What’s on this weekend – 2 t/m 4 februari

Posted By Judith Sterkenburg / 2 februari 2018 / 0 Reacties

Het eerste weekend van februari start koud! Voor ons een perfect excuus om ongegeneerd te bingewatchen in de biosstoelen van LUX of Filmhuis042. Ga na al dat zitwerk los op de tunes van de Platenbus bij De Dock Steigercafe of feest mee met de mannen van Black&Blue. P.S.: er is dit weekend ook genoeg leuks om te ondernemen met je mini-me: van een DJ workshop tot een voorleessessie met Alain Clark. Hello February!

vintage-vinyl-dance

Dance, dance, dance

Iedere eerste vrijdag van de maand kun je bij steigercafe De Dock terecht voor een portie vinyl- en danstunes. De Platenbus, bekend om zijn vintage platencollectie, zorgt ook deze vrijdag voor non-stop danskriebels uit de jaren ‘60 tot ‘90. Leuk weetje: de toegang = gratis!

What’s on? Vintage Vinyl
Where? De Dock Steigercafe
When? Vrijdag 2 februari vanaf 20.30 uur

popcorn

And the winner is…

Een tweedaags festival in het LUX wat je niet wilt missen: Best of the Fest 2018! Geniet (urenlang!) van het neusje van de zalm op filmgebied, rechtstreeks afkomstig van Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). De lucky ones onder ons hebben al een passe-partout bemachtigd. Toch nog gaan? Scoor losse tickets via de website of live aan de kassa.

What’s on? Best of the Fest 2018
Where? LUX Nijmegen
When? Zaterdag en zondag

Retourtje Rotjeknor

Een andere selectie van het IFFR wordt getoond in het Filmhuis 042 aan de Oranjesingel. Zondag kun je hier een aantal uur onderuitgezakt mét een bak popcorn goed vertoeven. Reserveer je kaarten online.

What’s on? Retour Rotterdam
Where? Filmhuis 042
When? Zondag 4 februari, vanaf 11.30 uur

Black-blue-BBQ

Party hardy!

Twee jaar geleden richtten de mannen van Black & Blue hun zaak aan de Houtwerf op. Anno 2018 is het dé shop waar je terecht kunt voor ‘Dry Goods and Brotherhood’; zoals authentieke denim, BBQ’s en smokers. Een typisch Amerikaanse sfeer wat een daverend succes blijkt te zijn. Dit weekend vieren de boys dat ze nog steeds met alle plezier hun zaak runnen. Gevierd met muziek van de band Crimson Inc., lekkers van BASTKokoskool, de Buitenkok van De Goesterij én drank van wijnhandel ‘In de Blauwe Druif’. Don’t miss it!

What’s on? Jubileum Black&Blue
Where? Hatersteweg 23b, de Houtwerf
When? Zaterdag 3 februari vanaf 10.00 uur

En… redacteur Nadine vond nog 2 ultieme weekend must-do tips met je mini-me!

voorlezen

Kiddie playtime

Niemand minder dan Alain Clark en Loes Ribhagen strijken dit weekend neer in Kinderboekwinkel Nijmegen. Ze lezen voor uit hun gloednieuwe boek ‘Kat en Vis’, signeren uiteraard elke versie die de winkel verlaat en laten ook nog eens zien hoe Kat en Vis gemaakt worden. Krijgt de kleine geen genoeg van dit boekenparadijs? Sluit dan zondag aan bij een leuke muziekworkshop voor kinderen van 2 tot 5 jaar (ouders welkom!) als afsluiting van de voorleesdagen.

What’s on? Nationale Voorleesdagen met Alain Clark en muziekworkshop
Where? Kinderboekwinkel Nijmegen
When? Zaterdag 3 feb om 11.00 uur, zondag 4 feb om 14.00 uur

dj-workshop

DJ in the making

Heeft jouw kleine altijd al gedroomd van een DJ-carrière? Dit in zijn/haar kans! In de Thiemeloods kunnen kinderen van 7 tot 12 jaar hun muziekhart ophalen en leren van de pro’s. Scratchen, mixen en beatmatchen, je leer het allemaal. Kaarten koop je via de site.

What’s on? DJ Workshop voor kids
Where? Thiemeloods
When? Zondag 4 feb vanaf 12.00 uur

Happy weekend!

Tekst: Nadine Jansen | Beeld: Unsplash

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed