Tried & Tested 2017: high tea bij Fingerz!

Afbeelding voor Tried & Tested 2017: high tea bij Fingerz!

Nijmegen is zoveel mooie plekken rijker geworden en dat betekent dat onze 2016 high tea top 10 guide een update moest krijgen. De komende tijd testen we nieuwe spots en vertellen we jullie alles over hun high tea, zodat jij precies weet waar je moet zijn. Redacteuren Nadine en Lisanne gingen op een high tea ontdekkingsreis mét Spaanse twist bij Fingerz in de Lange Hezelstraat.

Theeleuten bij?

Fingerz. Een schattig en nog relatief nieuw zaakje waar de Spaanse gastvrijheid je in alle geuren en kleuren tegemoet komt, zodra je een voet over de drempel zet. Bij Fingerz, de naam verraadt het concept al een beetje, wordt fingerfood geserveerd. Dit zijn kleine smaakexplosies met liefde bereid: de meesten met een Spaanse twist, maar ook familierecepten en Hollands getinte gerechten sieren de kaart. Een jaar geleden opende kookfanaat Franchesko, mede dankzij crowdfunding, Fingerz en vandaag de dag is hij nog steeds een blij man: “Steeds meer mensen komen genieten van onze ‘pinxos’ en waarderen het concept. Eigenlijk zijn het geen officiële Spaanse pinxos (een hapje op een stokje), maar kleine gerechtjes die je uit de hand kunt eten.” Onze nieuwsgierigheid is gewekt naar de Fingerz high tea!

Van links naar rechts

Allereerst serveert Franchesko ons een ‘eitaartje’. Een heerlijk knapperig broodje, gevuld met ei en bacon afgetopt met een kruidige dragon-mayonaise. Wat een smaaksensatie en een lekker begin van deze verwenmiddag. Daarna blijven we in de hartige hoek en passeren verschillende sandwiches de revue. Zoals een briochebroodje belegd met eiersalade (verassend zoet en hartig tegelijk), een sneetje getoast brood met een rijke topping van salami, brie, vijg en balsamicoazijn en de culinaire afsluiter is een koude sandwich van tomatenbrood (tomatensandwich a la caprese) gevuld met rucola, basilicum, tomaat en mozzarella. Alle kleine broodjes zijn zo verschillend en niet te vergelijken, maar wel oh zo lekker!


Nog steeds onder het genot van een heerlijke kop thee – naar eigen recept van Franchesko – is het na het hartige smulfestijn tijd voor Fingerz high tea part 2: zoet. We krijgen een plateau bomvol lekkernijen onder onze neus en watertandend luisteren we naar de uitleg van Franchesko. Het stuk Guinness-taart (een niet echt zoete chocoladecake bereid met Guinness-bier waardoor hij door en door donker van kleur is) de pastel de nata (typisch Portugees crème-taartje: go-de-lijk!), bananenbrood met chocotwist (all vegan) en het karamel/zeezout-soesje gaan in rap tempo naar binnen. Driemaal raden welke zoete zonde onze favoriet is: de pastel de nata is de onbetwiste numero uno.

Tea-lovers opgelet! Bij Fingerz mag je onbeperkt kopjes thee bestellen in werkelijk iedere smaak die je je maar wenst. Maar ben je, net zoals wij, benieuwd naar de theerecepten van Franchecsko himself probeer dan zeker de thee-combi: munt, gember, citroen en rose buds.

Conclusie

Wil je genieten van een klassieke high tea? Dan ben je bij Fingerz aan het verkeerde adres. Hier serveren ze een unieke high tea geïnspireerd op wereldse gerechten. Tussendoor worden de bordjes geregeld vervangen en kun je kopjes thee blijven bestellen. Franchesko schenkt geen thee uit potten om aan ieders individuele wens te voldoen. Of wij vol zaten? Het was genoeg voor ons, maar de grote eter zal misschien net iets meer willen. Word je blij van verse ingrediënten en verassende smaakcombinaties die als culinaire kunstwerkjes op tafel komen in heerlijke handig happen dan is Fingerz for sureyour cup of tea!

 


High tea hotspot Fingerz

Locatie: Lange Hezelstraat 78
Prijs: €17,50
Ambiance: mediterraan, uniek en warm. Mooi pand met verschillende knusse hoekjes.
Bio-Love: producten uit de regio en alles huisgemaakt: Franchesko biedt kwaliteit. Dieet- of allergiewensen. Geen enkel probleem en ook voor een vegan high tea draait Franchesko zijn fingerz, pardon hand, niet om.
Flexibel / reserveren: reserveren voor een high tea is een must. En een take-away high tea? Kan ook, maar bel dan wel even van tevoren.

 

De volgende keer wordt er door het gehele FF-team gehightead bij Juliette!

 

Tekst en beeld: Nadine Jansen