Summer in the city part 2: op deze 20(!) Nijmeegse terrassen is het ultiem genieten!

Afbeelding voor Summer in the city part 2: op deze 20(!) Nijmeegse terrassen is het ultiem genieten!

Wat we het liefst doen als de zon schijnt? Naar buiten het terras op! Elk jaar is ’t voor ons weer een ‘sport’ om daar neer te ploffen waar de meeste zonuren zijn, ze de lekkerste borrelhappen serveren, we fijn ongegeneerd mensen kunnen kijken of alleen al voor het uitzicht vechten om een spot. Terraszitten, wij kunnen er geen genoeg van krijgen en in willekeurige volgorde presenteren we onze summer in the city terrassen top 20. Vandaag deel 2 (check hier deel 1)!

♥ 11 | STOOM Beer & Food

In de zomer komt de Honigfabriek tot leven en waar vroeger de stoom ontsnapte uit de bouillonketels, kun je nu op het zonnige terras bij STOOM – dé brewpub van Nijmegen – genieten van lokaal gebrouwen ijskoud bier. Met om de hoek uitzicht op het water van de Waal. Hallo vakantiegevoel.

♥ 12 | Lebowski

Met een terras aan de levendige Bloemerstraat is Lebowski de plek om je zomerse avonden goed in te luiden. In de laatste zonnestralen van de dag of heerlijk op een zaterdagmiddag kun je genieten van een verre rouge of blanc. Ook voor de bierliefhebber wordt een fraaie selectie geschonken en uiteraard serveert deze hippe tent een heerlijke knabbel of bite!

♥ 13 | Fika

In de zomer is onze favo-scandanavian-spot Fika voorzien van een heerlijk terras met – ook wel eens fijn – voldoende schaduwplekken om even aan de hitte te ontsnappen. Met verse koffie, smörrebröd en kanelbullar kunnen wij hier de dag wel door Fika-en.

♥ 14 | Frowijn

Zit het bij Mi Barrio vol steek dan over naar buurtcafé Frowijn. Op de corner van de Fransestraat met de Potanusstraat zwaait Frowijn in Galgenveld al enige jaren de scepter en met verve.

♥ 15 | Fresca

Op de hoek van de Van Broekhuysenstraat en het Faberplein zit je bij Fresca heerlijk in de zon óf schaduw. Geroemd om de zelfgemaakte taartjes en verse lunchgerechten, maar ook van de bio-limo of ijskoffie smelt je hier – figuurlijk – weg.

♥ 16 | Philipse Koffie & Brocante

Wil je de drukte in de stad even ontvluchten? Zoek dan het terras op van Philipse Koffie en Brocante. Je zit hier in een heerlijk rustig hoekje en tóch middenin het centrum. Ben je hier op het juiste moment, dan piept het zon net om de hoek van de St. Stevenskerk.

♥ 17 | Eatery the Pancake

Is het zuurstokroze op de muur binnen je iets té fel tijdens een zomerse dag? Ga dan lekker buiten op het terras zitten bij deze new kid in town. Met op de kaart pancakes (duh), versie smoothies maar ook een verfrissend biertje of wijn.

♥ 18 | Oortjeshekken

Laat de auto eens een keer staan, spring op de fiets en volg het spoor van bizons en wilde paarden naar boerderij Oortjeshekken, middenin de Ooijpolder. Oortjeshekken heeft een groot terras en is dé plek voor een vakantiegevoel dichtbij. Het is er altijd gezellig druk en mede hierdoor ook een topplek om mensen te kijken. Blijf je tot de avonduren zitten dan zie je de zonsondergang vanaf de andere kant van de Waal.

♥ 19 | Café Jos

Geprezen om hun sfeervolle terras en medewerkers met kennis van zaken (en altijd in voor een praatje) heeft dit speciaalbiercafé in Nijmegen-Oost al heel wat harten gestolen. Hier vind je het grootste aanbod aan wisseltapbier in Nijmegen of kies anders gerust één van de (maar liefst!) 225 whisky’s mét ambachtelijke bitterballen.

♥ 20 | Millinger Theetuin

Net buiten Nijmegen ligt de Millinger Theetuin; een heerlijk buitenverblijf voor de natuurliefhebber en zonaanbidder. Met regelmatige exposities is deze hotspot echt een bezoekje waard. Of je nu gaat voor de mooie bloemen, de prachtige omgeving of de heerlijke high tea/lunch, spijt zal je zeker niet krijgen!

 

♥ ♥ ♥ P.S.: op de valreep gooien we er nog een bonus nummer 21 in. Het terras van Fingerz in de Lange Hezel heeft namelijk een update gekregen; voor de deur nóg meer gezellige zitjes om lekker in de zon te genieten van de zelfgemaakte happen van eigenaar Fran.

Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: FollowFox