5x de meest stijlvolle babyshower locaties in Nijmegen!

Afbeelding voor 5x de meest stijlvolle babyshower locaties in Nijmegen!

Een babyshower. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Met een gender reveal cake, een prachtige locatie, een kraammand gevuld met alles wat de mommy to be nodig heeft of een ingetogen samenzijn met al haar besties. Nieuwsgierig hoe én waar je in Nijmegen een stijlvolle babyshower organiseert? Of met welk cadeau je een new mom veel plezier doet? Check de lijst van redacteur Nadine en… babyshower succes gegarandeerd!

Locatie?

♥  Meester-lijke Babyshower

Wil je voor je vriendin een geheel verzorgde babyshower in industriële sferen met een high tea – zowel zoet als hartig – én alcoholvrije gin tonic’s op een unieke Nimma locatie? Dan ben je bij de Meesterproef aan het juiste adres. Het restaurant kan in z’n geheel of gedeeltelijk worden afgehuurd, zodat jullie het aan niets ontbreekt.

Ins & outs? Neem contact op met team Meesterproef.

Nostalgische Babyshower

Een babyshower organiseren in een super gezellige en vooral huislijke omgeving? Schuif dan aan bij Philipse Koffie & Brocante. De high tea – een selectie van homemade zoet en hartige bites – wordt geserveerd op geweldig mooi bloemetjes servies, de thee is van Klooster Thee en op de achtergrond speelt er een langspeelplaat. Wedden dat jullie hier lang blijven hangen?!

Ins & outs? Check de site.

Pinklicious Babyshower

Verwacht je vriendin een meisje en wil je het thema doortrekken in de locatie? Dan zit je in het roze paleisje ‘Eatery the Pancake’ helemaal gebakken. De aankleding (inclusief heliumballonnen), een feestelijke tafel en onbeperkt pancakes is over the top feestelijk. Echt onvergetelijk maken? Dan geef je je shower een upgrade met bubbels (ook alcoholvrij), een taart van ZOET. of cupcakes en your babyshower job is done.

Ins & outs?
 Zoek contact met eigenaars Jill en Maarten.

Blue Babyshower

Als je een babyshower wilt organiseren die niet per se een blauw of roze randje nodig heeft, dan tip ik Juliette’s Salon de Thé & Lounge, gevestigd in hotel Blue – ook al doet de naam anders vermoeden 😉. Hier wordt de meest goddelijke high tea geserveerd, verzorgd door niemand minder dan chef patissier Roel Wagenaar (anno nu ook bekend vanwege zijn eigen hotspot Holy Sweets). Eenmaal binnen plof je neer in één van de fijne hoekjes bij het raam of de open haard en laat je je door team Blue in de watten leggen. Succes verzekerd!

In’s & outs? Check de site van Juliette of neem contact op.

Babyshower op niveau (Let op: helaas hier niet meer mogelijk)

Zoek je een centrale locatie (gratis parkeren voor alle besties) inclusief uitzicht over de Waal? Begeef je dan in hogere sferen in de skylounge van het Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent; een unieke locatie waar je de mama in spé zeker mee verrast. Het mooie is dat je hier neer kunt strijken voor een classic high tea, maar ook voor een borrel of een brunch-buffet behoort tot de mogelijkheden.

Ins & outs? Check de site of neem direct even contact op. Let op: super jammer maar anno 2022 zijn er geen babyshower of High Tea parties meer bij Van der Valk Hotel. 

Home Sweet Home Babyshower

Liever toch de babyshower op eigen terrein zonder al te veel gedoe? Dan zijn er tal van ondernemers die voor jou de handen uit de mouwen willen steken. Voor afdeling zoete zonden zit je goed bij ZOET. met een fantastische taart, hysterisch versierde cupcakes of donuts; alles is even lekker en mooi. Of denk aan Holy Sweets – elk gebakje is een blikvanger én smaaksensatie – of check de mogelijkheden bij Even naar Eef. Of je nu kiest voor één grote taart of een sweet table, ze tovert het zo uit haar keuken. Is de aanstaande mams een fitgirl? Denk dan aan de dames van Mañana, want zij verzorgen graag een super healthy babyshower. Natuurlijk geheel in Mañana-stijl: lekker gezond én zero waste staat voorop.

Voor stijlvolle versieringen (denk servetten, kaarsen of mooie slingers) ga je eerst langs bij Iris van HOY Concept Shop. Maar mocht je in tijdnood zitten dan raad ik je aan het net af te struinen en check dan zeker deze toffe webwinkels die echt alles voor ’n babyshower verkopen: Hieppp, What a wonderful day, De Gele Flamingo of KidsDeco. Gegarandeerd dat je hier helemaal los gaat.


Kraamcadeau?

♥ Voor een super stijlvol kraamcadeau ga je shoppen bij Wonder For Kids, (let op: er zijn 2 vestigingen in dezelfde straat!). Of je nu kiest voor een mooi eerste pakje, een tof item (bv. een wobbel) voor in de kinderkamer of een handige hydrofiele doek, they’ve got it all! De items van Wee Gallery zijn echt mijn favoriet. Denk: leuk vormgegeven kaarten, boekjes of blokken met dieren in zwart en wit, ideaal voor de kleine ontdekkers.

♥ Ook MOOD conceptstore heeft mooie baby goods. De ‘Babybites Shark Baby’, een gave slaapzak voor in de kinderwagen, is sowieso a winner. Dit is ook het adres voor originele ansichtkaartjes.

♥ Vergeet all time favorite speelgoedwinkel de Regenboog (by Planet Happy) niet. Inmiddels op een nieuwe locatie: Hertogstraat 102. De keuze is reuze: van houten speelgoed, eerste (loop)fietsjes tot knuffels en meer.

♥ Liever een duurzaam cadeau? Loop dan binnen bij Van Nature Nijmegen. Mijn oog is al gevallen op het volledig bio-wollen baby-uitzetje (romper, sokjes, mutsje) die je baby in de winter voorziet van warmte en in de zomer heerlijk koel houdt.

♥ Ook leuk een cadeau voor de mama in spé! Een armband met een persoonlijke inscriptie. Hartje Amsterdam, opgericht door de Nijmeegse Lotte van Koningsveld, heeft ware mantra-armbanden. Stijlvol, blijvend en met een mooie achterliggende gedachte.

Succes en veel babyshower plezier!

Tekst: Nadine Hurkx | Beeld: Unsplash