What’s On this weekend – 25 t/m 27 oktober 2019?!

Posted By Esther Roelofsen / 24 oktober 2019 / 0 Reacties

Yes, het is weekend! Dit keer zelfs mét een uurtje extra, dankzij de klok die wordt verzet. Redacteur Kiki vult je agenda voor de komende dagen en tipt alle places to be voor actievelingen en relaxers! #whoopwhoop

Jazzy het weekend in

What’s on? Lekker mellow het weekend in? Het vierde Festival Jazz International Nijmegen is al sinds donderdag aan de gang en gaat ook de komende drie dagen door. Dit jaar biedt het festival naast het reguliere betaalde programma ook een aantal pop-up concerten op bijzondere plekken, gratis en voor niets.
Where? Doornroosje, LUX, De Lindenberg en Brebl.
When? 24, 25, 26 en 27 oktober.
Check? De website van het festival voor meer info.

Old school

What’s on? Ben jij niet zo’n jazz-fan, maar ben je meer van de techno en house? Dan moet je op dit feestje zijn. Vrijdagavond draait het Metro Kollektief old school echte vinyl plaatjes in Café de Plak. Behalve ‘Le Harry’ is de line-up nog niet bekend, maar met vijf jaar draai ervaring zal deze rasechte Nijmegenaar je zeker niet teleurstellen.
Where? Café de Plak, Bloemerstraat 90.
When? Vrijdagavond 25 oktober van 23:00 – 05:00 uur.
Check? De Facebook pagina voor meer info.

Het zusje is back

What’s on? Het Zusje van Debbie is er gelukkig ook weer dit weekend! Niemand minder dan DJ Joost van Bellen brengt een set vol electro, disco, house en pop naar Nijmegen, zoals hij ook al deed tijdens het Zusje van Debbie- festival. Deze meer intieme editie van ‘het Zusje’ wordt afgetrapt door voorprogramma Koko Kelly. We like!
Where? Brebl, Honigcomplex.
When? Zaterdagavond 26 oktober, van 23:00 – 03:00 uur.
Check? De Facebook pagina voor meer informatie.

YogaSisters X de Meesterproef

What’s on? De YogaSisters geven geregeld yogalessen op de meest toffe plekken in de stad. Deze zaterdagochtend ervaar je zo’n pop-up yogasessie in de Meesterproef; een bijzondere en verfrissende manier om de dag te beginnen.
Where? De Meesterproef, Honigcomplex.
When? Zaterdag 26 oktober van 11:00 – 13:00 uur.
Check? De Facebook pagina voor meer info.

Yin & Yang

What’s on? Nog niet flexibel genoeg? Probeer dan eens een combinatie van Yoga & Ayurveda, die beiden gericht zijn op de balans tussen mind, body en soul. Tijdens de workshop kun je technieken uit deze werelden ervaren. Deze workshop wordt verzorgd door Lisanne van Bodhi Yogashala en Paulien van Areyouveda.
Where? Bodhi Yogashala, Bloemerstraat 71.
When? Zaterdag 26 oktober, 13:00 – 16:30 uur.
Check? De Facebook pagina voor meer informatie.

Women’s walk

What’s on? Leer tijdens een wandeling door onze binnenstad de 25 meest belangrijke vrouwelijke iconen uit Nijmegen van vroeger en nu kennen. René van Hoften neemt je mee op een wandeling van ongeveer twee uur. Ps. ook de guys zijn welkom!
Where? De wandeling start op het Mariënburgplein en eindigt op de Grote Markt.
When? Zaterdag 26 oktober, start om 15:00.
Check? Bekijk de website van 024geschiedenis voor meer informatie.

Who dunnit?

What’s on?!  Een moord, een plaats delict en verdachten; de ingrediënten voor je zaterdagavond. Verhoor samen met je vrienden de verdachten, verzamel informatie en trek conclusies tijdens de Moordnacht van Theatergroep GRAS. Deze keer staat deze interactieve Cluedo- night in het teken van Halloween.
Where? De GRASstudio, Honigcomplex.
When? Zaterdagavond 26 oktober (20:00 uur) en zondagmiddag 27 oktober (14:00 uur).
Check? Het Facebook event voor meer details.

Duivelse trailrun

What’s on? Als sporty redacteur kan ik deze prachtige – maar zeer intense – Devil’s Trailrun natuurlijk niet achterwege laten. Een mooie route: van de N70 route tot aan de Mookerheide, waarbij je kunt kiezen tussen afstanden van 11 km en 42 km.
Waar? Start is vanaf camping de Groote Flierenberg; Zevenheuvelenweg 57.
Wanneer? Zondag 27 oktober; verschillende starttijden.
Check? Informatie over de run en inschrijvingen vind je op de website.

Ook niet verkeerd: Start je vrijdagavond met de WijckWeetjesQuiz en ga zaterdag borrelen in een kapperszaak. Doe net alsof het nog zomer is en kom zondag kijken of speel mee bij het indoor Beachvolleybal toernooi in de Honig Fabriek.

It’s weeeeeeeeeekend!

Tekst: Kiki Hendriks.
Beeld: Follow Fox, Unsplash, Zusje van Debbie, YogaSisters, Theatergroep GRAS.

 

esther

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed