Movers & Shakers: dit zijn de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Posted By Admin@LinkU / 18 maart 2018 / 0 Reacties

De eerste maanden van het jaar lijken wel voorbijgevlogen. En ondernemend Nijmegen stond absoluut niet stil: hallo nieuwe hotspots overload alert. De hoogste tijd dan ook weer voor your up-to-date guide to food, fashion, design, lifestyle & more! Onze nieuwste Movers & Shakers lijst staat bomvol nieuwe hotspots in Nijmegen om te ontdekken. Happy exploring!

Fashion Primeurs x6!

1 | Mood Conceptsore | Loop binnen!

Eind februari is onze favo interieur store MOOD conceptstore leeggehaald, heeft het een complete makeover gehad en de deuren van de als-nieuwe winkel zijn eindelijk weer geopend! Vooral de kelder heeft een transformatie doorlopen en is nu ‘Talent Basement’ geworden (vanaf woensdag kun je hier los). Dit is spring cleaning tot de moodlicious max en voor jou nu dubbel zoveel vierkantemeters-shop-geluk.

Shaker ⇒ Waar? ⇒Houtstraat 59

2 | Bold | Loop binnen!

Jolien Quaedvlieg, formerly known as docent Engels op een school in Nijmegen, heeft in februari de deuren geopend van Bold: een Scandinavische fashion store. Wat je er als female zoal kunt shoppen? Scandinavische merken als Modström, Dante 6, Reiko en Komono, met Bold prints, big bags en ook geweldige Scandi-accesoires. Fashion van nu in een karakteristiek historisch pand, wij zijn verkocht.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 41a

3 | Make My Day Wo/Men | Loop Binnen!

We hebben er al eerder over geschreven, en nu is het moment is eindelijk daar! Heb je het openingsfeestje ook meegevierd in de Merleyn? Make My Day Men en Make My Day Women zijn beiden geopend en het resultaat mag er zijn. Zowel mannen als vrouwen hebben nu hun eigen winkel vol vintage, fashion, accessoires, vinyl en andere hebbedingetjes.

Shaker én Mover ⇒ Waar? ⇒ Stikke Hezelstraat 65-67

 

4 | Sébastien F. wordt By Pete | 30 maart!

Hopelijk heb je nog van de laatste sale items kunnen genieten, want Pieter Eggenhuizen van Sébastien F. heeft via Facebook bekend gemaakt alleen door te gaan met de winkel. Het concept wordt ‘by Pete’ en we mogen vanaf 30 maart de winkel komen bewonderen. Wij Foxies zijn in ieder geval heel benieuwd.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Ziekerstraat 96

5 | Blend | Loop binnen!

Amy Hofmans en Michelle de Nijs: je kent ze misschien van de haarsalon in Make My Day. Sinds kort hebben ze een hair salon meets lifestyle winkel geopend in de Lange Hezelstraat: Blend. Ze gebruiken natuurlijke producten in je haar, werken ook nog even je wenkbrauwen bij en tegelijkertijd koop je er unieke vintage eyecatchers, geurkaarsen, accessoires en meer moois.

Shaker ⇒Waar? ⇒Lange Hezelstraat 17

 

♥ Nog meer ontdekken op modevlak? Check dan het Zusje van Fifth: Broeckhuysenstraat 28 Nijmegen.

Food Primeurs x3!

6 | Fyrley Foodbar | Loop binnen!

Het schitterende pand aan de Waalkade – waar voorheen restaurants Holy Five, Vaderland en écht vroeger de Fusie zaten – stond al een tijdje leeg. Sinds kort is er een new kid on the block: Fyrley Foodbar. De eigenaar is niemand minder dan Shirley Chang, voor sommigen bekend van restaurant Izzi. Op de kaart: allemaal gerechten om te delen uit de wereldkeuken, van sashimi van zalm en carpaccio van wagyu tot kreeft. Met knusse hoekjes en zicht op de benedenstad en de Waal is het bij deze new culi kid in town goed vertoeven.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Waalkade 1

7 | The Souk | Loop binnen!

Uiteten, maar dan nét wat anders dan anders? Sinds kort is op de Berg en Dalseweg een nieuw arabisch restaurant geopend: The Souk. Geniet hier van mezze (lees: kleine hapjes) als verse humus, shakshuka en kafta in mediterrane sferen. Extra leuk: in de keuken wordt de scepter gezwaaid door twee dames, van wie een de oude souschef is van Hobbema. Op culi-vlak zit het hier dan ook wel piekfijn in orde.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Berg en Dalseweg 222

8 | LIZ Grand Café| Loop binnen!

Het lijkt wel als of de Cinemec een baby heeft gekregen. Out of nowhere verscheen daar opeens met hetzelfde uiterlijk als de mega-bios een mini-me in de vorm van LIZ Grand Café. Mooi aan het water gelegen en met meer dan genoeg ruimte binnen én buiten voor een borrel, lunch of diner. Wij zien ons hier in de zomer wel op het strand liggen en als het donker wordt lekker een filmpje pakken. Ongetwijfeld ook een geslaagde spot voor wandelaars en fietsers.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Willem van Arenbergstraat 6 (Lees: tegenover de Cinemec aan het water.)

9 | Munt Saladebar | Closing soon!

De kogel is door de kerk en het is definitief: Munt Saladebar gaat vanaf juli 2018 helaas de deuren sluiten. Laura en Maaike stoppen dan na vier jaar ondernemen en heerlijke salades maken met Munt. Loop nog snel even binnen voor je dagelijkse (groen)energie, of beter nog: neem het heft in eigen hand en neem het stokje over. Altijd al gedroomd van een eigen onderneming? Ga dan met de dames in gesprek.

Mover of shaker?! ⇒ Waar? In de Betouwstraat 28

 


Tekst: Lisanne Berendsen | Beeld: FollowFox, en alle (nieuwe) hotspots

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed