Straat in beeld: van Broeckhuysenstraat én de Hertogstraat!

Afbeelding voor Straat in beeld: van Broeckhuysenstraat én de Hertogstraat!

Van vroeg tot laat door de leukste straten van Nijmegen slenteren: wij houden ervan! In onze nieuwste rubriek ‘Straat in beeld’ neemt elke week een FollowFox-redacteur je mee langs haar favo adresjes: van decadent ontbijten, fun shoppen, goed eten tot alles er tussen. Waar? In één en dezelfde straat. Vandaag de beste plekken in de van Broeckhuysenstraat én de Hertogstraat volgens redacteur Lisanne – waar deze straten elkaar kruisen hebben zij en manlief jarenlang gewoond.

10.00 uur | Scandi Breakfast

 

Ontbijtlover? Dan is Fika dé plek om je dag relaxte te beginnen. Denk delicious smørrebrødjes, Zweedse kaneelbroodjes of IJslandse Skyr met huisgemaakte granola geserveerd in een fijne Scandinavische, minimalistische omgeving. Zelf plof ik binnen het liefst neer in de knusse zitjes tegenover de grote ramen  – lekker mensen kijken en theeleuten –  of op het terras met een Chai Latte.

dagelijks van 10-20 uur | van Broeckhuysenstraat 5

 

11.00 uur | Bloemenliefde

Ik heb (beginnende) groene vingers en probeer daarom altijd bloemen en planten in huis te hebben. Jacco Otten is een van de mooiste bloemenzaken in Nijmegen en zij hebben altijd een crazyuitbundige etalage die alleen al het kijken waard is (zeker rond de kerst!). Naast al het groens verkopen ze ook accessoires voor huis én tuin. Mocht je een keer een romantische bui hebben en rode rozen willen geven aan je lief: ze bezorgen ook!

di,woe,vrij 9.30-18, do 9.30-20, za 9-17, ma & zon dicht | van Broeckhuysenstraat 38

12.30 uur | Fashion én goed groen

Dat designer items en tweedehands plantjes een geweldige match zijn bewijzen Jettie en Ilse de eigenaressen van 512/Bleshyou. Een winkel die ik simpelweg never nooit voorbij kan lopen. Ik heb al meerdere plantjes van Bleshyou in huis, maar 512 heeft ook goede aanwinsten: denk handgemaakte designer items, Jettie’s eigen merk Wakker (ook fijn geprijsd) en merken als Libertine Libertine, Won Hundred en Cheap Monday. Voor op de agenda: inschrijven voor ’n leuke planten workshop of een toffe fashion show.

ma dicht, di, woe vrij 10-18, do 10-20, za, zo 10-17 | Van Broeckhuysenstraat 20

13.30 uur | Yummy lunch

Bij Fresca strijk ik graag binnen of buiten neer voor een heerlijke lunch of zoete trek: de grote glazen vitrinekast vol lekkers heeft een ontzettende aantrekkingskracht haha! Ik begin gezond met een superfoodsalade en trakteer mezelf op een Guilty Pleasure Freakshake (lees: gezouten karamel chocolade, een mega cookie, slagroom karamel fudge, mocha beans en marshmallows) en eindig met een stuk arretjescake, carrotcake of een van de vele andere huisgemaakte gebakjes. Hier ben ik samen met vriendinnen graag urenlang zoet!

iedere dag10-18 | van Broeckhuysenstraat 16

15.00 uur | Wine o’clock

Wijnhandel Marcel Arentz is mijn vaste wijnwinkel voor mezelf en cadeaus voor anderen. De winkel is handig ingedeeld in land maar ook in prijs, en het assortiment is groots! Op zaterdag staan er vaak wijnen op de proeftafel om inspiratie op te doen.

ma 12-18, di-vrij 10-18, za 10-17, zondag gesloten | Hertogstraat 82

16.00 uur | Vintage Vinyl

Muzikaal gezien hou ik af en toe van old school: bij Obscuur hebben ze een gigantisch assortiment oude én nieuwe vinyl platen. Lekker speuren tussen de platen op zoek naar onbekende, obscure pareltjes of grote namen.

ma-woe 12-18, do 11-21, vrij-za 10-18 | Hertogstraat 50

19.00 uur |  In-Credible

Bij Hotel Credible kan ik letterlijk de hele dag goed vertoeven: van ontbijt tot diner, delicious cakes, koffietjes en originele speciaalbiertjes. In het weekend draait er vaak een dj én als je het helemaal bont wilt maken boek je gewoon een kamer en ga je tot de late uren door.

 

ma-vrij 07-01 – za en zo 08-01 | Hertogstraat 1

 

 

 Meer Nijmeegse straten ontdekken? Lees hier de Van Welderenstraat tips van Judith, hier de Lange Hezelstraat tips van Avalon en hier de Daalseweg tips van Nadine. Happy exploring! 

 

Tekst en beeld: Lisanne Berendsen