Tried & Tested: dé Nimma High Tea Hotspot Guide!

Afbeelding voor Tried & Tested: dé Nimma High Tea Hotspot Guide!

De afgelopen maanden hebben we jullie voorzien van de nodige zoete én hartige inspiratie in onze zoektocht naar de lekkerste High Tea hotspots van Nijmegen: smaakvol én met liefde getest door onze redacteurs. Om zeker te weten waar jij kunt genieten van de verste scones, mooiste friandises, kleurrijkste sandwiches en natuurlijk lots of tea, zetten we nog even alle hoogtepunten op een rij in deze ultieme High Tea Guide 2.0.

High Tea in de LangeHezel

De LangeHezelstraat heeft veel te bieden op High Tea-gebied. Van eenlow-key variant naar yoghurt-based en fingerfood; it’s all there!

Onze High Tea hotspots test-reeks werd geopend bij Open Slow Coffee, een klein, schattig zaakje in een prachtig oud pand mét veel geschiedenis. Bij binnenkomst word je overvallen door het slow living principe en kom je helemaal tot rust. Voor een goede prijs schuif je aan bij een High Tea waarbij hartige en zoete lekkernijen perfect in balans zijn. (Super jammer, maar anno nu is deze HT niet meer verkrijgbaar.)

De Spaanse invloeden bij Fingerz zijn zowel in de smaakexplosies op je bord als in de gastvrijheid goed terug te vinden. Hier kan bij de High Tea de pastel de nata niet ontbreken, onze top-favoriet van het stel. Begeleidt met verse thee naar eigen recept, is dit alles behalve een klassieke High tea.

Bij Yoghurt Barn is de High Tea alles behalve standaard. Barn toast, smoothies, yoghurt (in 4 variaties!) en verantwoord lekkers van Sharp Sharp wordt geserveerd, vergezeld met thee van Tea Bar Amsterdam. Klinkt hemels, en dat was het ook.

High Tea in & around the city

Bij de historische binnenstad hoort een klassieke High Tea. Wil je graag out of the (tea)box gaan? Ook dan hebben we twee spots die je zeker moet proberen.

Een ‘hemelse’ High Tea bij – waar kan het ook anders – de Hemel, is er één van klassiek (Engels) formaat. Op de etagère vind je sandwiches, scones en hartige taart, afgetopt met chocoladefudge en koffiebroodjes. Wat we misten ‘on the side’ was een beetje meer ‘Hemel’, zoals de heerlijke eigengemaakte mosterd. Maar genieten (zelfs voor grote groepen) doe je hier zeker.

De nieuwe buren van de Hemel bieden een High Tea op Pelgrims formaat. Bij deze gloednieuwe Foodbar serveren ze – op hun welbekende planken – een hartige variant op de klassieke High Tea. Ben je geen zoetekauw, dan ben je hier zeker aan het goede adres met yakitori stokjes, soep, een klassieke sandwich en kaasloempia’s. Wees gerust, de cheesecake met oreobodem voedt toch je zoete hart als ultieme afsluiter.

De Oranjesingel huisvest sinds een aantal jaar Juliette’s Salon de The & Lounge, dé ultieme plek voor een High Tea als je het ons vraagt. Huispatissier Roel zorgt voor een ware food high (tea). Hartig en zoet staan tegelijkertijd op tafel zodat je naar hartenlust kunt afwisselen tussen alles wat je lekker vindt. Brioche met pastrami, Italiaanse bruschetta, carrot én red velvet cake en of course overheerlijke ovenverse scones.

High Tea nèt buiten het centrum

Geen paniek dat je voor deze spots even om moet lopen of fietsen, je weet waar je het voor doet.

Dat de High Tea van De Gezusters Jansen, oftewel Noach’s Spijshuys, het waard is om af te reizen naar de Berg en Dalseweg is zeker. Wat er die dag wordt gebakken, siert de Soet&Hertig, zoals zij het noemen, en dat maakt het uniek en eigentijds. Vooral de hangop met huisgemaakte granola en bessen en de frangipane (met amandel en kersen) waren onze favoriete lekkernij.

Na twee kilometer wandelen in de prachtige uiterwaarden bij Kekerdom, kun je aanschuiven in de Millinger Theetuin, een oase van rust én – in de zomer – een bloemenzee waar je kunt genieten van een High Tea van groots formaat. Vanaf deze maand kun je ook door de weeks terecht voor de huisgemaakte tonijn- en eiersalade op knapperig brood, zachte zalmwraps en zoetigheid in overvloed. Snel boeken dus.

High Tea voor grote groepen

Voor als je het écht groots aan wilt pakken

Hoewel we als redactie de afgelopen jaren flink zijn gegroeid, waren we zelfs met z’n vijven soms niet groot genoeg om een High Tea te testen. Zoek je een – letterlijk lekkere – plek voor een grote groep, dan ben je bij Hotel van der Valk in Lent absoluut aan het juiste adres. En wist je dat Made By Marn (op aanvraag en alles homemade!) ook je High Tea kan verzorgen?
 

P.S.: Wil je nog meer tea-hotspot-inspi? Check zeker dan ook onze andere high tea top 10 hotspot lijst!

 

Tekst: Nadine Jansen | Beeld: Judith Sterkenburg