keertje gratis ‘proefzitten’. Bij Startup komen startende en doorgewinterde ondernemers bij elkaar. Huur je hier een plek, dan heb je een heel scala aan partners tot je beschikking staan die je voorzien van advies op het gebied van: boekhouding, je website, zelfdiscipline en je groeiplannen. De ondernemers komen ook regelmatig bij elkaar om van elkaar te leren én uiteraard te borrelen.

Per maand? Betaal je 215 euro. Hiervoor krijg je een fijne, representatieve werkplek én de kennis, expertise en begeleiding van professionals om een vliegende start te kunnen maken met je onderneming. Daarnaast: koffie, gratis wifi, dag en nacht toegang én collega-ondernemers.
Waar? Stationsplein 26, Nijmegen
Open? 24/7 | 7 dagen per week
Bereikbaar? Makkelijk! Startup Nijmegen ligt tegenover het station. Parkeren doe je (betaald) in de Keizer Karelgarage.
Meer info?www.startupnijmegen.nl

Flexplek #7: In de Bak

Bijzonder! Want hier werk je letterlijk In de Bak. Vroeger zat in dit pand namelijk een politiekantoor met cellen. Nu is het een fijne werkplek voor (sociaal) ondernemers en professionals die houden van kleinschalig, laagdrempelig én (maatschappelijke) betrokkenheid. Na een dag hard werken toe aan iets anders? Probeer dan of je kunt ontsnappen uit de Escape Room in de kelder!

Per maand? Betaal je 160 euro voor een plekkie. Wat je ervoor krijgt? Dag- en nacht toegang tot je werkplek (dat is pas écht flexwerken), een sfeervolle werkruimte die je deelt met de andere ondernemers, gebruik van de overlegruimtes, wifi uiteraard én een gratis parkeerplek.
Waar? Tweede Oude Heselaan 181A, Nijmegen
Open?All day and all night!
Bereikbaar? Je hoeft niet bang te zijn voor parkeerboetes, want je kunt je auto gratis kwijt. Vanaf het station loop je er in 10 minuten naartoe.
Meer info?in-de-bak.nl

Flexplek #8: Vertoef

Guesthouse Vertoef is een hotel voor long- en short stays mét aparte workarea. De benedenverdieping is helemaal ingericht om te inspireren, te studeren, te werken en ontmoeten. Naast het huren van een werkplek, kun je hier ook presentaties geven of vergaderen. Extra handig: in het huurbedrag zit je eigen locker en de mogelijkheid voor een postadres. Voor als je werk en privé graag iets meer gescheiden houdt.

Per maand? 150 euro per maand voor een flexplek met eigen locker en postadres, plus 3 uur per week een vergaderruimte.
Waar? Nassausingel 3, Nijmegen
Bereikbaar? Parkeren is gratis en op loopafstand van het station (of pak de bus richting Plein 44).
Meer info?www.guesthousevertoef.com/pages/home

Flexplek #9: Hubbels

Zelf was ze een aantal jaren geleden op zoek naar een werkplek met anderen, nu heeft Martine alweer 5 jaar haar eigen co-kantoor in Bottendaal: Hubbels (geïnspireerd op het wereldwijde The Hub concept). Bij Hubbels kun je flex- en cowerken, vergaderen of een vaste werkplek huren. Met welke expertises je hier samen zit? Met marketing en communicatie, beeldvorming, (web)development, social media, coaching en management.

Per maand? Een abonnement is een soort strippenkaart. Je betaalt tussen de 106 (voor 25 uur per maand) en 205 (full-time) euro voor een plek. Daar krijg je wél gratis koffie, wifi en marketingadvies voor. Een vergaderruimte huren kan ook, dan betaal je 70 euro voor 10 uur.
Waar? Castellastraat 84, Nijmegen
Open? Altijd, ook ‘s avonds en in het weekend.
Bereikbaar? Parkeren in Bottendaal is betaald. Vanaf het station is het 7 minuten lopen.
Meer info?www.hubbels.net

Check via deze link onze flexwerk top 10 van 2020!

Tekst: Judith Sterkenburg
Beeld: Susanne Sterkenburg (hoofdbeeld), Van der Valk, Coffeelovers, Bhalu, Credible, Start up Nijmegen, In de Bak (Tim Schoonhoven), Vertoef, Hubbels