Tried & Tested 2018: high tea bij De Hemel!

Afbeelding voor Tried & Tested 2018: high tea bij De Hemel!

Nijmegen is zoveel mooie plekken rijker geworden en dat betekent dat onze 2016 high tea top 10 guide een update moest krijgen. De komende tijd testen we nieuwe spots en vertellen we jullie alles over hun high tea, zodat jij precies weet waar je moet zijn. Redacteurs Lisanne en Nadine gingen op pad voor een High Tea bij restaurant De Hemel.

Theeleuten bij?

Restaurant De Hemel zit in een van Nijmeegs oudste (sinds 1198!) gebouwen: de Commanderie van St. Jan. Ooit een klooster, toen een school, daarna een kazerne, een studentenhuis… en tegenwoordig een stadsbrouwerij, café én restaurant. In de zomer kunnen hier wel honderden mensen op het groene en ommuurde terras zitten, maar op deze winterse dag is het binnen ook goed vertoeven. Je kunt hier terecht voor eigen gebrouwen bier, vers gebrande koffie, en – je voelt hem al aankomen – een Hemelse High Tea!

Thee, bordspellen én bier

Bij binnenkomst staat er al een grote gekleurde theepot klaar op tafel, met kleine pakjes thee van Revolution. Verschillende soorten en smaken passeren de revue: Bombay Chai, Oolong, English Breakfast, Chamomille en cafeïnevrije thee. We wisselen ze af terwijl de pot telkens wordt bijgevuld. Om ons heen spelen zich allerlei taferelen af. Bordspellen worden gespeeld, bitterballen worden besteld, spontane bierproeverijen gaan van start. You name it, they got it!

Van boven naar beneden

Inmiddels wordt op onze tafel een etagère neergezet. Alles wordt daarop tegelijk geserveerd en we kunnen dus zelf kiezen waar we beginnen. Bovenin liggen de scones met cream en aardbeienjam en een stukje hartige taart met pompoen. Allemaal nog lekker warm uit de oven. Op de middelste etage liggen de sweets: macarons, cinnamon rolls, een muffin, zelfgemaakte witte chocolade crunch, supersmeuïge carrotcake, brownies, chocolade met marshmallows en pastel de nata, een knapperig Portugees bladerdeeg gebakje. Op het onderste bord speelt brood de hoofdrol: klassieke Engelse sandwiches van witbrood in drie smaken: frisse tonijnsalade met kappertjes, ham, en kruidige eiersalade.

Hemelse extra’s

Tussendoor wordt vaak gevraagd of alles naar wens is. Ons wordt verteld dat als we iets ontzettend lekker vinden, we dat rustig mogen bijbestellen! Een nieuw rondje scones wordt dus snel aan ons geserveerd!

Conclusie

Of je nu gewoon met je girl-gang komt high teaen of wanneer je met 20 vrouw (of man!) sterk in thema (denk babyshower, denk wedding) langs wilt komen, het maakt niet uit, want bij De Hemel regelen ze het voor je. De stijl is klassiek en dat past fijn bij de plek, maar we hadden ook gehoopt op iets meer ‘eigenheid’. Zoals een likje huisgemaakte Hemelse mosterd op de sandwiches bijvoorbeeld?

High Tea Hotspot De Hemel


Locatie? Franseplaats 1
Prijs? €18,95 per persoon
Ambiance? De sfeer van een bruin café die geschiedenis ademt!
Bio-Love? Ambacht is belangrijk voor De Hemel en daarom maken ze veel (maar niet alles) zelf. Aan allergieën en dieetwensen is gedacht, de hele High Tea is pregnant-proof en kan gluten- of suikervrij worden geserveerd.
Reserveren? Gewenst, maar je mag ook spontaan binnenlopen en een gokje wagen. In overleg is veel mogelijk, maar het kan zijn dat je dan nét iets langer moet wachten. Ben je met een grote groep? Dan is reserveren een must.

Volgende keer wordt er door het FF-team gehightead bij ..?

Tekst en Beeld: Lisanne Berendsen & Nadine Jansen