What’s on this extra long Pinksterweekend – 18 t/m 21 mei

Posted By Judith Sterkenburg / 16 mei 2018 / 0 Reacties

Ben je een music-, bier- of yoga-lover? Dan is dit extra lange Pinksterweekend in Nimma JOUW weekend: er zijn maar liefst vier festivals waar je los kunt gaan! Naast al het festival gedreun tipt FollowFox-redacteur Lisanne nog twee hele fijne feestjes én haar walkabout tips zijn te leuk om over te slaan!

festival-nijmegen

Vier totáál verschillende festivals op een rij:

Ecolicious

Op zaterdag is de tweede editie van het Yoga en Vegan Festival. De hele dag zijn er yoga- en meditatielessen, kun je de lekkerste vegan gerechten proeven en lezingen bijwonen over mentale gezondheid. Vergeet je eigen mat niet!

What’s on? Yoga and Vegan Festival
When? Zaterdag 19 mei, 09.00-18.00
Where? Brebl, Honigcomplex

Studentikoos

Studeren is tegenwoordig geen vetpot meer! Festival GROFF helpt je op weg met een festival voor én door studenten, met fijne muziek en scherp geprijsde food and drinks.

What’s on? Groff, het festival voor en door de student
When? Vrijdag 18 mei, 15.00-23.30
Where? Openluchttheater de Goffert

Musiclovers

Het International Music Meeting festival! In park Brakkenstein zijn dit weekend muzikale ontmoetingen. Denk aan concerten, workshops, interviews en masterclasses, met muziek uit alle windstreken. Van Jazz tot traditioneel, hier komt het samen! Extra leuk: de camping bijboeken en alle dagen van dichtbij meemaken.

What’s on? International Music Meeting Festival
When? Zaterdag 19 t/m maandag 21 mei
Where? Park Brakkenstein

Bierfanaten

Ook verzot op het vloeibare goud? Dit pinksterweekend is niet alleen voor muziekliefhebbers maar ook beerlovers! In het Valkhofpark staan verschillende bierbrouwerijen tijdens de Nijmeegse Bierfeesten klaar om hun brouwsels te laten proeven, zoals de Nijmeegse Neven Artisan Ales en Oersoep, maar ook Brouwerij de Natte Gijt, Mannenpap en vele anderen. Foodtrucks zijn er ook genoeg.

What’s on? Nijmeegse Bierfeesten
When? Zaterdag 19 t/m maandag 21 mei
Where? Valkhofpark

honigcomplex-nijmegen

Op ontdekkingstocht…

…in het Honigcomplex!

Benieuwd naar wat het Honigcomplex allemaal te bieden heeft? Doro Krol neemt je zaterdag mee op een culturele wandeling. Voor €15 ben je de hele middag zoet en ken je daarna de Honig van binnen en buiten. Aansluitend: diner bij STOOM.

What’s on? Culturele wandeling met Doro Krol
When? Zaterdag 19 mei
Where? Honigcomplex

En er is nog meer dit weekend @ de Honig. Club weekend – een classy dansfeest voor 30 plussers –  heeft zijn eerste editie in de Brebl. Het begint vroeg en eindigt vroeg, zodat je fijn op tijd kunt slapen en ‘s ochtends weer fit bent om bijvoorbeeld de kids aan te moedigen langs de sportvelden. Met vroeg bedoelen we ook echt vroeg: de inloop is van 19.00-21.00 en de deuren sluiten weer om 01.00 uur.

What’s on? Eerste editie Club weekend 30+ feestje
When? Vrijdag 18 mei, 19.00-01.00
Where? Brebl (Honigcomplex)

Psst… na vrijdag zaterdagavond verder swingen? Dan is SoulCity, een dampende clubavond in LUX gevuld met soulclassics uit de jaren ’70 en’80, dansbare boogie en swingende bossa een aanrader!

…bij de Bastei!

Op zaterdag wordt de Bastei officieel geopend door onze Burgemeester en de Commissaris van de koning. Benieuwd naar alle hoekjes, gangen en geheime plekjes van het gebouw? Vanaf 15.00 is het open voor bezoek en kun je op reis door 2000 jaar stadsgeschiedenis in de archeologische tuin of de tentoonstelling ‘Nijmeegse Meesters’ bezoeken. Verder: muzikale optredens, het ontmoeten van historische figuren en een Kids Club.

What’s on? Officiële opening van de Bastei
When? Zaterdag 19 mei van 13.00-15.00, open voor bezoek van 15.00-18.00 en op zondag tussen 10.00-18.00
Where? De Bastei, Waalkade 83

…in Nijmegen Noord!

Nijmegen Noord bruist van de groene initiatieven, en op zaterdag kun je met ze allemaal kennismaken tijdens Rondje Noord. Ga langs bij de Imker, verschillende moestuinen, tuinderijen, kookstudio’s, boomgaarden en stadsnomaden. Met 13 verschillende deelnemers zie je aan het einde van de dag groen!

What’s on? Rondje Noord
When? Zondag 20 mei
Where? Nijmegen Noord en Lent

Geniet van je 3-daags weekend!

Tekst: Lisanne Berendsen | Beeld: FollowFox, Pexels, Unsplash

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed