What’s on this weekend – 27 t/m 29 juli

Posted By Judith Sterkenburg / 26 juli 2018 / 0 Reacties

Na de #partyoftheyear is het alweer ruim een week de #partyofzomersweer. En na een te gekke week Vierdaagsefeesten, doen wij de komende dagen maar één ding: in de relaxstand en zoveel mogelijk ons hoofd koel houden. Kun jij ook wat verkoelende tips gebruiken? Lees dan snel verder en geniet!

lentse-plas-nijmeegse-vierdaagse

Zwemmen + film kijken in de airco

Een dagje strand, maar dan om de hoek! Bij de Lentse plas strijk je, op loop- of fietsafstand van huis, neer op je handdoek en plons je zo het verkoelende water in. Wordt het zand tóch iets te heet onder je voeten? Ga dan lekker naar binnen bij Cinemec (of één van de andere Nimma bioscopen of filmhuizen) en pak een filmpje in de airco.

oersoep-honigcomplex

Afkoelen in de Oersoep-brouwerij

Midden op het Honigcomplex zit de brouwerij van Oersoep verstopt, Nijmeegs eigen ‘microbrewery’ en een – letterlijk – heerlijke plek om even binnen af te koelen. Elke zondag om 15.00 uur organiseert STOOM (het naastgelegen ‘Oersoep’-café) een open rondleiding mét proeverij. Dit weekend zullen ze ongetwijfeld een paar ijskoude biertjes hebben klaarstaan! Alvast iets meer weten over Oersoep? We vroegen brouwer Do het hemd van het lijf.

ijs-nijmegen

Lekkerste ijs van Nijmegen

Ice ice baby! Geen beter excuus om iedere dag ijs te halen dan dit tropische zomerweer. Maar waar in Nijmegen haal je de lekkerste? Wij likken onze vingers af bij de ijsjes van Prikkels, Vincenzo en Ghiani (in Oost).

zwemmen-water-nijmegen

Meer genieten aan het water

Ben je op zomerse-dag 1 naar de Lentse plas geweest en wil je op dag 2 en 3 ergens anders zomers relaxen aan het water, er in plonzen of juist in actie komen? Check dan onze top 5 voor in- en ontspanning aan het water!

terrassen-nijmegen-hotspots

Het terras op

Voordeel van dit zomerse weer is dat we ongegeneerd veel terrasjes kunnen pakken! En laten we nu net dit voorjaar een shortlist van maar liefst 20(!) Nijmeegse terrassen hebben uitgezocht waar je ultiem kunt genieten. Check hier part 1 en part 2. Mist er volgens jou een in de lijst? Let us – en al je mede-Nijmegenaren – know. Cheers, proost, salute, chin chin en santé!

Tekst: Judith Sterkenburg| Beeld: FollowFox, Unsplash

judith-sterkenburg

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed