In beeld: FollowFox team 3.0 deel 3!

Afbeelding voor In beeld: FollowFox team 3.0 deel 3!

Wie zijn de gezichten van team FollowFox? We stellen alle FollowFox-redacteuren aka de foxies aan je voor en vragen ze het hemd van het lijf: van favo schoeisel en reisbestemmingen tot fijne Nimma insiders tips. Foxies Nadine, Nienke, Esther en Kiki passeerden al de revue en vandaag zijn redacteur Florie en social-redacteur Dana aan de beurt. Happy reads!

Een fotoshoot is nóg gezellige met deze twee! Op links redacteur Florie en haar geheime vriend en op rechts social-redacteur Dana.


Waarom ben jij een Foxie Dana?
 “Als iemand uit mijn vriendenkring of familie ergens een hapje wil eten, krijg ik altijd standaard de vraag: ‘Daan, stuur even jouw lijstje met fijne hotspots door?’. Het is en blijft één van mijn favo bezigheden: het zoeken naar de leukste, fijnste en gezelligste plekjes, waar dan ook. Toen oud-Foxie-redacteur Lisanne ermee ging stoppen en tegen mij zei dat FollowFox toch wel écht iets voor mij zou zijn, kon ik er niet meer omheen. Ik mailde Nienke dat ik toch wel erg geïnteresseerd was en hier zit ik nu, zes maanden later, schrijvend voor FollowFox achter mijn laptop met een grote lach op mijn gezicht.”

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? “Fietsen door Nimma. Onderweg naar een goede cappuccino of een fijn glas wijn. Al zwaaiend naar de lieve vrienden en leuke ondernemers die ik al trappend tegenkom, dat siert Nijmegen zó erg: de geborgen en gezelligheid van de stad zie je overal terug. En er is niets fijner dan na een lekkere lunch, afspraak of diner supersnel thuis zijn, want alles is zo lekker dichtbij sinds ik aan het Kronenburgerpark woon.”

Wat is jouw favo spot in Nijmegen? “Zonder enige twijfel mijn fijne werkplek Lebowski. Dit is zo’n beetje mijn tweede thuis en hier zit ik het liefst ook in mijn vrije tijd. Het is er áltijd gezellig, ik ben verslaafd aan de garnalenbitterballen en wijn drinken is een hobby geworden. Naast wijn ben ik ook gek op koffie en het liefst drink ik een bakje bij mijn favo koffiebar Blommers – 0ok wel Blom. Flexwerken doe ik hier ook graag – super mooi uitzicht over de haven – en voor koffiedates ben ik ook vaak bij Bairro Alto te vinden. Frietjes haal ik bij patathuisje Piccolino, het grootste deel van mijn garderobe is van lifestylestore Make My Day en voor de planken van Cali kun je mij altijd wakker maken.”

Bier of wijn? “WIJN. Sinds ik zo’n twee jaar geleden bij wijnbar Lebowski ben begonnen en kennis heb gemaakt met de wijnwereld wil ik niks anders meer drinken. Aan het eind van dit jaar start ik zelfs met het volgen van verschillende cursussen bij de Wijnstudio. Een onwijs leuke uitdaging en zo kan ik nog meer kennis vergaren over wijn en bezig zijn met iets wat ik echt heel erg leuk en lekker vind.” Friet of pizza? “Iedereen kan mij wakker maken voor frietjes. Altijd. Overal. Echt waar. Frietjes gaan er altijd in. Het liefst speciaal, al is alleen mayo ook heerlijk.” Gympen of hakken? “Dan ga ik voor gympen. Het loopt heerlijk, ze zijn praktisch en staan prachtig onder een wijde broek. Laarsjes draag ik ook vaak.”

Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? “De herfst en de lente zijn mijn favo seizoenen en dan ligt het Kronenburgerpark, waar ik sinds twee jaar woon, er het allermooist bij. Ik ben gek op dagen dat je geen jas aan hoeft en je in de avonduren genoeg hebt aan een warme trui. Over truien gesproken; ik ben een trui-vrouwtje. Ultiem genieten is voor mij dan ook de eerste zonnestraaltjes meepakken op mijn balkon met een vers kopje koffie erbij in mijn favo warme trui.”

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je morgen dan heen? “Indonesië! En nee, niet omdat het tegenwoordig hip is om naar Bali te gaan ;). Mijn schoonmoeder is geboren op Jakarta en op haar zesde geëmigreerd naar Nederland. Ik ben onwijs benieuwd naar haar land. De cultuur, het landschap, de verschillende eilanden. Het lijkt mij heel bijzonder om die reis samen met mijn lieve vriend te mogen maken!”

Als je 80 bent, wat vertel jij je kleinkinderen? “Leef je eigen leven! Mensen zullen altijd, hoe dan ook, een mening hebben. Of die nou positief of negatief is. Doe waar jij je goed bij voelt, geniet van de kleine dingen, de mensen om je heen en de liefde.”

♥♥♥

Een fotoshoot met nieuwe FollowFox-aanwinsten Florie & Dana is een gezellig feest!


Waarom ben jij een Foxie Florie?
“Omdat ik ginger ben, natuurlijk! Buiten dat: ik schrijf graag en ben zelf geregeld te vinden op alle leuke plekken die Nijmegen te bieden heeft. Tijdens een pop-up yogasessie van de Yogasisters in De Meesterproef kwam ik Nienke tegen en maakte ik kennis met FollowFox. En nu zit ik hier!”

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? “Ah, mag ‘ie cheesy zijn? Toch wel als ik een rondje ren tijdens zonsopgang over onze prachtige bruggen. Of iedere andere variant waar de bruggen bij betrokken zijn, eigenlijk: al wielrennend erover of wijn drinkend aan de Waal passen ook perfect in het plaatje.”

Wat is jouw favo spot in Nijmegen? Fika! Ik kan nóóit kiezen, dus een lunch die bestaat uit meerdere broodjes is mij op het lijf geschreven. Maar als ochtendmens geniet ik ook graag van koffietjes bij Credible.” Bier of wijn? “Bier!” Friet of pizza? “Gevalletje keuzestress. Friet. Nee, pizza. Nee, friet. Ach, mag ’t allebei? Hoeft niet tegelijk, hoor.” Gympen of hakken? “Gympen. Geef me meer sneakers.”

Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? “Ik hou van het najaar en de winter! Lichtjes in de straten, met dikke jassen rondstruinen en rookwolkjes blazen met je adem. Wat mij betreft is er ook in de winter nog veel te doen, en als de event-kalender leeg lijkt kun je me altijd porren voor een spelletjesavond.”

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je morgen dan heen? “Vliegen? Geef mij maar een treinticket, naar Hamburg. Ik woonde een halfjaar in deze stad en heb er mijn hart aan verloren, dus wat mij betreft gaan we nu.”

Als je 80 bent, wat vertel jij je kleinkinderen? “Hetzelfde wat mijn opa en oma op een tegeltje hadden staan (Ja, echt!): ‘Doe wat je wilt, kletsen doen ze toch’.”

 

♥♥♥

 

Tekst: Team FollowFox | Beeld: FollowFox