5x get active outdoors in Nijmegen!

Afbeelding voor 5x get active outdoors in Nijmegen!

Er gaat niets boven een chille outdoor workout. En zeg nou zelf, we willen toch allemaal strak in ons badpak en zwembroek?! Dus get your ass off je strandlaken deze zomer en work that body met een van deze (of allemaal!) 5 leukste outdoor activiteiten in Nijmegen en omgeving.

#1 Op het water

Met de komst van de Nijmeegse Spiegelwaai kunnen we opeens op loopafstand van wel heel fijn natuurwater genieten! En omdat hier geen gemotoriseerd (water)verkeer mag komen, kun je hier ongestoord genieten van een work-out op éigen kracht. Neem bijvoorbeeld een lesje Sup en/of (wind)Surf, sup-yoga of sup-bootcamp. Goed voor je core, maar je kunt het ook doen om lekker buiten te zijn en heerlijk op het water te ontspannen met spectaculair Nimma-uitzicht. Liever zelf op ontdekkingstocht gaan? Je kunt ook een sup-board huren.

#2 Op het strand

Dat er veel wordt gesport op het Nijmeegse “Ooij”-strand weet iedereen, maar eerlijk is eerlijk: ‘hoopdancen’ met Marieke van La Hoop is wel een heel verrassende work-out tussen de vele bootcamp-, en hardloopgroepen die deze plek aandoen. Hoopdancen is bewegen op muziek met een old school hula hoop en ondertussen train je ongelooflijk hard je core, spieren, coördinatie en balans. Lesje volgen? Check hier het lesschema tot en met de zomerfeesten (kun je tijdens Vierdaagse die heupen lekker losgooien!).

#3 Op locatie


Begin je bij het woord ‘kettlebell’ spontaan te puffen van de kilo’s die je mee moet slepen, thing again! The Kettlebell Club heeft maar liefst 11 verschillende soorten trainingen zoals kettlebell training, TRX, obstacle training, power yoga, (personal) boksing training of een open gym. Ook bieden ze specials aan zoals (personal) training voor de marathon en voedingsadvies. Je traint bij The Kettlebell Club in kleine groepen of persoonlijke sessies, zodat er extra veel aandacht is voor jouw sportieve ontwikkeling. Qua locatie kun je sinds vorig jaar kiezen: lekker buiten (bij de Nevengeul) of binnen (op de Houtwerf) óf allebei natuurlijk voor de échte krachtpatsers.

#4 Op de tweewieler

Nog maar een paar weken en dan bewandelen duizenden mensen weer de paden in en om Nijmegen. Is lopen niet jouw cup of tea, maar ben je wél benieuwd waar al die wandelaars ieder jaar langskomen? Spring dan op je fiets want de Vierdaagseroutes zijn ook uitgezet als fietsroute. Wil je er een extra sportief tintje aan geven? Schrijf je dan in voor de fietsvierdaagse in augustus. Dan fiets je vier dagen lang langs boomgaarden, over heuvels en door dalen en de dorpen rondom Nijmegen met verschillende activiteiten op de route. Heb je zelf geen geschikte fiets om het minimaal 40 kilometer per dag vol te houden? Huur er dan een bij het Dutch Bicycle Center op het Honigcomplex.

#5 Op een lopen zetten

Met maar liefst 8 (en waarschijnlijk nog wel meer!) runningcrews en vele running challenges die ieder jaar terugkeren, is Nijmegen een echte hardloopstad. Ben jij ook een loper, maar wil je eens wat anders, ga dan een keer mee met een mindful run: een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen en/of wandelen. Doe je een cursus, dan leer je in vijf weken hoe je beter kunt ademen tijdens het rennen, zodat je gemakkelijker en beter leert lopen. Met als doel: niet helemaal uitgeput raken na een rondje bruggen lopen, maar juist méér energie! Naast cursussen organiseert Rolf ook verschillende clinics en workshops. Wedden dat je de eerstvolgende hardloopwedstrijd zó uitloopt!