Check, pick en party: Nimma Festival top 12 zomer 2018!

Posted By Admin@LinkU / 21 april 2018 / 0 Reacties

Joehoe het festivalseizoen 2018 is eindelijk aangebroken! Waar kijken we met smacht de hele winter al naar uit? Juist: dansen in de buitenlucht, (mee)zingen, biertjes, wijnen en cocktails sippen en de nodige foodtrucks aandoen. Hoewel Emporium en Down the Rabbit Hole echt tóp zijn, presenteren wij dit jaar dé FollowFox Festival Forecast die 100% Nimma-proof is. Check, pick and party!

√ Bevrijdingsfestival

Een van de eerste festivals van het seizoen en we vieren meteen iets ontzettend belangrijks: de vrijheid! Op deze zaterdag in mei geven we in het Hunnerpark niet alleen de vrijheid door, maar ongetwijfeld ook een biertje of goede hap. Wie treedt er op: o.a. Jack Parrow, ANBU Gang, Joost Klein en TenTemPiés. Klik hier voor het volledige programma.
When? Zaterdag 5 mei, 13.30 – 23.00 uur
Where? Hunnerpark
Tickets? €6,- en alleen op de dag zelf aan de kassa te koop.

√ Wild Wijn Fest

Word je ook helemaal wild van wijn en wijn-spijs combinaties? 6 mei mogen we weer: Wild Wijn Fest! De formule: een aantal sommeliers uit Nijmegen en omstreken die hun favoriete wijnen schenken, en een gast-sommelier die nog even een verrassing blijft. Verder: bijpassende gerechten van culinaire meesterbreinen Jorik Degenkamp en Fabian Ceulemans (van Bistro Florès), JP Vincken met kleine hapjes, brood van Jorrit de Streekbakker, First Things First met koffie en ander lekkers, en KaMaDo jewels met een sierraden stand.
When? Zondag 6 mei, 14.00 – 20.00 uur
Where? Hortus, de botanische tuin
Tickets? In de voorverkoop een wildcard met korting voor €30, aan de kassa zijn losse kaarten en munten verkrijgbaar.

√ International Music Meeting

Tijdens het pinksterweekend is er genoeg te beleven op muzikaal gebied: het International Music Meeting festival. In park Brakkenstein vinden dat weekend allerlei muzikale ontmoetingen plaats. Denk aan concerten, workshops, interviews en masterclasses, met muziek uit alle windstreken. Van Jazz tot traditioneel, hier komt het samen! Extra leuk: de camping bijboeken en alle dagen van dichtbij meemaken.
When? Zaterdag 19 tot en met maandag 21 mei
Where? Park Brakkenstein
Tickets? In de voorverkoop 3 dagen €75 (inclusief camping 110) en losse kaartjes €29,-

√ NBF: Nijmeegse Bierfeesten

Ook verzot op het vloeibare goud? Het pinksterweekend is niet alleen voor muziekliefhebbers maar ook beerlovers! In het Valkhofpark staan verschillende bierbrouwerijen tijdens de Nijmeegse Bierfeesten klaar om hun brouwsels te laten proeven, zoals de Nijmeegse Neven Artisan Ales en Oersoep, maar ook Brouwerij de Natte Gijt, Mannenpap en vele anderen. Foodtrucks zijn er genoeg met lekkers als nachos en plankjes maar ook koffie en brownies.
When? Zaterdag 19 tot en met maandag 21 mei
Where? Valkhofpark
Tickets? Niet nodig, je betaalt voor wat je nuttigt!

√ Fortarock

Terug van een jaar weggeweest: het ‘zwaarste’ festival van Nijmegen, Fortarock! De twee headliners: Nightwish en Parkway Drive. Verder optredens van Arch Enemy, Body Count, Alestorm, Opeth en nog vele andere rockers. In totaal 22 bands om bij te headbangen, en er wordt nog nagedacht over een locatie voor een camping zodat je geen enkel optreden hoeft te missen.
When? Vrijdag 1 juni en zaterdag 2 juni
Where? Goffertpark
Tickets? €89,- voor een combiticket, losse kaarten afhankelijk van de dag

√ Nijmegen klinkt

Nijmegen klinkt is een festival van zangkoren en liederen: van klassieke orkesten tot religieuze koren, popkoren en klassieke koren. Op zaterdag is de ‘Streetparade’ door de stad met marcherende muzikanten, op zondag zijn alle muzikanten verspreid over verschillende podia, zoals in de Stevenskerk, op Plein 1944, de Lindenberg en het Kronenburgerpark.
When? Zaterdag 2 juni en zondag 3 juni
Where? Around town
Tickets? Niet nodig, het festival is gratis toegankelijk!

√ Drift en Nachtdrift

Drift festival houdt ons al sinds 2002 in beweging en behoort tot de een van de classics van de Nijmeegse festivals. Verdeeld over zeven stages staan artiesten als Optimo (Espacio), Levon Vincent, Steffi, Juju & Jordash en Skatebård om driftig bij weg te dansen. Klik hier voor de aftermovie van 2017 om alvast in de stemming te komen! Als je aan het einde van de dag niet genoeg kunt krijgen: Nachtdrift in de Bouillon.
When? Drift: zaterdag 9 juni, 14.00-00.00 uur, Nachtdrift 23:55-06.00 uur
Where? Het Vasimterrein
Tickets? Drift €32,05 en Nachtdrift €12,58

√ TREK foodtruck festival

Foodtruck festival TREK blijft vaste prik: een enorm scala aan verschillende foodtrucks met alle smaken die je kunt bedenken bij elkaar in het Hunnerpark, aangevuld met live-muziek, theater, dansen en hopelijk een fijn zonnetje. Haal een drankje bij de wijnbar, de cocktailbar of de speciaalbierbus en zorg voor lekkere trek!
When? Vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni
Where? Hunnerpark
Tickets? Gratis toegankelijk!

√ Vierdaagsefeesten

De vierdaagsefeesten: voor velen party hoogtepunt van het jaar, met allemaal mini-festivals verdeeld over heel de stad. Waar kijken wij Foxies sowieso naar uit?

Many more zoals Matrixx at the park, Matrixx aan de kade, St Stevenskerk Live, roze woensdag, de Ramblas, vuurwerk aan het water…
When? 14 tot en met 20 juli
Where? All around town
Tickets? No need, dit is een van de grootste gratis festivals van Nederland!

√ We love the 90s outdoor

Alweer de achtste editie voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van de jaren negentig en alles wat zij ons muzikaal te bieden hebben: Eurodance, 90s hits en Happy Hardcore. Welke artiesten we in ieder geval kunnen verwachten: AQUA, Charlie Lownoise en Mental Theo, Paul Elstak, T-Spoon en Party Animals..maar de lijst gaat nog even door! Check het evenement voor de volledige line-up.
When? Zaterdag 25 augustus, 13.00- 23.00 uur
Where? Goffertpark
Tickets? €38,75

√ Tipisch Nijmegen

Een festival waarbij ‘tipisch’ Nijmeegse horeca-ondermemers in tipi’s hun beste drinks en snacks naar eigen recept aan je voorschotelen: Tipisch Nijmegen. Wie er dit jaar meedoet is ons nog onbekend ten tijde van schrijven, maar als het al een beetje op vorig jaar lijkt (lees: ondernemers als de Witwasserij Donuts & Bar, De Meesterproef, De Hemel, Captain Joe, STOOM beer&food en anderen) zijn wij verkocht.
When? donderdag 30 augustus tot en met zondag 2 september
Where? Julianapark
Tickets? Het festival zelf is gratis toegankelijk, je betaalt voor wat je hapt of drinkt!

√ Het Nest

Vorig jaar was de eerste editie een daverend succes, dus dit jaar editie twee van Het Nest festival! Dit festival is een samenwerking tussen Subcultuur en Planet Rose en belooft een knallende afsluiter te worden van het Festival seizoen. Over de line-up is nog weinig bekend, houd social in de gaten.
When? zaterdag 8 september, 13.00 – 23.00 uur
Where? Goffertpark
Tickets? Houd Facebook in de gaten!

 

Happy festival season!


Tekst: Lisanne Berendsen | Beeld: FollowFox en Unsplash

 

 

 

 

 

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed