What’s on this weekend – 13 t/m 15 april

Posted By Judith Sterkenburg / 12 april 2018 / 0 Reacties

April doet wat ‘ie wil en jij dit weekend ook! Op de agenda staat voor ieder wat wils: films kijken, je onderdompelen in Afrikaanse kunst, hardlopen door Nijmegen by night, een festival-like open dag én om het weekend goed af te sluiten – of eigenlijk de nieuwe week goed te beginnen – een duurzame culinaire tip voor de maandag. Enjoy!

Go-Short-filmfestival

GO Short

Tien jaar GO Short moet gevierd worden! Vijf dagen lang met maar liefst 300 korte films op het programma. Het beroemdste internationale korte film-festival is sinds woensdag weer neergestreken in de stad. Met dit jaar als centraal thema de vrijheid van meningsuiting, tolerantie en positiviteit. Jij kan ook je steentje bijdragen door zaterdagmiddag om 15.00 uur een zo lang mogelijke menselijke ketting te maken – meteen een mooie kans om filmmakers en acteurs te ontmoeten! Nagenieten van alle beelden die je hebt gezien, doe je zaterdagavond in alle ‘silence’ tijdens de silent disco. En er staan meer side-events op de planning.

What’s on? GO Short internationaal korte film-festival
When? Woensdag 11 t/m zondag 15 april
Where? LUX
Meer info? Check hier het programma en scoor je tickets via deze link.

Afrotopia-credits-Afrikamuseum

Afrotopia

Een beetje Afrika in Nederland. Qua temperaturen zitten we daarmee de laatste dagen goed! Ook leuk is de fototentoonstelling Afrotropia die zaterdag voor het eerst buiten Afrika de deuren opent. Geen betere plek voor deze primeur dan het Afrikamuseum natuurlijk! Wat er te zien is? Veertig werken van hedendaagse Afrikaanse fotografen en kunstenaars die “nieuwe inzichten over het verleden laten zien, licht schijnen op het heden en nieuwe perspectieven voor de toekomst bieden”.

What’s on? Afrotopia – Afrikaanse Fotobiënnale
When? Vanaf vrijdag 13 april
Where? Afrikamuseum
Meer info? Check de website

Night-run-foxies

Rennen door Nimma by night

Vanavond kun je voor alweer de vijfde keer het luie zweet van je af rennen tijdens de Night Run Festival. Het parcours van de 5 kilometer gaat door de binnenstad en de echte bikkels gaan voor de 11,5 kilometer deels door de Ooijpolder. In de stad kom je onderweg verschillende lichtshows, lasers en muziek tegen. In de Ooijpolder ervaar je hoe donker écht donker kan zijn. Spontaan zin in? Je kunt nog een startbewijs op de kop tikken!

What’s on? The Night Run Festival
When? Vrijdag 13 april, tussen 20.30 – 22.30 uur
Where? Start vanaf de Molenstraat
Meer info? Check de website of het Facebookevent

Open-Dag-Vasim

Open dag bij de Vasim

Al 16 jaar zorgen de creatieve ondernemers van de Vasim voor een duurzaam behoud van het oude industriële fabriekspand. En met succes, want het mag nu een permanente culturele, ambachtelijke broedplaats worden, waar het nóg duurzamer én zonniger kan. En dat laten ze je zondag tijdens de Open Dag graag zien. Verwacht daarnaast: veel (live) muziek, exposities, acrobatiekoptredens, de NYMA-expeditie, of kruip zelf achter een tekenmachine, doe een fitnesscircuit, of maak een portretfoto. Ook voor de kids is er genoeg te beleven.

What’s on? Open dag bij de Vasim
When? Zondag 15 april van 13.00 – 20.00 uur
Where? Vasim
Meer info? Check het Facebookevent

duurzaamheid-eten-food-love

Tip voor nèt na het weekend

Ook ná het weekend blijven we in de duurzame hoek, want naast duurzaam bouwen, duurzame energie en duurzaam ondernemen, is er ook duurzame gastronomie. Denk daarbij aan duurzaamheid op het gebied van bereidingswijzen, productgroepen, afvalstromen en huisvesting. Wil je er meer over weten? Meld je dan aan voor het duurzame diner van het OPEN Slow Café in samenwerking met de koks van Bistro Florès.

What’s on? Duurzaam diner ism Open SLow Café en twee koks van Bistro Florès
When? Maandag 16 april vanaf 19.00 uur
Where? OPEN Slow Café
Meer info? Check het Facebookevent

P.S: hou je van wijn én lekker eten? Vanaf volgende week start Restaurant Ivory met een WijnSpijs cursus waar je je nog voor op kunt geven. Start is zondag 22 april. Begin je al te watertanden? Geef je dan hier op.

Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: FollowFox, Afrikamuseum, Unsplash

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed