Movers & shakers: dit zijn de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Afbeelding voor Movers & shakers: dit zijn de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Zomer 2019 is in zicht! De zonnige dagen laten zich langzaam weer zien en de bomen staan in bloei. We gaan naar buiten eropuit, het is tijd om mooie nieuwe plekken ontdekken. Gelukkig hebben Nijmeegse ondernemers de afgelopen maanden zeker niet stilgezeten. Van nieuwe hip-ingerichte koffie- en eettentjes tot de leukste hier wil je je portemonnee trekken shops: dit zijn de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

1 | PACHO | Loop binnen!

Bijna niet te missen, op de hoek van het Kronenburgerpark en de Lange Hezelstraat heeft Pacho zijn deuren geopend. Deze Latijns Amerikaanse foodbar is dé nieuwe locatie voor jouw vrimibo, afspraak of date. Je kunt hier namelijk terecht voor ontbijt, lunch, diner of alleen voor een borrel. Pacho motto is niet voor niks: “Niks moet, alles kan!”. Tip: bestel sowieso de zoete aardappelfrietjes, knapperig én ze worden geserveerd met een overheerlijke dip.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 107

2 | LOCALS ONLY | Loop binnen!

Heb jij je altijd al afgevraagd wat er met die oude gloeilampenfabriek aan de St Annastraat is gebeurd? We fill you in. De Splendorfabriek is anno nu namelijk dé spot voor creatieve ondernemers. Het miste alleen nog een goede koffiebar en een fijne stek om te lunchen. Gelukkig zagen ondernemers Thomas & Leonne dit ook en binnen no-time realiseerden zij Locals Only. “Een fijne werk-, koffie en lunchplek voor iedereen”, aldus Thomas. Wij knikken instemmend. En met ook nog een geweldige achtertuin (inclusief zon!) waar je heerlijk kunt ontspannen met een bakkie pleur en een dikke huisstijl (denk oud roze en kunst van locals aan de muur) is Locals Only meer dan één bezoek waard.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Gorterplaats 2 (in de Splendorfabriek)

3 | KUSHIIN | loop binnen!

De Yogasisters streken met hun pop-upyoga al bij KUSHIIN neer en ook wij weten deze new kid in town reeds te vinden. Op de hoek van de Van Welderenstraat vind je deze mooie onderneming inclusief enorme teddybeer voor de deur -inmiddels heeft deze een plekkie binnengekregen. Bij KUSHIIN serveren ze specialty coffee en verschillende soorten thee en sappen, de hele dag door! Je kunt er ook terecht voor een vroege vogel ontbijt, lunch en flexwerken is hier top: boven om regelmatig naar buiten te kunnen turen en beneden om stug door te werken. Tip: bestel een extra dadel-kokos-bal, die krijg je sowieso bij de koffie en zijn té lekker.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Ziekerstraat 136

4| DE WERELD WINKEL | Loop binnen!

In de Lange Hezelstraat zit zo veel leuks, het is bijna niet bij te houden. Onlangs geopend naast conceptstore Blend: De Wereldwinkel. Een cadeauwinkel met alleen maar (h)eerlijke producten en levensmiddelen uit de niet-westerse wereld. Deze wereldwinkel wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers. Voor de leukste en meest originele cadeaus & souvenirs, loop je nu binnen.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 19

5 | COLLECTIV BY SWAN. | Loop binnen!

Als we in hofstad Den Haag zijn dan lopen we maar al te graag even binnen bij conceptstore COLLECTIV By Swan en – we like!– deze store is nu ook in hartje Nimma te vinden. In deze fijne winkel – een concept waar ongeveer dertig kleine ondernemers hun spullen onder één dak verkopen – vind je van alles: van kleding tot sierraden, planten, vintage tassen, lampen en meubelen. Ook een aanrader om even interieurinspiratie op te doen.

Shaker ⇒ Waar? ⇒
Molenstraat 80-82

6 | JACCO OP DE WERF | Loop binnen!

De Houtwerf is een broedplaats waar ondernemers elke dag weer verbinding zoeken met elkaar, de wijk en vooral de stad. Een plek voor creatief en innovatief talent en het leuke voor ons is, er is altijd beweging. Zo opende begin februari bloemenman Jacco Otten de deuren van zijn 2e Bij Jacco en zijn bloembinders kun je terecht voor de mooiste vazen, potten, planten en uiteraard (verse)bloemen. Ben je op de Werf neem dan gelijk vers brood mee bij ‘t Bakkerscafé of scoor iets moois bij een van de andere ondernemers. Newsh flash: binnenkort openen op de Werf ook de deuren van Plekk.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Hatertseweg 23 (De Houtwerf)

7 | HOLY SWEETS | Coming soon!

Deze naam kan maar één ding betekenen, zoetigheid! En wie is daar nou niet dol op? Naast onze all-time-favorite conceptstore Mood opent binnenkort Holy Sweets zijn deuren. Met zijn afgeplakte ramen houdt patisserier Roel Wagenaar ons wel erg lang in spanning, wanneer zouden deze deuren écht openen? Wordt vervolgd ergens deze maand mei. Wij dromen ondertussen over eclairs, macarons, croissants etc.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Houtstraat 63

8 | EETBAR MIKMAK | Loop binnen!

Wisseling van de wacht! Waar voorheen restaurant Q-kele-Q te vinden was, heeft nu Eetbar Mikmak zijn deuren geopend. Waar precies? In het horecarijtje van o.a. Bistro Flores en The Black Fox tegenover Kelkensbos. Kleurrijke (wereld)keuken? Check. Een gezellige achtertuin? Check. Mooie mikmak op de kaart? Dubbel check! Een ideale plek om naar een lange dag shoppen bij te komen.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Kelfkensbos 45

9 | BARBALU | Coming soon!

Dat restaurant Tjeerz het prachtige hoekpand aan de Van Welderenstraat ging verlaten was één ding, maar wat we precies ervoor terug gaan zien is nog afwachten. Wat is Foodbar Barbalu en wanneer opent het? Ze houden ons nog eventjes in spanning… wij kunnen niet wachten.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Van Welderenstraat 111
 

Happy exploring!

Tekst: Dana Visser | Beeld: FollowFox, Holy Sweets