What’s on this weekend – 29 juni t/m 1 juli

Posted By Judith Sterkenburg / 28 juni 2018 / 0 Reacties

Code geel, oranje en rood krijgen de komende dagen in Nijmegen voor even een andere betekenis. Het belooft namelijk een stralend zonnig en warm weekend te worden. Tel daar een paar andere kleurrijke to-do’s bij op en je hebt een hot hot hot weekend. Enjoy!

blue-green-festival-nijmegen

Blauw en groen zien

In 2018 is Nijmegen dé groene hoofdstad van Europa. Dat betekent een jaar lang aandacht voor groen. Groen staat voor duurzaamheid, blauw voor de zee en dit weekend gaan die twee in de mix tijdens het Green Blue Festival bij de Kaaij. Met een groot kunstproject in de vorm van een UFO wil organisator Anita namelijk aandacht vragen voor de plastic soup waarmee onze wateren langzaam dichtslippen. Verwacht absoluut geen geiten-wollen-sokken (is het ook veel te warm voor!), maar een hip duurzaam festival met muziek van o.a. Power to the Pipo, een afvaltheater, een bioscoop programmering, diverse workshops en natuurlijk (h)eerlijk eten en drinken.

What’s on? Green Blue Festival
When? Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli
Where? De Kaaij
Meer info? Check het Facebookevenement

viking-avond-LUX-nijmegen

Alle rode baarden verzamelen

Gisteravond 28 juni is de nieuwe Nederlandse film Redbad in première gegaan. Reden voor een feestje in LUX en al helemaal voor alle Nijmeegse redbeards. Je leest het goed: geen redheads, maar mannen met een rode baard mogen zaterdagavond gratis naar binnen tijdens een speciale screening van deze middeleeuwse avonturenfilm. Na afloop kun je al je vragen stellen aan regisseur Roel Reiné (bekend van o.a. Michiel de Ruyter) en Alex van Galen. Ook komt een historicus vertellen over de link tussen Redbad en Radboud, de naamdrager van onze universiteit. Hongerige Vikings kunnen in café LUX de hele avond Viking-happen en -dranken bestellen.

What’s on? Viking-avond in LUX
When? Zaterdagavond 30 juni vanaf 19.00 uur
Where? LUX Nijmegen
Meer info over hoe je aan een gratis ticket komt? Check de website

wk-voetbal-nijmegen

Geen Oranje…

Maar wél alle andere kleuren van de regenboog geven op dit moment acte de présence in Rusland. Het WK is in volle gang en ondanks dat Nederland dit jaar niet meedoet is er tóch goed nieuws voor alle die-hard fans die een wedstrijd balletje-trappen niet willen missen: in de Molenstraat (op het terras!) en bij café Het Haantje kun je namelijk alle wedstrijden live volgen op groot scherm. Met natuurlijk een biertje in de hand. Proost!

What’s on? Het WK live op groot scherm
When? Doorlopend tot en met de finale op 15 juli
Where? Molenstraat en café Het Haantje
Meer info? Check de Facebookpagina’s (Molenstraat, Het Haantje)

cocktail-workshop-demain

Van zon geel tot oud rood

Wist je dat whisky een hele range aan kleuren kan hebben? Van helder doorzichtig tot bruin stroperig. Elke kleur heeft z’n eigen smaak en wist je óók dat je sommige heel goed kunt mixen? Reden voor de cocktailmannen van Demain om je mee te nemen in de wereld van de Amerikaanse whiskey’s – mét een ‘e’. Waarom je dat zo schrijft, leggen ze je zondagmiddag haarfijn uit tijdens de open cocktailworkshop ‘American Whiskey’. Er wordt uiteraard ook geproefd en geshaket. Dat wordt genieten!

What’s on? Cocktailworkshop American Whiskey
When? Zondag 1 juli vanaf 16.00 uur
Where? Demain
Meer info? Check het Facebookevenement

Mooi kleurrijk weekend!

Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: FollowFox, Power to the Pipo, Unsplash

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed