Al ontdekt? Pop-up yoga met de YogaSisters?

Afbeelding voor Al ontdekt? Pop-up yoga met de YogaSisters?

Een neerwaartse hond tussen het glaswerk, draaiende wasmachines of voor het altaar? Dat is pop-up yoga. Niemand minder dan de YogaSisters introduceerden deze bijzondere vorm van yogalessen in Nimma. FollowFox-redacteur én yogi Florie stapte bij de ladies op de mat voor een sessie in de prachtige Sint-Stevenskerk.
Het verschil in energie als ik op zaterdagochtend via de drukke markt de Stevenskerk binnenloop is enorm: de stadshectiek staat opeens op mute, een wierookwalm begroet me en de kalme kerksfeer onderstreept de yoga-vibe. Ik rol stilletjes mijn matje uit en realiseer me dat ik niet de enige ben die vroeg uit de veren is om te gaan yogaën op deze bijzondere plek: de hele ruimte ligt vol yogi’s, net als ik even nieuwsgierig naar hoe het zal zijn om yoga te beoefenen op zo’n toffe en tegelijkertijd serene locatie mét rijke geschiedenis.

Actieve ontspanning

We starten de yogales rustig met een fijne meditatie en de stemmen van Marleen en Fiona (dé YogaSisters) zijn net luid genoeg om boven de prachtige pianomuziek (live!) uit te komen. Fiona vervolgt de les met yin yoga, waarbij je langere tijd in de houdingen blijft liggen. Dit klinkt gemakkelijk, maar zodra je na een paar minuten nóg intensiever de stretch in je lichaam voelt, merk je dat het tegelijkertijd ook hard werken is. Yin yoga is dan ook een soort van actieve ontspanning en je gedachten – een welbekende yoga-valkuil – kunnen gemakkelijk afdwalen. Voor mij blijkt de muziek van pianiste Kimberly Harriso een verrassende en prettige houvast te zijn.

Doorademen op muziek

Ook later in de les blijkt de piano een hele fijne toevoeging te zijn. Marleen heeft inmiddels het lesgeefstokje overgenomen en we gaan verder met hatha yoga. Deze vorm van yoga is wat intensiever – gelukkig zijn onze spieren al lekker opgewarmd door Fiona – en ik probeer elke houding zo goed mogelijk uit te voeren. Door zo relaxt mogelijk te ademen en aandachtig te luisteren naar de pianoklanken blijf ik in een heerlijke flow. Ik besef me nu ook ineens hoe tof het is dat ik in een kerk nota bene yoga aan het doen ben – deze pop-up heeft absoluut de wauw-factor!

Self care

Voordat ik het weet, is het intensieve gedeelte voorbij en mag ik gaan genieten van ultieme ontspanning. We sluiten deze pop-up yogasessie namelijk af met een lange savasana: een houding waarbij je stil op de mat ligt. Met een druk weekend voor de boeg is dit genieten in kapitalen en als ik mijn matje weer oprol voel ik me meer in balans dan toen ik binnen kwam lopen. Ik ga intens nagenieten én met een geweldige yoga-ervaring rijker mijn weekend vieren. ♥

 


Pop-up yoga?
Wat
: Yoga op bijzondere locaties.
Waar: Kris kras door Nijmegen. Eerdere edities vonden al plaats bij De Wit Wasserij, De Meesterproef, Kushiin en in de Stevenskerk.
Docenten: de YogaSisters Fiona & Marleen.
Bijzonderheden: Gelukkig was dit yoga-event niet eenmalig, want de YogaSisters organiseren regelmatig yoga pop-up sessies. Zo leer je Nijmegen op een bijzondere manier beter kennen én train je je yoga-skills of je nu een beginner of gevorderde yogi bent.
Investering: Kaartjes zijn ongeveer €15,- per event.
Meer info? Check de website van de sisters.

 

Tekst: Florie van Hummel | Beeld: FollowFox