Nijmeegse straat in beeld: de Lange Hezelstraat!

Afbeelding voor Nijmeegse straat in beeld: de Lange Hezelstraat!

Van vroeg tot laat door de leukste straten van Nijmegen slenteren: wij houden ervan! In onze nieuwe rubriek ‘Straat in beeld’ neemt elke week een FollowFox-redacteur je mee langs haar favo adresjes: van decadent ontbijten, fun shoppen, goed eten tot alles er tussen. Waar? In één en dezelfde straat. Vandaag de beste plekken in de Lange Hezelstraat volgens redacteur Avalon, de straat waar zij precies 10 jaar geleden haar Nijmeegse leven begon.

10 uur | Wakey, wakey

Zo’n fijn adres, daar zijn er maar weinig van. Bij De Viking klop ik aan voor een heerlijk ontbijt met dito koffie. Het leuke van deze zaak? Niet te veel opsmuk en daardoor ook mannen-proof. Dát is zeldzaam voor een hippe hotspot. Op het terras zit je hartje zomer de hele dag in de zonnestralen. Om je ontbijtdate te rekken kun je daar dan ook prima mensen-kijken of je trekt een spel uit de kast.

ma 12-17.30 en di-zo 10-17.30   | Lange Hezelstraat 10

dille-kamille

11 uur | Eggs and bakey

Omdat liefde voor koken en eten door mijn bloed stroomt, kan ik mijn mandje goed vullen bij Dille & Kamille. Van kitchen-basics tot een themadiner, van vijgenstroop tot verse thee, lekker voor mezelf of een goed bedacht cadeau, ik ben er altijd aan het goede adres.

ma 12-18, di-woe & vrij 9.30-18, do 9.30-21, za 9.30–17, zo 12-18 | Lange Hezelstraat 75

 

12.30 uur | Vintage shopping

Een adres waardoor ik telkens verrast word is Sussies, de vintagewinkel waar de tweedehandslievende Nijmegenaar zich gelukkig mee prijst. Telkens als ik daar binnenstap is er weer een nieuwe lading tweedehandse parels in de rekken gehangen. Denk Levi’s shorts, denk schoudertasjes met een verhaal en denk vooral: kleur!

ma-vrij 11–17.30, za 10.30–17.30 | Lange Hezelstraat 57

lunch-smaakrijk

13.30 uur | Stadstuin-lunch

Shopping makes me hungry en daarom baan ik mij een weg naar de mooiste stadstuin van de Lange Hezel, waar het goedbezochte Smaakrijk wordt gerund. Omringd door een écht stuk stadsmuur en op de achtergrond de luidende klokken van de St. Stevenskerk, eet ik daar een bourgondisch belegd broodje – en blijf ik misschien wel even plakken voor een aardbeientaartje.

ma-za 9.30-17.30 en zo 11-17.30 | Lange Hezelstraat 12

15.00 uur | Dromerig

In zo’n typisch Lange Hezel-pandje huisvest zich Le Petit Rêve. Een piepkleine pracht waar de leukste sieraden en huisaccessoires worden verkocht. Ik kom er graag om me te verliezen in details en tot helemaal achterin door te lopen. Go see it for yourself!

di 13-17.30, woe-vrij 11-17.30, za 11-17, zo 13-17 | Lange Hezelstraat 71

 

 

16.00 uur | Uitstapje

Inmiddels zit er in elke straat wel eentje, maar deze was er het eerst: conceptstore Make My Day in de Stikke Hezelstraat. Een kleine berg-op-route, maar dan heb ik ook álles te kiezen. Betaalbare kleding, van alles moois voor in huis en sieraden. Het mooiste is dat ook de mannen aan hun trekken komen, maar dan met een oversteekje naar de andere kant van de straat naar Make My Day – men.

ma-woe & vrij 10–18, do 10–21, za 10–17.30, zo 12-17 | Stikke Hezelstraat 32 en 65

19.00 uur | Dolce vita

Italiaans eten is voor mij de heilige graal en daarom schuif ik maar wat graag aan, aan één van de tafeltjes van Merano. Het liefst buiten, zodat ik lekker in de observatiestand kan. Ik eet er superverse pasta’s, boordenvol verse groente en vis mét een goede wijn. En dat allemaal ook nog eens voor een zacht prijsje. Even waan ik mij in een Toscaans dorpje. La dolce vita…

ma-zo 16.30–23 | Lange Hezelstraat 33a
 

Volgende week neemt redacteur Nadine je mee langs haar favoriete plekjes in de Daalseweg!

Tekst: Avalon Diebels | Beeld: FollowFox