What’s On this weekend – 8 t/m 10 november 2019?!

Posted By Esther Roelofsen / 7 november 2019 / 0 Reacties

Dit tweede weekend van de maand is een cadeautje! Met wetenschap, film, kunst, koken, spacen, dansen en schaatsen kun je letterlijk alle kanten op. Redacteur Esther heeft je to-do-lijst alvast voor je klaargezet en jij hoeft alleen nog maar af te vinken. Hello weekend!

Science & film

What’s on? In en rondom de LUX vind je dit gehele weekend InScience, Nijmeegs vooraanstaand festival voor de wetenschapsfilm. Maak je eigen DNA zichtbaar, doe een VR experience en verken de grenzen van het thema dit jaar: Genetische Modificatie. Dit event geeft stof tot nadenken. Wie weet zien we je daar, redacteur Florie loopt er ook rond.
Where? LUX, Mariënburgkapel en Bibliotheek Gelderland-Zuid.
When? Het hele weekend.
Check? De website van het festival voor het InScience-programma.

Kunstig

What’s on? Multidisciplinair kunstspektakel Kunstraffinaderij exposeert in de Stevenskerk werken van 70 Nijmeegse en Duitse kunstenaars uit het grensgebied. Verwacht theater pop-ups, installaties, poëzie en dans en geniet van food & drinks op het binnenterras, verzorgd door eetcafé BliXem.
Where? In de Stevenskerk, Sint Stevenskerkhof 62 .
When? Het hele weekend.
Check? De website van de Kunstraffinaderij voor alle info.

Comedy Night

What’s on? Lachen is gezond! De comedians van East Side Comedy Night sleuren jou gierend het weekend in. Een avond buikspieren trainen met bekende namen en aanstormend talent.
Where? De Lindenberg.
When? Vrijdag 8 november, 18:30 – 21:30 uur.
Check? Het event op Facebook voor meer info.

Syrieus lekker

What’s on? Wist je dat Hummus, Baba Ganoush en Muhammara Syrische gerechten zijn? Als dit naar meer smaakt, kun je onder leiding van Moases een typisch Syrisch gerecht leren maken. Na drie uur koken geniet je van je eigen creatie tijdens een diner met je mede-koks.
Where? Gezellig Nijmegen, Ganzenheuvel 56.
When? Zaterdag 9 november, van 16:00 – 21:00 uur.
Check? Het Facebook-event voor info en inschrijven. €10,- voor workshop en eten.

Space night

What’s on? Jazz, klassieke muziek en tango die is gebaseerd op golven rond Saturnus? Beleef het op de Radboud Universiteit tijdens Sounds of Interstellar Space. De lezing van Dr. Marijke Haverkorn over sterren en planeten wordt begeleid door muzikaal trio TRIFID en wat echt te gek is: uiteindelijk mag je zelf ook door de telescoop spieken! #onceinalifetime
Where?
 Huygensgebouw, Heyendaalseweg 135.
When? Zaterdagavond 9 november, 20:00 uur – 23:00 uur.
Check? Voor meer details het event op Facebook.

Gelukzoekers

What’s on? Geluk is… dansen op de lekkerste muziek. Stap zaterdagavond de Plak binnen en schud je billen tijdens Gelukzoekers. Zet met onder andere Balkan Beats, Indiase Disco, Afro-Pop, Peruaanse House, Koreaanse Hip-Hop en Russische techno je party mode ON.  
Where? Café de Plak, Bloemerstraat 90.
When? Zaterdagavond 9 november, van 23:00 uur tot 05:00 uur.
Check? Voor tickets en info het Facebook-event.

Open Dag @Plu

What’s on? Voormalig fabriekscomplex Paraplu herbergt anno nu bedrijven, een pub en woon-werkruimtes. Ze gooit haar deuren open om bezoekers te trakteren op een lesje Plu-geschiedenis, inside info over de toekomst van dit pand, heerlijke happen en tunes van onder andere Clean Pete en DJ’s Two Brothers From Another Mother.
Where? Paraplufabriek, van Oldenbarneveltstraat 63a.  
When? Zondag 10 november van 12:30 – 18:00 uur.
Check? De website voor meer informatie.

Spectaculair shorttrack 

What’s on? Het is nog geen hartje winter, maar het schaatsseizoen wordt in Nimma geopend met de spectaculaire Beneluxcup Shorttrack. Je weet wel, die snelle schaatssport met korte rondjes en spannende inhaalmoves. Ready, set, go!
Where? Triavium Ijsbaan, van Rosenburgweg 2.
When? Zondag 10 november, van 13:00 – 17:00 uur.
Check? Het Facebook-event voor alle info. Toegang is gratis.

 

Hello weekend! 

Tekst: Esther Roelofsen
Beeld: FollowFox, Unsplash, Paul Wijsen Photography, Kunstraffinaderij, NSV Shorttrack.

 

esther

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed