What’s on this weekend – 9 t/m 11 maart

Posted By Judith Sterkenburg / 8 maart 2018 / 0 Reacties

Koning Winter vertrekt dit weekend écht uit het land. Tijd om erop uit te trekken, waarbij ‘be creative’ het devies is. Schrijf, stempel, maak muziek of dompel je onder in de boeken én planten. Het weekend in stijl afsluiten? Dat doe je aan de culinaire Franse tafel bij restaurant Beau. Geniet ervan!

Nijmeegs-Boekenfeest

Groen zien?

Ieder jaar host De Vereeniging dé start van de Boekenweek met het Nijmeegs Boekenfeest. Een feest helemaal in het teken van het boek en dit jaar ook van: de plant! Het thema van de Boekenweek is namelijk ‘natuur’. Naast tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten vind je zaterdagavond ook een scala aan planten op het podium. Vind je jezelf toch te jong om achter de geraniums te zitten? Of past je groene vriend gewoonweg niet meer in je interieur? Neem ‘m mee en ruil ‘m om.

What’s on? Nijmeegs boekenfeest
When? Zaterdag 10 maart, vanaf 20.00 uur
Where? Stadsschouwburg de Vereeniging
Meer info en tickets? Check de website

workshop-stempelen-houtwerf

Crea workshop

In maart werken kunstenaars Gabi Rets en Ernie Bossmann de hele maand op De Houtwerf. Dé ultieme gelegenheid om een bijzondere workshop te organiseren: Stempelen & Rets. Wat je precies gaat doen? Kijken (hoe Gabi verrassende kunstwerkjes maakt met deze techniek), knippen en je eigen boekje stempelen. Aanmelden voor de workshop is niet nodig, een kleine bijdrage wordt gewaardeerd.

What’s on? Workshop stempelen
When? Zaterdag 10 maart, van 15.00 – 17.00 uur
Where? De Houtwerf
Meer info? Check de Facebookpagina

write-schrijven-bhalu

Schrijfflow

Dat schrijven heel ontspannend kan werken, dat weten we als redactie als geen ander. Als je het ook een keer wilt uitproberen, ga dan zondagmiddag naar Bhalu. Je ‘shut’ een uur lang ‘up’ en gaat schrijven aan die ene tekst die je al zolang wilt schrijven. Na dat uur krijg je de kans om onder het genot van een kop verse koffie of thee jouw tekst voor te dragen.

What’s on? Shut up & Write
When? Zondag 11 maart, van 14.45 – 16.00 uur
Where? Bhalu
Meer info? Check de Facebookpagina

live-on-stage-lindenberg

Play that funky music

Zondagmiddag is het de beurt aan 35 bands om hun kunsten te vertonen tijdens hét muziekfestival voor jonge muzikanten uit Nijmegen en omstreken: Live on Stage in de Lindenberg. Op vier podia gaat het de hele middag ‘los’ en Torre Florim van De Staat komt ook een kijkje nemen. Mis om 15.00 uur de Q&A met hem niet!

What’s on? Live on stage
When? Zondag 11 maart van 13.30 – 17.30 uur
Where? Lindenberg
Meer info? Check Facebook

franse-tafel-beau

Lekker tafelen

Wist je dat je iedere zondag bij restaurant Beau op Landgoed Brakkesteyn aan kunt schuiven aan de Franse tafel? Geniet tussen 12.00 en 20.00 uur van een 2- of 3-gangen diner mét Franse wijn en kaas. De perfecte culinaire afsluiter van het weekend.

What’s on? Franse Tafel
When? Zondag 11 maart van 12.00 – 20.00 uur
Where? Restaurant Beau
Meer info en reserveren? Check de website

P.S.: heb jij in 2018 Nimma trouwplannen?! Mis dan a.s. zondag 11 maart van 12.00 – 16.00 uur zéker de Bruidsbeurs in De Meesterproef niet. Mode om bij weg te zwijmelen, taart om je vingers bij af te likken en een locatie om bij weg te dromen. Wat wil je nog meer? Erheen! Meer info op de website.

Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: Nijmeegs Boekenfeest, de Houtwerf, Unsplash

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed