What’s on this weekend – 6 t/m 8 april

Posted By Judith Sterkenburg / 5 april 2018 / 0 Reacties

Mister sunshine komt eindelijk de hoek omkijken! Nijmegen viert de zonnestralen en fijne temperaturen met een gigantische dosis live muziek, festivals en concerten. Ga je dit weekend de eerste BBQ van het jaar houden? Volg dan eerst een workshop bij de heren van Black & Blue of bij The Black Fox. Om het weekend af te toppen kun je kunst kijken bij FABRIKAAT en in de Sint Stevenskerk.

Live-muziek-Nijmegen

Music to the max

Voor iedere liefhebber van muziek is er een optreden of concert te vinden dit weekend. Ga voor een intiem singer-songwriter vrijmibo bij FIKA, een ontbijtconcert bij de Houtwerf van de twee zussen van Clean Pete, of swingende blues en rock van de band Karma bij Proeflokaal Beij Ons. Last but not least: Billy in Bottendaal! Het rockabilly kroegenfestival verdeeld over zeven cafés in Bottendaal.

What’s on? Livemuziek met Sander Nijbroek
When? Vrijdag 6 april, 17.30 – 19.30 uur
Where? FIKA

What’s on? Ontbijtconcert met Clean Pete
When? Zondag 8 april, 9.30 – 11.00 uur
Where? De Houtwerf

What’s on? Live muziek met Karma
When? Zaterdag 7 april, 21.00 – 22.30
Where? Proeflokaal Beij Ons

What’s on? Billy in Bottendaal
When? Zaterdag 7 april, 20.00-01.00
Where? Plupub, Ergens, Koks, De Kluizenaar, Maxim, Thiemeloods en St. Anneke

BBQ-workshop

Workshops voor meat lovers

Ben je een echte grillmeester, of wil je er een worden? Bij Black & Blue is dit weekend Tom Raes aanwezig voor een BBQ Low & Slow workshop. De hele middag leer je bereidingen en technieken om een ongeëvenaarde pitmaster te worden. Heb je deze skills al onder de knie, en vind je juist ambachtelijke bereidingstechnieken interessant? Bij The Black Fox leren ze je luxe worsten zélf maken, en heb je aan het einde van de middag je eigen chorizo en truffelworst.

What’s on? Workshop Low & Slow
When? Zaterdag 7 april, 11.00 – 16.00 uur
Where? Black & Blue

What’s on? Workshop luxe worsten maken
When? Zondag 8 april, 13.00 uur
Where? The Black Fox

Bootcamp-Bairro-Alto

Sportief in de buitenlucht

Fervent binnen-sporter? Nu het kwik boven de twintig uitkomt mogen zelfs de diehard koukleumen naar buiten. Hoe je het beste warm wordt: met bootcamp uiteraard! Dit weekend is de eerste editie van ‘Bootcamp at the park’ in samenwerking met Bairro Alto. Na afloop krijg je zelfs een gezonde snack uit de keuken van onze favo lunch-spot.

What’s on? Bootcamp at the park
When? zondag 8 april, 09.00 uur
Where? Kannenmarkt 6, het plein bij Bairro Alto

Kunst-kijken-Fabrikaat

Kunst kijken bij…

FABRIKAAT heeft een nieuwe locatie op het erf van Art Laboratory: Nijmegen Noord, aan de Oosterhoutsedijk. Zondag laten ze ons zien wat Nijmegen en omgeving te bieden heeft (of kan bieden) op het gebied van duurzaamheid en leefbaar wonen. Er is een festival georganiseerd waar ontwerpers, kunstenaars en makers samenkomen om je de omgeving te laten ontdekken. Denk aan workshops, live producties en experimenten. Volledig gratis!

What’s on? Festival Art Laboratory
When? Zondag 8 april, 13.00 – 21.00 uur
Where? Art Laboratory, Nijmegen Noord

Kunstzinnig anders: de expositie ‘verweven in tijd en ruimte’ van Thea van den Heuvel in de St Stevenskerk. De expositie is dit weekend voor het eerst te zien, en belooft een dialoog tussen fotografie en architectuur te zijn.

What’s on? Expositie ‘Verweven in tijd en ruimte’
When? Zondag 8 april, 12.00 – 17.00 uur
Where? Sint Stevenskerk

Have a Foxlicious weekend!

Tekst: Lisanne Berendsen | Beeld: Unsplash

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed