Wie, wat, Lent? 3x lekker eten aan de andere kant van de Waal!

Afbeelding voor Wie, wat, Lent? 3x lekker eten aan de andere kant van de Waal!

Nijmegenaren: waag eens de oversteek! Zo luidt het motto van culi-redacteur Lisanne, sinds dit jaar Lentenaar. Zij tipt je drie restaurants die zeker de moeite waard zijn. Wat blijkt: aan de andere kant van de Waal is het goed vertoeven op culinair gebied. Alledrie kids proof– maar zeker ook de moeite waard met je lief – met fijne terrassen en de hele dag door geopend.

Café Eten & Drinken


What’s the story?
Café Eten & Drinken bestaat al zo’n 10 jaar in Nijmegen-Oost. Sinds januari 2016 is Michiel Houkes eigenaar van het café. Al snel komen Lentse vrienden en kennissen met de vraag waarom hij in Lent niet ook even zoiets tofs begint. Zo geschiedde: Café Eten & Drinken Lent is sinds 2017 net zoals grote broer in Oost niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Vibe?
Laagdrempelige ontmoetingsplek in hartje Lent. Goed voor ontbijt, lunch, high tea, diner en alles daar tussenin. Speel een spelletje met een speciaalbiertje en een hapje, plof neer op het terras met de kids of vier een borrel met een groep.

Wat staat er op de kaart?
Ontbijtjes, uitsmijters, wraps en sandwiches, soep en taartjes voor overdag. Voor diner: tapas (huisgemaakte mozzarella bitterballen, jum!), ovenschotels, maaltijdsalades en klassieke toetjes als dame blanche, crème brûlée en appeltaart. De vega-keuze is er definitely en er is ook een kinderkaart.

Openingstijden: iedere dag keuken open vanaf 10.00 (in het weekend een halfuurtje eerder) tot 22.00 uur! Lunch is tot 17.00 uur. Locatie: Lentse schoolstraat 61, Lent.

 

Stroom


What’s the story?
Sinds zomer dit jaar open: Stroom. Gevestigd in een voormalig waterpompstation laat Stroom je meevoeren op de stroming en de nieuwe bestemming. Extra leuk accent: de bootjes op de wijnglazen, zo stroomt je wijn ook mee. Bij binnenkomst valt meteen de boekenkast op: die staat vol met boeken over Stroom-kernwaardes: (eetbare) natuur, kookboeken en kinderboeken. Allemaal te koop.

Vibe?
Family-friendly (zeer geschikt voor papa-dag, horen we!) met ruimte genoeg voor de kinderwagen, een groen interieur (binnen staat een enorme boom en veel plantjes), verschillende zitjes en hoekjes. Alles is groots opgezet met een ruim, luchtig terras en groot restaurant.

Wat staat er op de kaart?
Ontbijt, lunch met soep, broodjes en salades, borrelhapjes (oesters, deel-pizza, bio-vleeswaren) en huisgemaakt gebak (denk: appeltaart, dadelcake en citroengebak). Op de avondkaart allemaal originele, kleine gerechten om te delen, waarbij groenten net zo shinen als vlees en vis. De kaart stroomt met de seizoenen mee en ook kindvriendelijk.

Openingstijden: ma – vri vanaf 09.00, za & zo vanaf 09.30. Locatie: Vossenpelsestraat 16, Lent.

Zijdewinde


 

What’s the story?
Zijdewinde vierde afgelopen september haar tienjarig jubileum. Ooit begonnen met alleen een restaurant, nu ook een feest- en vergaderzaal, terras en 1 oktober opent hun nieuwe bed en breakfast ‘Natuurlijk Genieten’. Als dat nog niet genoeg was, Zijdewinde is ook wedding hotspot én heeft zelfs zijn eigen trouwkapel.

Vibe?
Midden in de natuur en toch dicht bij de stad. Het restaurant bevindt zich aan de dijk met een terras aan het water. Aan de rand van Park Lingezegen, dus een goed begin of eindpunt van een wandel- of fietstocht.

Wat staat er op de kaart?
Lunch met clubsandwiches, rijk belegde broodjes, High Tea en pannenkoeken (origineel: pannenkoek rendang!). Diner met klassiekers als carpaccio, biefstuk en kabeljauw, en leuke uitschieters als Tom kha kai soep en drie maanden gerijpte procureur. Voor de zoetekauwen is er een uitgebreide dessertkaart: denk cheesecake, lemon pavlova en blue stilton met port.

Openingstijden: ma gesloten, di – do van 12.00-20.30, vr 12.00-21.00, za 11.00-21.00 & zo 11.00-20.30. De keuken sluit een half uur voor sluitingstijd. Locatie, net buiten Lent: Waaldijk 28, Bemmel.

Tekst: Lisanne Berendsen | Beeld: FollowFox, Zijdewinde