Foxlicious wandel top 5: dé leukste 024 walkabouts op een rij!

Afbeelding voor Foxlicious wandel top 5: dé leukste 024 walkabouts op een rij!

Opladen anno 2020? Dat doe je lekker buiten, samen of alleen. De afgelopen maanden gingen alle foxies op walkabout in eigen stad en brachten zij de leukste Nimma wandelroutes in kaart: van Oost tot West en van stevige herfstwandelingen tot relaxed slenteren. Ook aan de wandel? Check onze FollowFox 024 Walkabout top 5 hieronder, take your pick en ga eropuit!

 

Walkabout #1| Ontdek de N70 trail!

Wandelgids? Het startsein voor onze walkabout reeks gaf sporty-redacteur Kiki. Vroeger lag de N70 route letterlijk in haar achtertuin, tegenwoordig rent ze er wekelijks naar toe om haar trainingskilometers te maken. Deze walkabout was dus op haar buik of eigenlijk haar loopschoenen geschreven.

In short? De N70 route ligt op een steenworp afstand van de stad en is een must voor ieders wandel bucketlist want adembenemend letterlijk én figuurlijk. Neem de tijd voor deze wandeling, zo onderstreept Kiki; de route is maar liefst 16 kilometer lang en je komt een flink aantal trappen en op- en afdalingen tegen. Gaaf: je wordt contstant getrakteerd op heuvelachtige landschappen afgewisseld met geweldige vergezichten en kronkelende beekjes. Halverwege de route is neerstrijken bij dit pannenkoekenrestaurant een aanrader, maar ook aan het begin en eind van de route zijn er voldoende fijne (uitpuf)tentjes te vinden.

Niveau: uitdagend! | Afstand: 16 km | Shopping: nee. | Pitstops onderweg: ja. | Dosis groen: veel! | Rolstoelvriendelijk: nee.| Check hier de route!

 

Walkabout #2 | Ontdek de West Side!

Wandelgids? Redacteur Esther woont inmiddels al meer dan 8 jaar in Nijmegen-West en met liefde bracht zij haar (fast groeiende!) wijk in beeld. Zo deelt ze inside info over het voormalige Santa Maria Klooster, de bij de locals only bekende wijkdoorsteekjes, fijne lunchplekken en nog zoveel meer!

In short? Een verrassend én compacte route door Nijmegen-West. Heb jij bijvoorbeeld de geheime boodschap op het hekwerk van de Snelbinder (brug) al gespot? Onze Es wel hoor en als je haar route braaf volgt jij ook én heb je gelijk een top Insta-momentje te pakken. De West route brengt echte volksbuurten in beeld, maar ook het Westerpark waar je met een beetje mazzel fitboys & -girls in actie ziet. Dit is absoluut geen shop-route wel gidst Esther je langs enkele pareltjes zoals deze en tipt ze heerlijke lunchplekken om even bij te tanken.

Niveau: lekker relaxed. | Afstand: 8.2 km of rolstoelvriendelijk 6.2 km. | Shopping: ja. Pitstops onderweg: ja. Dosis groen: medium. | Rolstoelvriendelijk: ja & nee. Check hier de route!

 

Walkabout #3 | Ontdek Nijmegen-Noord!

Wandelgids? De verhuizing van haar geliefde Nijmegen-Oost naar Noord deed toch wel een beetje pijn, maar inmiddels geniet redacteur Nadine steeds meer van de ruimte, rust en verborgen pareltjes! Waag met haar ook de oversteek en laat je verrassen.

In short? De route door Nijmegen-Noord is er eentje voor de Bourgondiër: zet enkele stappen en strijk vervolgens weer neer om lekker te happen. Startpunt is het Joris Ivensplein (vergeet niet Joris zijn gedicht te checken!) en vanaf hier gidst Nadine je langs verrassende plekken zoals tuinderij Warmoes (je kunt hier onder andere zelf groenten van het seizoen oogsten of wilde bloemen plukken in de pluktuin) en eethotspots Restaurant Stroom Lent en Restaurant Zijdewinde.

Niveau: medium. Afstand: 8,3 km. Shopping: ja, als verse bloemen & groente meetellen? | Pitstops onderweg: ja. | Dosis groen: medium. | Rolstoelvriendelijk: ja. | Check hier de route!

 


Walkabout #4 | Ontdek de Ooij!

Wandelgids? Speciaal voor deze walkabout liet redacteur Florie haar geliefde stalen ros staan en stippelde zij via gebaande én ongebaande paden een prachtige wandeltocht uit door de Ooij.

In short? Startpunt voor deze Walkabout is museum de Bastei. Deze hotspot is volgens Florie sowieso een bezoekje waard, zelf liet ze het museum dit keer links liggen en dook ze gelijk de Ooijpolder in. Hierbij slaat ze onze favo hotspots niet over: zo passeren onder andere Oortjeshekken en Roosje van Ooij onderweg de revue. Florie loves green, heeft een aanstekelijke en bijzondere kijk op al het natuurschoon om haar heen en deelt gedurende haar walkabout constant al het moois wat ze ziet. Hardlopend, fietsend of met de wandelschoenen aan: gewoon gaan(!).

Niveau: gemiddeld. | Afstand: 14 km (of het kleine rondje). | Shopping: nee. | Pitstops onderweg: ja. | Dosis groen: veel! | Rolstoelvriendelijk: niet geheel. Check hier de route!

 


Walkabout #5 | Ontdek Nijmegen-Oost!

Wandelgids? Foxie Dana woont inmiddels alweer twee jaar in hartje Nimma. Iets waar ze vroeger alleen nog maar van durfde te dromen, maar zoals ze zelf schrijft: ‘Dreams do come true!’. Het mooie van dit alles? Ze deelt haar liefde voor Nijmegen-Oost graag met jou.

In short? Wat deze route zo leuk maakt is de afwisseling tussen het centrum en Oost, parkjes en lekkere koffie- en lunchbarretjes. Persoonlijk vind ik dit dé route om een veelzijdige indruk te krijgen van onze stad. Benieuwd naar Dana haar insiders tips en route? Check haar Walkabout hier. Startpunt van haar route is een leuke lunchtentje want natuurlijk: geen wandeling (of überhaupt start van de dag) zonder een goede cappuccino! Hierna vervolgt ze haar weg recht door het Kronenburgerpark en shop-gebied van Nimma. Eenmaal in Oost beschrijft ze precies dát wat Nijmegen-Oost zo fijn maakt: de afwisseling van oude en nieuwe huizen, leuke shops en heerlijke plekken om te hangen en te happen.

Niveau: relaxt. | Afstand: 6,5 km. | Shopping: absoluut! | Pitstops onderweg: absoluut. | Dosis groen: redelijk. | Rolstoelvriendelijk: ja. Check hier de route!

 

 

Dit waren ze dan dé ‘024Walkabouts’ van 2019. Welke route ga jij lopen? Mis je er nog eentje? Laat het ons weten. Voor nu: van die bank af, wandelschoenen aan en de wandelpaden op. Happy exploring! 

 

Tekst: Kiki Hendriks | Beeld: FollowFox