What’s On this weekend – 11 t/m 17 oktober 2019?!

Posted By Esther Roelofsen / 10 oktober 2019 / 0 Reacties

Autumn has arrived! Je herfstvakantie herfstig inluiden, laat dat maar aan redacteur Esther over. Met deze tien tips voor je herfstvakantie gidst ze je naar yummy stoofpotjes in het groen, toffe workshops, slapen tussen de boeken en heel veel feestjes plus muzikaal genot met een view.

1. De Leven – White Edition

What’s on? Je trapt het weekend af met ‘De Leven op je emotional journey’ in Merleyn. Superstring (misschien ken je ze van Het Nest) brengen je de lekkerste trance en De Leven zorgt voor de nodige danceclassics en guilty pleasures. Extra leuk: de dresscode is white!
Where? Merleyn, Hertogstraat 13.
When? Vrijdag 11 oktober. Als je voor 00:00 uur binnen bent is het gratis, daarna €5,- euro.
Info? Tickets bestel je op de site van Merleyn. 

2. Stoofpotje genieten

What’s on? Nu het weer guurder wordt, klinkt een stoofpot gemaakt boven een houtvuur toch heerlijk? Bij Warmoes kun je twee vega versies komen proeven en daarnaast ook de tuinderij ontdekken met bijbehorende boomgaard.
Where? Warmoes – Historische Tuinderij Lent, Griftdijk Noord 11
When? Vrijdag 11 oktober 2019 van 18:00 – 21:00 uur.
Info? Check de FB-pagina voor meer info, prijzen en tijden.

3. Indie vibes


What’s on?
Dit weekend staat in het teken van de dansvloer. Naast o.a. Knopje, Kiss Kiss, Qtopia Queerparty, Froday, HONEY en Planet Rose, tippen we ook graag een feestje met een alternative twist. Indie Disco wisselt parels uit de muziekgeschiedenis af met hippe platen van nu. Denk alles tussen The Smiths, Tame Impala, Kendrick Lamar en Mr. Oizo. Indie voert de boventoon, maar ook elektro, punk en garagerock komen voorbij.
Where? Merleyn, Hertogstraat 13.
When? Zaterdag 12 oktober van 23:00 – 05:00 uur.
Info? Check het event op Facebook, ook voor tickets. 

4. Adrenaline kick

What’s on? De European Outdoor Film Tour, het grootste reizende outdoor filmfestival van Europa, is zaterdag in Nijmegen. In 2,5 à 3 uur zie je de beste documentaires over reizen, outdoor, (extreme) sport en avontuur. De indrukwekkende trailer op de site belooft veel goeds; rauwe shots, mooie verhalen en te gekke beelden.
Where? De Lindenberg, Ridderstraat 23.
When? Zaterdag 12 oktober. Er zijn twee programma’s, om 16:30 uur en 20:00 uur.
Info? Check de site voor de trailer en meer info.  

5. Night At The Library

What’s on? Logeer tijdens het literair festival ‘Buiten Zinnen’ op een bijzondere plek: de bieb! Gasten Maud Vanhauwaert, Marc van der Holst & Gerjon Gijsbers en Derek Otte nemen je mee de nacht in – mooie gespreksstof-garantie voor tijdens het bijbehorende ontbijt -, waarna je in een tweepersoonstentje tussen de boeken slaapt.
Where? Bibliotheek Gelderland Zuid, Mariënburg 29.
When? Zaterdag 12 oktober van 22:00 – 10:00 uur.
Info? Vind je op de FB- pagina van het festival, met een link naar tickets. Wees er snel bij, want er is beperkt plek.

6. Bitterzoet


What’s on?
Een eye-opener voor iedere chocolade-liefhebber, dat is Bitterzoet! In de tentoonstelling BITTER Chocolate Stories zie je portretten van vijftien kinderarbeiders, geïnterviewd door Marijn Heemskerk en op de gevoelige plaat vastgelegd door Afrikaans talent Joana Choumali.
Where? Het Afrika Museum, Postweg 6, Berg & Dal.
When? Vanaf zaterdag 12 oktober, 10:00 – 17:00 uur.
Info? Geinig: op vertoon van een Tony’s Chocolonely actiewikkel krijg je het tweede kaartje gratis. Check voor meer info de site van het Afrika Museum. 

7. Bier hier

What’s on? Je herfstvakantie herfstig inluiden doe je op zondagmiddag met een BierSpijs-Wandeling. In eigen tempo loop je langs zes Nijmeegse restaurants, waar je wordt ontvangen met verschillende biertjes en happen. Extra leuk om met je familie, lief of vrienden te doen (helemaal als ze de stad nog niet kennen).
Where? Je tussenstops zijn: De Firma, STOOM Beer & Food, The Black Fox, Bistro Bar Regent, de Meesterproef en Bistro Bar Ivory.
When? Zondagmiddag 13 oktober, van 12:00 – 17:00 uur
Info? Check het FB- event voor meer info en reserveringen. 


8. Schrijfzin

What’s on? Altijd al een roman of short story willen schrijven? Grijp je kans! Cultuur op de Campus en de Nieuwe Oost Wintertuin organiseren in de herfstvakantie een Worldbuilding Workshop, onder begeleiding van een schrijver.
Where? Achterzaal van Café ‘t Haantje, Daalseweg 19.
When? Maandag 14 oktober, van 19:00 – 21:00 uur
Info? Meld je aan via de FB-pagina.

9. Stereotypisch

What’s on? Mannen in jurken en vrouwelijke machthebbers, mannen met sieraden en vrouwen op de barricades. Deze voorbeelden uit de Nijmeegse geschiedenis geven een verrassend beeld van de man/vrouw stereotypen van toen. Het pop-up museum ‘zij/hij in Nijmegen: voorbij de stereotypen’ (editie van Geschiedenis 024) neemt je mee terug in de tijd en geeft je een verfrissende kijk op dit thema.
Where? Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Mariënburg 26.
When? Dinsdag 15 oktober t/m zondag 20 oktober van 11:00 – 17:00 uur (zondag 12:00 uur).
Info? De toegang is gratis. Meer info vind je op deze FB- pagina.

10. Music with a view

What’s on? Wist je dat het hoogste gebouw van Nijmegen ook een sky lounge heeft? Deze herfstvakantie moet je er echt naar toe vanwege een muzikale beleving op grote hoogte. Het aanbod: elektronische pop van STASJ, klassiek, opera, folk en experimentele pop van Stefanie Jansen en karaktervolle gitaarklanken van Robin Kester. Geniet ondertussen van het uitzicht over Nimma en je avond kan niet meer stuk.
Where? In de sky lounge van het Erasmusgebouw, Erasmusplein 1.
When? Dinsdagavond 15 oktober van 19:00 – 21:00 uur.
Info? Toegang is gratis. Meer info vind je hier

 

Ook gaaf: In het kader van het Qtopia Queer Arts Festival vind je t/m 20 oktober fijne feestjes, verschillende evenementen en exposities door de hele stad. Tevens tippen we voor de kids traditiegetrouw Cinekid in de Lux.
Check onze event-pagina op Facebook voor nog meer herfstvakantietips. 

 

Enjoy your autumn break! 

Tekst: Esther Roelofsen
Beeld: FollowFox, Unsplash, 024 Geschiedenis Nijmegen

 

esther

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed