Summer in the city part 1: op deze 20(!) Nijmeegse terrassen is het ultiem genieten!

Afbeelding voor Summer in the city part 1: op deze 20(!) Nijmeegse terrassen is het ultiem genieten!

Wat we het liefst doen als de zon schijnt? Naar buiten het terras op! Elk jaar is ’t voor ons weer een ‘sport’ om daar neer te ploffen waar de meeste zonuren zijn, ze de lekkerste (borrel)happen serveren, we fijn ongegeneerd mensen kunnen kijken of alleen al voor het uitzicht vechten om een spot. Terras zitten, wij kunnen er simpelweg geen genoeg van krijgen en in willekeurige volgorde presenteren we onze summer in the city terrassen top 20. Vandaag deel 1 volgende week terrassen top 20 deel 2.

♥ 1 | Mi Barrio

Zoek je een terras met de meeste zonuren en buiten de drukte van het stadscentrum? Dan zit je bij Mi Barrio (je weet wel: naast St. Anneke) zeker goed! Mi Barrio huisvest in het grote hoekpand vele knusse ‘effe lekker zitten’-plekken, die onlangs helemaal gerestyled zijn! Borrelen met vrienden of een diner voor twee: alles is hier mogelijk en altijd met een mediterrane touch.

♥ 2 | Beij Ons

Met hun terras in Oost is Beij Ons gezegend met een goed aantal zonuren. Schuif aan voor een (wisselend) dagmenu of huisspecialiteit en laat je verleiden door een (lekker koud!) speciaal biertje: 70 varianten op de kaart en nog eens 10 op vat!

♥ 3 | De Kazerne

Waan je even een god in Frankrijk op dit ‘landgoed’ aan de Groesbeekseweg. Bestel een verre de vin, speel een potje jeu de boules en voor de echte zonfanaten schijnt hier vanaf klokslag 9:00 uur tot ’s avonds laat de zon. Zodra dit natuurlijke licht uit gaat, gaan de meterslange slingers met honderden lampjes aan en even denk je dat je echt op vakantie bent.

♥ 4 | De Viking

Onderaan de oudste straat van Nijmegen zit je op het – net vernieuwde – terras van de Viking de hele dag in de zon. Liever met je voeten in het gras? Neem dan je drankje to-go mee naar het Kronenburgerpark!

♥ 5 | Hotel Credible

Een hotel midden in de stad mét een terras voor de deur inclusief de nodige zonuren én een leuk stads uitzicht? Simple, dan ga je naar Hotel Credible op de hoek van de Hertogstraat. Met heerlijke nachos, gin-tonics en down-to-earth-meals, zeker een spot waar je de hele dag lekker kunt blijven plakken.

♥ 6 | De Firma

Voor een idyllisch uitzicht over de Waal zit je bij de Firma helemaal goed. Aan het eind van de middag strijk je neer om te beginnen met een goed glas wijn of koud biertje, vervolgens bekijk je de zonsondergang onder het genot van kleine gerechtjes (ter grootte van een voorgerecht) die je lekker samen kan delen. Een terras totaal experience is hier gegarandeerd.

♥ 7 | Blommers Bar

Aan de nieuwe Handelskade kom je bij Blommers Bar natuurlijk voor een eigen gebrande Blommers (ijs)koffie of espresso, maar ben je meer in the mood voor wijn dat zit je hier (op het terras mét uitzicht op de haven) ook goed. De wijn die ze serveren is puur natuurlijk, net als de koffie!

♥ 8 | Hotel Blue

Een decadente, sunny afternoon spenderen we graag op het terras aan de voorzijde of in de heerlijke binnentuin van Hotel Blue. Een moderne, trendy plek waar kunt genieten van heerlijks uit Juliette’s keuken. Loungen, lunchen, high tea – everything is possible @ Hotel Blue/Juliette.

♥ 9 | Maxim

Houd je van lekker bier en een relaxte sfeer? Dan moet je bij Café Maxim zijn. Deze topper in de wijk Bottendaal biedt alles wat je nodig hebt op een zonnige dag. Verkoeling, zonuren, lekkere snacks en heel veel eye-candy!

♥ 10 | Rooftopbar Level 4 (Hotel Nimma)

Uitzicht over de Waal vanaf de westkant van Nijmegen. Dat heb je vanaf de nieuwe rooftopbar LEVEL4, bovenop het dak van Hotel Nimma. Op de loungebanken, aan de hoge tafels met ijzeren barkrukken of aan een van de picknicktafels geniet je vanaf 17 mei 2018 met friends & family (óók besloten mogelijk voor je eigen feestje!) van een ijskoud biertje en andere zomerse bubbels.

Stay tuned… volgende week deel 2 van onze Nijmeegse terrassen top 20!

Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: FollowFox