movers & shakers 2018: dit zijn de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Posted By Admin@LinkU / 14 januari 2018 / 0 Reacties

A new year, the same city! Anno 2018 barst Nijmegen van de leuke hotspots om te eten, sporten en je favo fashion items te scoren. Nimma staat echter niet stil: achter de schermen wordt er druk aan de weg én nieuwe hotspots getimmerd. Tegelijkertijd moeten we met pijn in ons Fox-hart afscheid nemen van Sébastien F. en Tante Saté. Heb je een voornemen om dit jaar nieuwe dingen te blijven proberen? FollowFox wijst je de weg met de nieuwste Movers en Shakers van 2018!

Primeurs x4!

1 | Bodhi Yogashala | Loop binnen!

Al ruim twee jaar geeft Lisanne yogales in de kelder van Make My Day. 8 januari was het eindelijk zover en opende ze haar eigen studio, inclusief kleine naamsverandering: ‘Met Lisanne’ becomes Bodhi Yogashala. Met twee zalen, meerdere docenten, een ‘huiskamer’ en behandelkamers voor o.a. massages wordt dit ontspannings-heaven! Het is nog niet helemaal af, maar de lessen zijn al begonnen. Schrijf je snel in.

Mover ⇒ Waar? ⇒ Bloemerstraat 71

2 | Make My Day Men | Coming soon!

Mannen mogen zich in de handjes knijpen: er komt een Make My Day Men. Vanaf 22 januari sluit Make My Day – de conceptstore van Jan Ottevanger en Julie Hoebink in de Stikke Hezelstraat bekend om haar fashion, vintage items, (woon)accessoires, platen en een instore kapper – haar deuren voor een verbouwing, en dan krijgen ze de sleutels van een pand er tegenover. Het resultaat op 3 maart: de opening van Make My Day Men, en een heropening van Make My Day Women! Wat kunnen we ervan verwachten? Same feel, different look: meer gericht op specifiek mannen én vrouwen in de respectievelijke winkels.

Mover & Shaker! ⇒ Waar? ⇒ Stikke Hezelstraat 65 en 32

 

3 | Salon Guichard | Loop binnen!

Salon Guichard dé plek om je helemaal in de watten te laten leggen. Met top natuurlijke huid- en verzorgingsproducten van Australische merken als ALPHA-H en Zuii Organic zorgt Coline Guichard voor een fantastische beauty ervaring. Waar het allemaal om draait: persoonlijke benadering, huidverbetering en verfraaiing in de salon met stadstuin. #treatyourself! Hou de Facebook pagina in de gaten, een website is in de maak.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Oranjesingel 28

4 |  Eatery the Pancake| Coming March!

In de van Welderenstraat kon je tot voor kort heerlijk genieten van Saté en Saoto, traditionele Indonesische gerechten. Helaas maar waar: ze zijn gestopt! Een klein lichtpuntje: er komt iets nieuws. Maarten en Jill van ‘Why Not’ openen in maart een tweede zaak: Eatery the Pancake. Zoals de naam het doet vermoeden een concept met Amerikaanse pancakes, Hollandse pannenkoeken en Russische blini’s. Verwacht verder veel verse smoothies, goede koffie en een inrichting met veel roze, goud, marmer en hout. Spannend!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Van Welderenstraat 22

5 | Brownies & Downies Nijmegen | Loop binnen!

Afgelopen jaar hebben we helaas afscheid moeten nemen van Sid & Liv, maar Brownies en Downies hebben het stokje van ze overgenomen in de van Welderenstraat. Op 21 december zijn ze open gegaan. We spraken met eigenaar Job: de medewerkers met verstandelijke handicap – wat uiteraard de kracht is van Brownies en Downies – starten rustig op en proberen nu de lunch goed neer te zetten. Over een tijdje gaan ze een paar dagen per week open tot 21.00 en dan kun je ‘s avonds mee-eten met wat de pot schaft!

Mover ⇒ Waar? ⇒ van Welderenstraat 95

6 | Bollyfoods Restaurant | Coming soon!

Mathew Antony en Geertje Rutgers hebben met Bollyfoods, hun award-winnende foodtruck vol Indiase heerlijkheden, een winner in hun handen. Tot op heden kan je iedere donderdag van Bollyfoods genieten op hun vaste standplaats, en natuurlijk op de nodige festivals en evenementen. But there’s more! In het voorjaar opent er een heus Bollyfoods restaurant, waar voorheen ‘Voorheen Slagerij de Jong’ zat. Nog even wachten, maar je mag alvast watertanden bij toekomstige gerechten: Butter Chicken, Fish Molee, Paneer Tikka en Veg Samosa…jum!

Mover ⇒ Waar? ⇒  Van ‘t Santstraat 86

7 | Sébastien F. | Loop (nu ’t nog kan) binnen!

Vol verbazing maar ook bewondering voor Sébas en Pieter van Sébastien F. hebben wij te horen gekregen dat de heren de zaak (waarschijnlijk in maart) gaan sluiten. Zoals ze het zelf mooi verwoorden ‘stoppen op je hoogtepunt’! Onlangs spraken we Pieter en hij kon helaas nog niks zeggen over de definitieve sluiting of dat er wellicht iemand de zaak overneemt. Wat we wel kunnen zeggen is dat we 12,5(!) jaar hebben genoten van deze alles-behalve-basic herenmodezaak. Chapeau!

Mover ⇒ Waar? ⇒ Ziekerstraat 96 Closing soon!

8 | BistroBar part 2 @Handelskade| coming soon!

Naast the perfect place voor goddelijk lekkere koffie van Blommers krijgt de booming Handelskade er een restaurant bij. Wie dat project aangaat? Niemand minder dan Thijs van Gastel en Frank Goossens, de meesterbreinen achter Bistrobar Berlin. De nieuwe Bistrobar krijgt zoals de heren het zelf noemen ‘een volbloed broertje mét meer durf, meer smaak en minder opsmuk’. Het concept, de naam en inhoud houden ze nog even geheim, maar het is uiteraard weer in samenwerking met sterrenchef Ron Blaauw. When? 1 juni pas…Het FollowFox-team biedt zich alvast aan om te komen proefeten!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Handelskade somewhere!

9 | Meraki Yoga | Loop binnen!

Niki Huntjens is met Meraki Yoga sinds september 2017 yoga-queen of the hill. De Ganzenheuvel om precies te zijn. Je hebt Niki misschien al eens gespot met de Vinyasa Detox Flow in samenwerking met Bairro Alto. Daarnaast organiseert ze iedere derde zaterdag van de maand een Restore & Renew sessie, gericht op totale ontspanning en relaxation met veel kussens en dekens. In februari start een beginnerscursus!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Ganzenheuvel 15

 

                                                          Tekst: Lisanne Berendsen | Beeld: FollowFox, hotspots

 

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed