What’s on this weekend – 27 t/m 28 januari

Posted By Admin@LinkU / 25 januari 2018 / 0 Reacties

Dit weekend is er een van het gesproken én geschreven woord: de Nijmeegse Poëzieweek gaat van start. Creatieve broedplaats ZaadeL Makerij gooit haar deuren open voor workshops en demonstraties. Schuif aan bij de lekkerste winterse pizzaparty in town van Camping Bij Ons, check de kleinste wijnveiling van Europa of ga voor een goed glas natuurwijn en Franse chansons (oui oui!) aan de haven. Week-end: je t’aime!

 

Poetry Mood

De week voor en door dichters en gedichten liefhebbers is groots aangepakt. Met een poëziefeest bij de Lindenberg, een pop-up poëzie-theater op het Mariënburgplein en de Poëzie Centrale bij de Paraplufabriek is de poetry mood goed aangezet! Kijk even goed naar het schema zodat je niets hoeft te missen. Bonuspoints: het loopt tot dinsdag door.

What’s on? Nijmeegse Poëzieweek
When? 25 t/m 31 januari
Where? Around town

Pizza-heaven!

Schuif aan bij FollowFox hotspot Camping Bij Ons voor een overheerlijk stuk (oké, stukken) versgebakken pizza uit de grote houtoven. Dit weekend is er een wintereditie van de aanschuiftafel in de gezellige ‘stubli’ van de camping, inclusief selfservice bar, seizoensalades en vers brood. Vanaf april kunnen we weer iedere vrijdag aanschuiven!

What’s on? Aanschuiftafel wintereditie Camping Bij Ons
When? Vrijdag 26 januari
Where? Camping Bij Ons

Primeur: Petit Café Sur le Port

Daar in dat kleine café…Sur le Port! Comprenez vous? Om alvast een voorproefje te geven van lange zwoele zomernachten aan het water verandert Koffiebar Blommers aan de handelskade voor één enkele avond (alhoewel: het is de eerste editie..) in een Frans festijn inclusief wijn, hapjes en chansons.

What’s on? Blommers Bar wordt omgebouwd tot Petit Café Sur le Port
When? Zaterdag 27 januari, 16.00 – 00.00 uur
Where? Blommers Bar, Kaaisjouwereskade

Ontdek ZaadeL Makerij

Misschien heb je onze post over de wondere wereld van de ZaadeL Makerij al gelezen, maar ben je nog niet eraan toegekomen om een stap binnen te zetten. Of je zit nu achter je oren te krabben: ZaadeL-wat? Juist! Dit weekend staat voor iedereen de deur open, met op zaterdag workshops en demonstraties van de metaalwerkplaats en het schildersatelier en op zondag een expositie van het werk uit de cursussen die hier gegeven worden.

What’s on? Open dagen Zaadel Makerij
When? Zaterdag 27 en zondag 28 januari
Where? ZaadeL Makerij – Coehoornstraat 71

Kleinste wijnveiling van Europa

Heb je ooit de droom gehad naar een super-fancy over the top wijnveiling te gaan? De meeste dromen zijn bedrog, maar bij restaurant Vesters kunnen ze hem in het klein waarmaken. Neem je spaarpot/kerstbonus/je laatste briefje van twintig mee en bied op een twintigtal kavels, inclusief een paar magnums, samengestelde pakketten en losse flessen wijn. De entree is gratis!

What’s on? De kleinste wijnveiling van Europa
When? Zondag 28 januari, 13.00-15.00 uur
Where? Restaurant Vesters, even bellen om te reserveren.

 

Cheers to a fab weekend!

Tekst: Lisanne Berendsen | Beeld©: Unsplash, Blommers Bar, Nijmeegse Poëzieweek, FollowFox

 

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed