Nieuwe rubriek ‘Straat in beeld’ met deze week de Van Welderenstraat!

Afbeelding voor Nieuwe rubriek ‘Straat in beeld’ met deze week de Van Welderenstraat!

Van vroeg tot laat door de leukste straten van Nijmegen slenteren: wij houden ervan! In onze nieuwe rubriek ‘Straat in beeld’ neemt elke week een FollowFox-redacteur je mee langs haar favo adresjes: van decadent ontbijten, fun shoppen, goed eten tot alles er tussen. Waar? In één en dezelfde straat. Vandaag de beste plekken in de Van Welderenstraat volgens redacteur Judith.

10 uur | Zoete start!

Ik begin mijn Van Welderenstraat tour in het ultravrolijke interieur van ‘new kid in town’ Eatery the Pancake. Ik hou van ‘zoet’ als ontbijt, dus hier ben ik zéker aan het goede adres. Van ontbijt tot en met de vroege avondhap, serveren Maarten en Jill (je-weet-wel, van Why Not aan de overkant) hier stapels American pancakes. Hou je meer van hartig? Ook dan kun je hier je pancake-heart ophalen. Met een versgeperste sap én de zon op het terras een goed begin van de dag.

di-do 11-20 en vrij-zo 10-20  | Van Welderenstraat 22

 

11 uur | Coupe 3.0

Met mijn korte coupe moet ik toch wel iedere twee maanden naar de kapper. En voor wie denkt dat je bij Coef Concepstore – op de hoek van de Van Welderen- en Eilbrachtstraat – alleen voor nieuwe schoenen en (lifestyle) accessoires komt; kijk nog even goed! Verscholen achter de hippe fashionitems zit namelijk een kapsalon. Een team van maar liefst acht kappers, met elk zijn of haar eigen specialisme, staat hier voor je klaar. En tuurlijk, als ik er dan toch ben, neem ik ook nog een paar nieuwe sneakers mee!

ma 12-18, di-woe & vrij 9.30-18, do 9.30-21, za 9–17, zo 12-18 | Van Welderenstraat 80

12.30 uur | Interieurshoppen

Na mijn knip- en shopsessie bij Coef hop ik door naar de overkant. Hier verkoopt Koppich ‘koppig’ – oftewel eigenzinnig – (woon)design en accessoires. Denk aan: kasten op maat, robuuste tafels en bijzondere verlichting. Ook kom ik hier graag voor advies, bijvoorbeeld hoe ik mijn Ikea-PAX een kleine upgrade geef door een paar stylish schuifdeuren. Ook (woon)inspiratie nodig? Loop hier dan voor je lunch zeker even binnen.

woe-vrij 11–17.30, za 10–16.30 | Van Welderenstraat 81

13.30 uur | Late lunch

Toegegeven, een groot kattenfan ben ik niet. Toch zorgen de tientallen kattenkopjes die je vanuit de vensterbank aanstaren voor een hoog aaibaarheidsgehalte. Sinds vorig jaar is Balthazar toegevoegd aan de – inmiddels lange – lijst van kattencafés in Nederland. Een lunchplek annex kattenopvang met op de kaart huisgemaakte vegetarische (of zelf vegan!) taart, broodjes en een afternoon tea.

ma-za 10-17.30 en zo 12-17.30 | Van Welderenstraat 46

15.00 uur | Pennenliefde

Met een goedgevulde maag én kattenknuffels voor tien, ben ik klaar voor nog een paar uurtjes shoppen. Ik begin bij de buren, de Pen Shop. Al zestig jaar een begrip in Nijmegen en gelukkig – ondanks het digitale tijdperk – nog steeds up and running. Zoals het een echte schrijver betaamt ben ik dol op mooie pennen, waar ze er hier plenty van hebben. Is je lievelingspen kapot? Dan kun ‘m hier laten repareren. Ook kun je je pen laten graveren en in de schappen staan ook lederwaren en andere (schrijf)accessoires. A writers heaven!

di-woe 9.30-18, do 9.30-20, vrij 9.30-18, za 9.30-17 | Van Welderenstraat 40

16.00 uur | Winning mood?

Net als schrijven, doen we ook steeds meer spelletjes online. Toch hou ik van een old skool bordspel en gelukkig hebben we daar in Nijmegen nog steeds een fysieke shop voor! Bij Moenen & Mariken vind je werkelijk honderden (populaire) bord- en kaartspellen, dobbelstenen, puzzels, breinbrekers en meer. Ben je in de ‘winning mood’? Lucky you, want de schappen staan vol en de voorraad is groot. Ben je op zoek naar iets voor de (kleinere) kids? Loop dan even langs de Regenboog iets verderop.

ma 13–18, di-woe en vrij 10–18, do 10–21, za 10–17 | Van Welderenstraat 27

19.00 uur | Pret a manger

Na een hele dag Van Welderenstraat kom ik na een opfrisbeurt weer terug voor een ‘pret a manger’ bij Bistro Bar Ivory. Het ‘zusje van’ Restaurant Ivory, famous om haar klassieke gerechten én witter dan wit interieur. Bij de Bisto Bar is de sfeer iets informeler en de kaart robuuster. Met lekker weer kun je buiten op het terras zitten. Is het nog te vroeg voor een uitgebreid diner? Ga dan voor een goed glas wijn mét borrelhap.

ma-zo 17–24 | Van Welderenstraat 58

 

Volgende week neemt redacteur Avalon je mee langs haar favoriete plekjes in de … straat!

Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: FollowFox