What’s on this Hemelvaartweekend – 30 mei t/m 2 juni 2019?!

Posted By Admin@LinkU / 30 mei 2019 / 0 Reacties

Yesssss: lang weekend! Dit Hemelvaartweekend valt er veel te ontdekken, waaronder heul veel toffe feestjes die we al eerder tipten. FollowFox-redacteur Esther knalt de fijnste tips op je beeldscherm, dus take your pick and enjoy your days off!

Africa Now

What’s On? Het Africa Now Festival, waar je geniet van de diversiteit van hedendaags Afrika. Met live muziek uit alle Afrikaanse windstreken, een filmprogramma en workshops blockprinten, sieradenmaken of Afrodance. Uiteraard komen foodies hier ook aan hun trekken.
When & Where? Donderdag 30 mei | Afrika Museum, Berg & Dal.
Check? Tickets voor volwassenen  €15,- en €1,- voor kids van 4 t/m 18 jaar op de site.

I want to ride my bicycle

What’s On? Heb je Dauwtrappen vanochtend gemist? Dan is er vrijdag Rush-Hour: een afval wielerkoers in de straten van het centrum. Elke ronde valt de laatste renner af en er zijn punten te verdienen met tussensprints. In de laatste ronde wordt er gestreden om de Rush Hour vlammentrui. Spektakel op de Nijmeegse keitjes.
When & Where? Vrijdag 31 mei, van 17.00 – 23.00 uur | Grote Markt.
Check? Het FB-bericht voor meer info.

Woodstock around the clock

What’s On? Als je de sixties wil herbeleven of als je had gewild dat je toen geleefd had: beleef Love, Peace and Happiness op Woodstock Zyfflich, net over de grens. De avond staat bol van bands die niet hadden misstaan op de originele Woodstock! (O.a. tributes van Joe Cocker, CCR, Bob Dylan & Deep Purple.)
When & Where? Vrijdag 31 mei, 19.00 – laat | Zyfflich.
Check? De website voor meer info.

Liever happen, feesten of festivallen in eigen stad? Check dan zeker onze Foxlicious Festival-lijst met op Hemelvaartsdag Subcultuur Hemelvaart, de kickoff van foodfestival Trek, en op vrijdag 31 mei zetten we wederom de bloemetjes buiten met het Zusje van Debbie.

Kippenvel- alert!

What’s On? Nijmegen klinkt dit weekend als muziek in je oren: zaterdag en zondag is de binnenstad je muzikale place to be als je van klassieke muziek, koren en orkesten houdt. Nijmegen Klinkt staat garant voor bijzondere optredens op bijzondere plekken.
When & Where? Zaterdag 1 en zondag 2 juni | Nimma centrum.
Check? De website voor het programma. Toegang is gratis.

Hartstikke jarig

What’s On? Singlefeestje trekt al zeven jaar met de leukste feestjes door het land en viert hun verjaardag o.a. in Nimma. Duizenden CD-singles die je zelf mag kiezen bepalen de soundtrack voor je avond. Dus kies, geef hem aan de DJ en dansen maar.
When & Where? Zaterdag 1 juni, 23.00 – 04.00 uur | Doornroosje.
Check? Het FB-event voor meer info.

Kloosterkino summer edition

What’s On? Film kijken op een hele bijzondere plek. Drie keer per jaar vertoont Kloosterkino de mooiste korte animatiefilms van filmmakers wereldwijd, in het Dobbelmanklooster dat dateert uit 1909. Bij mooi weer zelfs buiten.
When & Where? Zaterdag 1 juni, deur open om 20:00, start om 20:30 | Dobbelmannklooster.
Check? Voor €5,- heb je een ticket voor een avondvullend filmprogramma. Reserveer wel even je plekje via reservation@kloosterkino.nl, want beperkte plaatsen.

Kom in de FLOW

What’s On? Yogalessen op locatie zijn hip! Begin deze zondag dus goed door op het terras van Stroom je lichaam en geest een opkikker te geven. Sluit de Easy Flow Yogales van Sandra Botman af met een lekker drankje met bananenbrood en flow lekker je zondag in!
When & Where? Zondag 2 juni van 10.00- 11.45 | Stroom, Lent.
Check? Het event op FB hoe je je aan kunt melden. De kosten voor de yogales + smoothie/drankje + bananenbrood zijn 15,- euro en neem een yogamatje mee.

Prikkel je zintuigen

What’s On? Struinen langs de waal met struincoach Ineke Schaper. Je volgt met aandacht voor elkaar, maar in complete stilte een route door de ruige natuur van de polder en de uiterwaarden.
When & Where? Zondag 2 juni van 10.15 – 15.00 uur | De Bastei, Lange Baan 4.
Check? Tickets op de site van De Bastei en kosten €5,-. Als vriend van De Bastei betaal je €3,-.

Lekker stekje

What’s On? Voor alle plantenlovers onder jullie: check de Plantenmarkt in het Limospark. Je kunt hier kijken, kopen, ruilen (stekken en planten) en advies vragen aan de kwekers. Voor de kids is er een programma met verhalenvertellers en met muziek en een terras heb je een heerlijke groene zondagmiddag.
When & Where? Zondag 2 juni, 12.30 – 16.30 uur | Het Limosparkje, Limoslaan 10.
Check? Het FB-event voor meer info.

En… er is nog meer! Schuif zaterdag 1 juni aan voor een potje Risk of Monopoly op Plein 1944 tijdens het dag van het Bordspel 2019 of check zondag 2 juni bijvoorbeeld de live pop-up acts in Galerie Bart.

 

Mooi Hemelvaartweekend!

Tekst: Esther Roelofsen  | Beeld©: Trek (Peter Lodder fotografie), Kloosterkino, De Bastei, Africa Museum

 

 

 

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed