Movers & Shakers: dit zijn de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Posted By Admin@LinkU / 23 september 2018 / 0 Reacties

De zomer is voorbij, tijd voor een nieuwe start. En een nieuwe start betekent nieuwe hotspots! Menig Nijmeegse ondernemer heeft in de afgelopen maanden niet stilgezeten en óf al een nieuwe zaak geopend óf is druk bezig geweest met de voorbereidingen. Ben je er in de vakantieperiode te lang ‘uit’ geweest? No worries! Tijd voor een head’s up met onze nieuwste movers en shakers lijst: dit zijn de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen.

1 | Bistrobar Bankoh | Coming soon!

Het langverwachte broertje van Bistrobar Berlin heeft een naam gekregen: Bankoh! En volgende maand is het zover, dan gaan ein-de-lijk de deuren aan de Handelskade open. Waarom wij niet kunnen wachten? Omdat Berlin-inspirator en topkok Ron Blaauw ook hier zijn ‘Handels’-merk heeft achtergelaten. Verwacht hier dus bites waar je je vingers bij aflikt met – zoals ze het zelf noemen – “geen fratsen, maar pure, gewaagde Aziatische smaken”.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Kaapstander 286 (Handelskade)

2 | Stroom | Loop binnen!

Lekker meedeinen op de ‘stroom’ van de dag. Dat kan sinds kort in het oude waterpompstation in Lent. Ontbijt, lunch, borrel, diner óf gewoon een vers bakkie met taart – het staat allemaal én de hele dag door voor je klaar. Ook leuk: in de winkel kun je diverse (kook)boeken kopen en binnenkort een selectie van zelfgemaakt lekkers wat uit de keuken komt. Binnen is het een ‘perfect match’ tussen het industriële erfgoed en het frisse interieur met knusse zitjes en genoeg (speel)ruimte voor de kids. Buiten vind je een lekker groot en zonnig terras.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Vossenpelssestraat 16 (Lent)

3 | Bistro Bar Regent | Loop binnen!

Waar de ene deur dicht gaat, gaat er gelukkig altijd een andere open. In het oude pand van de Nieuwe Winkel vind je nu Bistro Bar Regent. Samen met collega van restaurant Beau, Robbert, opende Heleen deze toffe nieuwe plek waar je – speciaal voor de late eters en borrelaars – tot 1.00 uur terecht kunt voor tussengerecht formaat happen of een snack aan de bar. Er wordt gekookt naar het seizoen, waarbij groente centraal staat, maar ook vlees en vis staan op het menu. Binnen vind je allemaal romantische hoekjes met een industriële touch en nisjes waar je je heerlijk comfortabel kunt terugtrekken.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Hertogstraat 71

4 | De Fabriek | Loop binnen!

Heb je je altijd al afgevraagd wat zich achter de enorme deuren van de Van Welderenstraat 75 bevond? Sinds begin deze maand is dat mysterie opgelost. In de fabriek waar vroeger lampen werden gemaakt en hout werd opgeslagen, opende De Fabriek hier haar deuren. Een lunchroom annex conceptstore met een fijne binnenplaats waar je even heerlijk weg bent van de drukte van de stad. In de store vind je industriële meubels, woonaccessoires van nu, kleding, modeaccessoires, sieraden, planten én leuke items voor je mini-me. Op de kaart staat verse koffie en (glutenvrij) ontbijt en lunch. Wist je dat ze ook een online shop hebben én dat je voor of na sluitingstijd de ruimte kan huren? Leuk voor een vergadering of cursus.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Van Welderenstraat 75

5 | Manna 3.0 | Loop binnen!

Na 10(!) jaar Manna was het tijd voor een metamorfose van “la grande dame”. Het interieur is vernieuwd en nu nog frisser, lichter, witter en strakker. Een bijzonder contrast met de historische buitenkant van het pand. De bar is omgetoverd tot een eyecatcher van een lange bartafel met wel een heel verrassend detail: het bestek trek je zelf uit het laatje eronder. Ook de kaart kreeg een make-over, waarop gelukkig nog steeds een hoofdrol is weggelegd voor de dagelijks verse vis, kreeft en schelpdieren uit de – nu nog prominentere – seafood bar.

P.S.: Zin om op zondag lekker relaxt je dag te beginnen? Terug van weggeweest is de Manna kids club. Kunnen je kids zich vermaken en jij ongestoord genieten.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Oranjesingel 2C

6 | Zoet | Opening 30 september!

Een zoet roze interieur en de zoetste mini cakes, cupcakes, donuts, cakepops en taartpunten om mee naar huis te nemen… vanaf 30 september vind je het allemaal in de ZOET bakery én shop van Lotte. Eerder dit jaar zei ze haar vaste job vaarwel om fulltime haar ’instafamous’ custom cakes te kunnen bakken. Iedere zaterdagochtend zal ze open zijn voor to-go lekkers uit de vitrine en iedere maand staat er een workshop op de agenda. Zelf ook een taart bestellen die eigenlijk té mooi is om aan te snijden? Dat kan op ieder moment!

Mover ⇒ Waar? ⇒ Broerdijk 77A

7 | I-brow Factory | Loop binnen!

Of je nu minder wenkbrauw of méér wimper wilt, bij Vera van de I-brow Factory ben je sinds april voor alle varianten aan het juiste adres. In deze stoere women-only salon kun je je wilde haren laten epileren en harsen of laten ‘lash-liften’ voor een voller wimper-effect. Ook staan er diverse permanente make-up behandelingen op het menu. Kortom: in deze ‘fabriek’ wordt hard gewerkt om jou volledig in de watten te leggen.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Stikke Hezelstraat 28

8| Eláte | Loop binnen!

Of moeten we zeggen ‘Kom binnen’!? Want dat is wat Eláte vrij vertaald uit het Grieks is. Meteen bij binnenkomst voel je je meer dan welkom door de zussen Alexia, Dimitra en Parthenia. De zaak is lekker licht en ruim opgezet, dus je kunt op je gemak de rekken met toffe merken als Alix,  French Connection, Set en Patrizia Pepe afstruinen. Ook als je op zoek bent naar een bijzondere tas, sieraad of riem, ben je hier aan het juiste adres.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Van Broekhuysenstraat 44

9| Pizzacafé Desem | Coming soon!

Na een vakantie in Italië kunnen wij juist géén genoeg van pizza krijgen. Gelukkig opent binnenkort een heus pizzacafé: Desem. Tobias en Laura, voormalig collega’s van de Nieuwe Winkel, gaan met Desem the all natural way. Denk: traag gerezen zuurdesem deeg op basis van bloem en water, toppings van leveranciers uit de buurt, natuurwijn ‘on the side’ en zelf gebrouwen ‘wild’ bier. Loopt het water je al in de mond? Voor de echte pizzafans is Desem een crowdfunding gestart om de laatste loodjes van de verbouwing te financieren.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Smetiusstraat 7

Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: FollowFox, ZOET, Desem

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed