7 x sit back, relax & repeat in Nijmegen en omgeving!

Afbeelding voor 7 x sit back, relax & repeat in Nijmegen en omgeving!

Nog maar een maandje en spring is finally there! Hebben jouw mind, body and soul NU een boost nodig? Gelukkig zijn er in Nijmegen en omgeving plenty hotspots waar je tot rust kunt komen. Bij deze 7 relax hotspot toppers kom je – soms letterlijk – in een warm bad terecht en vergeet ook niet even een kijkje te nemen in onze DIY ontspannen-rubriek met mindfulness, yoga en massage. Sit back, relax en geniet!

1 | Sauna & Beauty Oase

Niets lekkerder dan ontspannen in de warmte. En gelukkig heeft Nijmegen haar eigen sauna: Sauna & Beauty de Thermen Nijmegen, gelegen nèt buiten de stad in het bos richting Groesbeek. Naast verschillende (Finse) eucalyptus-, lichttherapie- en infrarood sauna’s is er ook een eventsauna waar speciale opgietingen plaatsvinden en een saunarium. Afkoelen kun je in een van de (dompel)baden en daarnaast is er ook een hammam én mooie beauty- en massage-afdeling. In Nederasselt vind je nóg een heerlijke sauna waar je, zoals ze het zelf omschrijven, ‘zorgeloos kunt genieten’. En omdat een saunabezoek vaak hongerig én dorstig maakt, is er ook een restaurant met – voor de zonnige dagen – een terras. Wanneer gaan we?!

Relax? Sauna | Waar? De Thermen Nijmegen | Meer info? Check de website
Relax? Sauna | Waar? Sauna & Beauty Oase Senang | Meer info? Check de website

2 | Sanadome

Geen saunaganger, maar wil je wél de hele dag badderen in warm thermaalwater uit eigen bron? Check dan in bij Sanadome, want hier is badkleding verplicht. Wil je je van top tot teen laten verwennen, dan is dit ‘the place to be’. Neem een duik in het zoete of zoute water, zweet alle stress er uit in de stoom- of mintkamer, om je na afloop volledig ‘onder te dompelen’ in één van de vele (beauty)behandelingen. Eén dagje ontspannen niet genoeg? Top je bezoek dan op met een hotelovernachting. Wil je juist na een drukke werkdag nog ‘even’ ontspannen? Je kunt dagelijks tot half 12 ’s avonds terecht.

Relax? Wellness baden en (beauty)behandelingen | Waar? Sanadome | Meer info? Check de website

3 | Siam Thaise massage

Voor mij is een massage ultiem ontspannen! En wie ooit in Thailand is geweest, deinst misschien een beetje terug bij de gedachte aan een échte Thaise massage (lees: best heftig!), maar bij Siam kom je om even lekker weg te dromen in een rustgevende omgeving. Naast traditionele (Thaise) massages, verzorgen ze bijvoorbeeld ook olie-, hot stone, voet- en anti migraine massages. Ben je in de buurt van Arnhem? Ook dan kun je bij Siam terecht in de Steenstraat.

Relax? (Thaise) massages | Waar? Siam Thaise massages | Meer info? Check de website

4 | Bodhi Yogashala

Dat je ‘Met Lisanne’ yoga kon beoefenen in de kelder van Make My Day was je misschien al bekend. Sinds januari is Lisanne verhuisd naar de Bloemerstraat en onder de nieuwe naam Bodhi Yogashala kun je bij haar – en haar mede yogi’s – terecht voor yogalessen én massages. Met twee zalen, meerdere docenten, een ‘huiskamer’ en behandelkamers voor de massages is dit een ontspannings-heaven geworden! Heb je behoefte aan individuele begeleiding of advies en training op maat? Ook dan kun je bij Bodhi Yogashala terecht voor meer rust, een betere balans en meer stabiliteit.

Relax? Yoga en massages | Waar? Bodhi Yogashala | Meer info? Check de website

5 | Bikram Yoga Nijmegen

Als je de warmte van de sauna en yoga wilt combineren, probeer dan bikram yoga bij Bikram Yoga Nijmegen. In een warme ruimte van maar liefst 39 graden Celsius oefen je gedurende 90 minuten verschillende yogahoudingen. De luchtvochtigheid is 40 procent, dus zweten zul je zeker! Waar dat allemaal goed voor is? Door de warmte kun je je spieren, gewrichten en bindweefsel beter rekken én werken de houdingen door tot de organen waardoor deze beter gaan functioneren.

Relax? Bikram yoga | Waar? Bikram Yoga Nijmegen | Meer info? Check de website

 6 | Huid Atelier

Soms wil je gewoon even helemaal niks… maar wél alles voor jezelf én je huid. Dan ben je bij Ilse in haar schoonheidspraktijk Huid Atelier Nijmegen aan het juiste adres. Bij Ilse kun je terecht voor biologisch natuurlijke schoonheidsbehandelingen, cosmetica advies en huidverzorging van Dr. Baumann met producten zonder minerale olie, parfum, conserveringsmiddelen of dierlijke ingrediënten (vegan dus!). Ook helpt ze je – met haar flinke dosis huidkennis – met eventuele huidproblemen en voorziet ze je van het beste advies.

Relax? Schoonheidsbehandelingen en -producten | Waar? Huid Atelier Nijmegen | Meer info? Check de website

7 | Zen

Door middel van zen meditatie gelukkiger in het leven staan. Dat is wat Zen.nl al 25 jaar in heel Nederland wil bereiken. Ook in Nijmegen! Hier geeft Joke samen met 6 andere zen-leraren workshops en meerweekse cursussen om te leren mediteren. Afgewisseld met lezingen en stille zondagen. Wil jij: meer rust, meer energie, meer inzicht en beter slapen? Probeer dan een keertje de gratis zen-workshop. Ben je overtuigd en wil je méér rust en ontspanning? Dan kun je ook een introductie- of gevorderden cursus van 6 weken volgen.

Relax? Meditatie workshop of cursus | Waar? Zen.nl | Meer info? Check de website

Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: Rianne van der Waals, Unsplash