What’s on this eerste Vierdaagse 2018 weekend – 13 t/m 15 juli

Afbeelding voor What’s on this eerste Vierdaagse 2018 weekend – 13 t/m 15 juli

Vanaf morgen kunnen we er écht niet meer omheen: dan zijn de Vierdaagsefeesten 2018 in Nijmegen AAN! Daarom in je mailbox vandaag een top-6 met tips van redacteur Judith to start the weekend. Wil je meer insider-tips & tops voor de komende week? Stay tuned! Iedere dag deelt één van onze redacteuren haar must-do’s, -see’s & listen to’s. Let’s get the biggest party of the year started!

vlaggenparade-nijmeegse-vierdaagse

Klaar voor de start

Ieder jaar wordt het officiële startschot voor de Nijmeegse Vierdaagse gegeven met de traditionele Vlaggenparade. Sinds 2016 loopt deze parade weer dwars door de stad langs Plein 1944, de Grote Markt, de Burchtstraat, de Hertogstraat en de Oranjesingel. Eindpunt is de Wedren waar vanaf een uur of 17.00 de openingsceremonie plaatsvindt.

What’s on? Vlaggenparade
When? Zondag 15 juli vanaf 16.00 uur
Where? Door de binnenstad, finish op de Wedren
waal-in-vlammen

Waal in Vlammen

Na de Vlaggenparade en de openingsceremonie knallen we ook nog eens letterlijk de Vierdaagsefeesten in met de Waal in Vlammen. Wil je dit vuurwerkspektakel écht bijzonder meemaken? Ga dan mee met de Vuurwerkvaart op de Pannenkoekenboot voor een uitzicht eerste rang op het water.

What’s on? Waal in vlammen
When? Zondag 15 juli, vanaf 22.30 uur
Where? Waalkade
abseilen-stevenskerk-nijmegen

Specials in de St. Stevenskerk

Naast alle optredens, festivals en buitenactiviteiten vinden er komende week in de St. Stevenskerk ook bijzondere activiteiten plaats die dit weekend van start gaan. Ga bijvoorbeeld niet alleen kunst kijken maar word er ook onderdeel van tijdens de Zomerexpo. Ga abseilen vanaf hét iconische hoogtepunt van Nijmegen of just sit back and relax en luister naar de soulvolle stem van Jeangu Macrooy. Staan er dit weekend andere to-do’s op je lijstje? De hele Vierdaagseweek staan de Zomerexpo, het abseilen én Stevenskerk Live op de programmering.

What’s on? Opening Zomerexpo
When? Zaterdag 14 juli vanaf 10.30 uur
Where? Stevenkerk

What’s on? Abseilen
When? Zaterdag 14 juli vanaf 12.00 uur
Where? Stevenkerk

What’s on? Jeangu Macrooy
When? Zaterdag 14 juli 2018 vanaf 17:00 uur
Where? Stevenskerk
klassieke-muziek-parkeergarage-kelfkensbos

Klassiek goes underground

Wat klassieke muziek en een parkeergarage met elkaar gemeen hebben? Dat de Kelfkensbos garage zaterdag- en zondagavond hét decor is voor twee bijzondere optredens. Op zaterdagavond treedt de Hardstyle Pianist op, die bekende hardstyle hits speelt op een klassieke piano. Zondagavond staat het Noviomagum Wind Orchestra op het programma, een blaasorkest van zo’n 35 amateurmusici uit Nijmegen. Klassiek met een rauw locatierandje, we like!

What’s on?Klassiek goes underground
When? Zaterdag 14 en zondag 15 juli vanaf 20.00 uur
Where? Parkeergarage Kelfkensbos

Tekst: Judith Sterkenburg| Beeld: FollowFox, Unsplash