Straat in Beeld: dé Daalseweg!

Afbeelding voor Straat in Beeld: dé Daalseweg!

Van vroeg tot laat door de leukste straten van Nijmegen slenteren: wij houden ervan! In onze nieuwste rubriek ‘Straat in beeld’ neemt elke week een FollowFox-redacteur je mee langs haar favo adresjes: van decadent ontbijten, fun shoppen, goed eten tot alles er tussen. Waar? In één en dezelfde straat. Vandaag de beste plekken in de Daalseweg, volgens redacteur Nadine –  de straat waar zij dagelijks overheen slentert en nu met haar mini op komst de leukste plekken binnen handbereik heeft!

10.00 uur | Zoefff…

Kom je vanuit de stad richting de Daalseweg gewandeld, dan word je meteen overspoeld door allerlei leuks bij Studio Zoef. Eigenaresse Irena verkoopt kleding van hippe nieuwe merken of tweedehands voor groot en klein, waarmee ze green hoog in het vaandel hebben staan. Voor mijn mini-me heb ik dit adresje met té leuke kinderkleding wel erg dichtbij, hoe fijn!

Open: di t/m vrij 09.30-17.00, za 12.00-17.00 | Prins Hendrikstraat 22

11.00 uur | Coffee please!

Na een uurtje rondstruinen hebben mijn voeten behoefte aan rust (en een krukje!) en dus las ik een pitstop in bij JP Vincken & zn. Heerlijke Italiaanse koffie (voor mij nu decafé welteverstaan ;-)) met een biscotti of zelfgebakken brownie Made by Marn. Ik shop hier geregeld de lekkerste foodartikelen – typisch Nijmeegs of met Italiaanse touch – en haal wekelijks een maaltijd by Marn. Lekker easy op drukke werkdagen of om onszelf eens goed te verwennen met een verantwoorde maaltijd.

JP Vincken: di t/m vrij 10-18, za 10-17 | Daalseweg 31
MadebyMarn: di t/m vrij 16-19 | Daalseweg 31

12.30 uur | Bloemenpracht

Op weg voor mijn dagelijkse boodschappen word ik vaak verleid door de mooie bloemen bij de bloemenkiosk tegenover mijn huis. Je kunt hier werkelijk de prachtigste boeketten en losse planten voor in de tuin of balkon (in de winter kerstbomen) scoren, smaakvol en altijd vers. En gegarandeerd een succes bij je moeder, oma of vriendinnen.

di t/m zat 09-18 | ter hoogte van de speeltuin op het hoekje aan de Daalseweg

13.30 uur | Uit de kunst!

Sinds een paar jaar zit aan het einde van de Daalseweg DeDaale Spijs&IJs. Een kleurrijke zaak met veel kunst, vaasjes en beschilderde tafels. Voor de lunch een perfecte hangout als je wat kleur in je leven wilt. Ze serveren broodjes, tosti’s, soepen, pancakes en salades, geïnspireerd door de grootmeesters uit Nederland en ver daarbuiten. Neem plaats op het heerlijke terras en geniet – zoals wij met een verse jus plus bol ijs – van het dorpse karakter van deze geweldige straat. Good to know; er is ook van alles te koop, neem binnen een kijkje.

di t/m zo 09.30-17.30 | Daalseweg 279

15 uur | Shop small, Think big

Mijn favoriete stop voor cadeaus is HOY Conceptshop: klein maar bomvol leuke goodies. Zoek je unieke items voor je interieur (de babykamer staat er al vol mee J), sieraden of natuurlijke zeepproducten, dan zit je zeker goed. Geregeld worden mijn vrienden en familie dan ook verrast met een – altijd met crea-liefde ingepakt – cadeau en eigenaresse Iris heeft altijd tijd voor (interieur) tips en advies.

woe t/m zat 11-17 | Daalseweg 235

16.00 uur | Dingen scoren!

Mijn shopsessie voortzetten doe ik graag bij De Leuke Dingen, een zaakje met wekelijks wisselende fashion items, fijn geprijsde sieraden en lifestyle items. Mijn nieuwsgierigheid wordt vaak al gewekt door de stijlvolle etalage, waardoor ik graag even binnenstap om te snuffelen tussen al het leuks.

woe t/m vrij 10-17, zat 11-17 | Daalseweg 228

19 uur | Schuif aan bij…

Voor een heerlijke avond uit ben je op de Daalseweg óók aan het goede adres want de food keuze is reuze! Mijn favo eetadresjes? Bistrobar Berlin en Hobbema! Beiden ECHT culinaire toppers inclusief fijn personeel, gaaf interieur en fijne buitenplekken voor relaxte zomerse eet-avondjes!

Bistrobar Berlin: ma t/m zo 17-00.00 | Daalseweg 15-17
Hobbema: do t/m di 17-00.00 | Hobbemastraat 2

23.30 uur | Snacken

Spontane snack atack? Die voed je bij Snackbar Corry! Met een flinke dosis humor staat eigenaar Veli (zwaait al 23 jaar de scepter) voor je klaar en nog voordat ik binnenloop begroet hij me al met ‘Hé buuvrouw!’, Mijn zwangerschaps-cravings heb ik (nog) redelijk onder controle, maar voor een frietje van Corry kun je me echt wakker maken!

ma t/m vrij 12-00.00, za & zo 14-00.00

After midnight: Kroegentocht? Dat kan ook op de Daalseweg! Begin bij café t’Haantje en loop door (tot voorbij de rotonde) naar Café Jos en Café de Kroon.

 

Volgende week neemt redacteur Lisanne je mee langs haar favoriete plekjes in de Van Broekhuysenstraat en de Hertogstraat! Meer ontdekken? Lees hier de Van Welderenstraat tips van Judith en hier de Lange Hezelstraat tips van Avalon.

Tekst & beeld: Nadine Jansen