What’s On this weekend – 20 t/m 22 september 2019?!

Posted By Admin@LinkU / 19 september 2019 / 0 Reacties

Dit weekend ademt vrijheid op elk vlak! We vieren 75 jaar vrij zijn met een meerdaags festival, een sunset walk en duiken de nacht in voor tof vrij werk van kunstzinnige geesten. Redacteur Florie tipt daarnaast ook nog ‘t beklimmen van de Stevenstoren en ontzettend veel leuke to-do’s plus toffe feestjes. Sorry, maar ‘echt’ vrij ga je niet zijn!

Vrijheidsfeest

What’s on? Festival de Oversteek laat driekwart eeuw vrijheid niet zomaar passeren en trakteert op muziek, theater, films, beeldende kunst, cabaret en kinderactiviteiten.
Waar? Cultuurspinnerij de Vasim.
Wanneer? Vrijdag 20 september van 19:30 tot 21:30 uur, zaterdag 21 september van 12:00 tot 23:00 uur, zondag 22 september van 10:30 tot 20:00 uur.
Check? Het festival is gratis. Check voor de line-up Facebook.

Parasól dé indoors editie

What’s on? Je kent Parasól waarschijnlijk van hun toffe feestjes op het Waalstrandje en Club Voerweg. Nu de avonden in versnellend tempo weer korter worden, hoef je het gelukkig niet zonder ze te doen. Voetjes van de vloer.
Waar? Doornroosje.
Wanneer? Vrijdag 20 september vanaf 23:00 uur.
Check? Tickets kosten €14,50 en scoor je hier.

Gaaf Nimma uitzicht

What’s on? Als Nijmegenaar moet ‘ie op je bucketlist: het beklimmen van de Sint Steven. Trek je wandelschoenen aan, want je mag ‘m eindelijk op. Pluspuntje: eenmaal boven kijk je live mee met de beiaardier (de kerkmuziekkant).
Waar? St. Stevenskerkhof 63.
Wanneer? Zaterdag 21 september tussen 11:00 – 13:00 uur. Maar je kunt tot en met november nog terecht voor de beklimming.
Check? Je betaalt €4,- en kinderen tot en met 6 jaar zijn gratis, tot en met 12 jaar betalen €2,-. Reserveren is noodzakelijk, dat regel je via Gilde Nijmegen.

Leer Ukelele spelen (ja, echt!)

What’s on? Heb je nog nooit een instrument vastgehad? Geen probleem. In deze workshop leer je in twee uur tijd een nummer op de Ukelele spelen (je weet wel, zo’n schattig gitaartje).
Waar? Honig Complex.
Wanneer? Zaterdag 21 september tussen 13:30 – 15:30 uur.
Check? De Ukelele krijg je in bruikleen en je betaalt €25,- voor de les. Check hier meer info.

Kippenvel gegarandeerd

What’s on? Steek de Oversteek over tijdens zonsondergang en wandel 3,5 kilometer onder begeleiding van muziek vanaf het water en herdenk de soldaten die tijdens WOII stierven. Een perfect moment om stil te staan bij onze stadsgeschiedenis én om iets heel bijzonders mee te maken.
Waar? De route start bij de Winselingseweg 12.
Wanneer? Zaterdag 21 september van 19:00 – 21:30 uur.
Check? Je moet je vooraf opgeven via Eventbrite (gratis).

Kunstzinnig nachtbraken

What’s on? Check: kunstliefhebbers zijn sowieso present, maar ook voor kunstnoobs is de Nijmeegse Kunstnacht ECHT het bezoeken waard. Duik de nacht in en ontdek op toffe plekken de meest kunstzinnige- & crea-uitingen.
Waar? Door de hele stad.
Wanneer? Zaterdag 21 september vanaf 19:30 (openingsact).
Check? Ontdek het hele programma op de website, daar scoor je ook je kaartjes.

Stille Chaos

What’s on? Ben je fan van silent disco? Dan mag je deze zeker niet missen. Via jouw koptelefoon bepaal je welke van drie DJ’s de beste muziek draait. Wissel de hele avond af tussen R&B, hiphop en classics.
Waar? Doornroosje.
Wanneer? Zaterdag 21 september van 23:00 – 04:00 uur.
Check? Tickets kosten €13,- en zijn verkrijgbaar via de website van Doornroosje.

Latin vibes

What’s on? PIÑA is terug! Tijdens dit heerlijke feestje dans je op reggaeton, maar ook op salsa en dancehall. Laat die heupen maar draaien.
Waar? Waalhalla.
Wanneer? Zaterdag 21 september van 23:00 – 04:00 uur.
Check? Zie het Facebook event voor meer info.

Duik onder

What’s on? Sluit je weekend rustig en leerzaam af bij de Bastei. Tijdens de familievoorstelling over vissen leer je alles over wat er in onze Waal zwemt. Klinkt saai? Nee hoor: je ontdekt van alles dankzij het interactieve spel en maakt de ervaring compleet door de 3D-ervaring.
Waar? De Bastei.
Wanneer? Zondag 22 september van 10:00 – 17:00 uur.
Check? Bekijk de website voor alle details.

 

♥♥♥
Mooi fox-on weekend!

Tekst: Florie van Hummel | Beeldcredit: FollowFox, Stef van Oosterhout; Kunstnacht, De Bastei

 

 

 

adminlinku

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed