Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Afbeelding voor Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Nimma is booming, baby! Overal poppen nieuwe hotspots op en leegstaande panden worden gevuld met de meest inspirerende placestobe, eat, drink, sleep, playand dance. Omdat we hier heel enthousiast van worden, heeft redacteur Esther de negen nieuwste Movers & Shakers voor je opgesomd. Happy exploring!

1 | De Regenboog | Loop binnen!

De leukste speelgoedwinkel van Nijmegen en omstreken is verhuisd (inclusief de bekende Regenboog clown) én vergroot! In het voormalige pand van de FeestXpert shop je nu het leukste en meest duurzame kwaliteitsspeelgoed. Leuk: voel jezelf weer even kind, want in de winkel mag je alles uitproberen en Lego en Playmobil behoren nu ook tot het assortiment. Met de feestdagen in het verschiet is deze nieuwe kleurrijke plek een aanrader om mooie presentjes te scoren.

Mover => Waar? => Hertogstraat 102

2 | Make My Day Atelier | Loop binnen!

Make My Day Women & Men heeft er sinds oktober een zusje bij: Make My Day Atelier. De pandenliggen naast elkaar, dus binnenhoppen x3 is zo gedaan. Achterin de zaak is het kantoor en de creatieve broedplaats van Make My Day, voorin vind je de mooiste sieraden en accessoires, zoals hun eigen sieradenmerk ‘Atelier’ en de leukste tassen, schoenen, handschoenen en brillen. Zijn je eigen sieraden kapot? Laat je ze hier repareren (duurzaam!) of schiet (extra) oorgaatjes.

Shaker => Waar? => Stikke Hezelstraat 30

3 | Wonder For Baby | Loop binnen!

Het walhalla voor jonge ouders, Wonder For Kids, heeft gezinsuitbreiding met de komst van ‘Wonder For Baby‘. Schuin tegenover het eerste pand vind je nu de leukste babykleding en babyspullen, waar je écht alles van wilt scoren (ook als je geen kinderen hebt): van prachtige wiegjes en mobielen voor erboven, de schattigste babykleertjes tot ecologisch verantwoorde (baby)spullen. Alleen al voor babykamer inspiratie is dittheplacetobe.

Shaker => Waar? => Houtstraat 41.

4 | MañanaMañana| Kom afhalen!

Op zondagavond geen zin of tijd om te koken? MañanaMañanais er voor je. Marleen & Birgit koken vanuit huis de lekkerste duurzame en vegetarische gerechten. Je spot de dames elke zaterdagochtend op de biologische markt (Kelfkensbos, red.), waar ze inkopen doen voor bijvoorbeeld de pompoencurry, couscoussalade en homemade Snickers (oeh!). Je bestelling haal je zelf op, het liefst in je eigen bakjeDuurzaam én gezond eten is nu wel heel gemakkelijk met deze meiden in town.

Shaker => Afhaaladres: Muntweg 48.

5 | Bagels & Beans | Loop binnen!

Onze favo Bagels & Beans is back… in het kwadraat! Niet één, maar twee nieuwe vestigingen zijn er in Nimma neergestreken. Eentje in de Lange Hezelstraat (op het hoekje bij het Kronenburgerpark), de andere naast de Appie in de stad. Naast veel bagels is de koffiekeuze groot en de inrichting warm inclusief aandacht voor duurzaamheid. De smoothies zijn een fijne opkikker voor je dag en met een groot terras bij beide panden kunnen we niet wachten tot het weer zomer is.

Mover => Van Broeckhuysenstraat 54 & Lange Hezelstraat 108.

6 |Lino City Hotel | Loop binnen!

In hartje stad vind je een heerlijke nieuwe placeto sleep: Lino City Hotel. Eigenaar Fran (van Fingerz, red.)zag zijn kans schoon en breidde zijn zaak uit met een hip, knus hotel boven zijn zaak. De kamers hebben Spaanse namen, een kleurrijk karakter en een privébadkamer. Met een mooi dakterras en zelfs een gezamenlijke keuken kun je hier meer dan goed vertoeven. Ontbijten doe je vervolgens bij Fingerz of je zet gewoon je eigen kopje Blommers koffie op je kamer.

Shaker => Waar? => Lange Hezelstraat 78

7 | Restaurant Brunswick | Loop binnen!

In het idyllische witte hoekpand van het voormalige Savarijn vind je nu Restaurant Brunswick. Edo & Laila, voormalig eigenaren van STOOM Beer & Food, hebben zich op wereldreis laten inspireren voor de naam: Brunswick is namelijk een wijk in Melbourne, Australië. De inrichting is fris en licht en je schuift gezellig aan op de lange bank met tafeltjes. De kaart is compact, betaalbaar en heeft veel deelgerechtjes. Wij waren fan van de paddenstoelenbitterballen en de empanadas. Mmm! Vegetariërs hebben genoeg keus en extra leuk: de heerlijke wijnen zijn met zorg uitgekozen door Maarten en Floor (Bastion Malden, red.).

Shaker => Waar? => Van der Brugghenstraat 14.

8 | Koffiebar Koen | Loop binnen!

Onze favo plek op de Daalseweg, waar wij graag aanwaaiden voor een bakkie en lekkers van J.P Vincken, heeft een nieuwe bestemming: Koffiebar KOEN. Gerund door nieuwe ondernemer Heidi, heeft deze koffiebar voor elke coffeelover wat wils (ook to go). Naast de lunchkaart is er ruime keus aan Brinks koffie, een heuse koffieproeverij en is KOENtoegankelijk voor jong en oud. De koekjes bij de koffie zijn yum en extra fijn: KOEN is een vroege vogel en al vanaf 8:00 uur open – ook op zondag.

Shaker => Waar? => Daalseweg 31.

9 | PUCK | Coming soon! 

Na jaren werkervaring achter de bar in vele koffietenten, komt de droom van ondernemer Sophie om een eigen koffiebar te openen uit. In het voormalige pand van ‘Wild At HeartBridal’ opent Sophie binnenkort haar PUCK Specialty Coffee. Vanaf 23 november kun je hierterecht voor de lekkerste koffies t een goed verhaal over de koffiebonen, de oogst en de smaak van het zwarte goud in jouw kopje. Ook voor zoet, hartig, lunch, bier en wijn zit je bij PUCK goed.

Shaker => Waar? => van Welderenstraat 132.

 

Tekst: Esther Roelofsen | Beeld: FollowFox, PUCK Specialty Coffee, Lino City Hotel, Mañana Mañana, Bagels & Beans.