7x inspiratie voor onder de boom!

Afbeelding voor 7x inspiratie voor onder de boom!

Kerst 2019 staat alweer bijna voor de deur en dat betekent – voor velen – ook de kersstress. Want wat zet je op tafel en wat komt er onder de boom? In die laatste categorie helpt FollowFox-redacteur Florie je graag op weg. Bij deze 7 Nijmeegse hotspots vind je de leukste cadeaus voor jong en oud. Happy Merry Christmas shopping!

 1 | Bob & Bill 

Wanneer je bij Bob & Bill naar binnen gluurt, verwacht je misschien een winkel die vooral gericht is op haar, maar niks is minder waar. Beneden vind je een echte mancave. Hier slaag je dus prima voor al je M/V-cadeautjes! Cadeautip: ik vond beneden geweldige kaarsen, perfect voor de lange winterdagen. Ook leuk: de prachtige illustraties van Ivy Green. Shopadres: Lange Hezelstraat 103.

***

 2 | Blend & Misous 

In deze toffe winkel vind je drie-in-één: lingerie, kapper én interieur. En dat levert gave kerstideeën op. Zo weet ik alweer beter hoe mijn kersttafel eruit gaat zien en werd ik ook erg blij van de Scandinavische items in de winkel. Cadeautip: alles van de Marie Stella Maris collectie. Vooral de hand- en bodywash met de geur lemon notes blijft een all time favorite. Extra mooi: bij aankoop van deze producten steun je ook nog eens het goede doel, dat past natuurlijk perfect bij de feestdagen. Shopadres: Lange Hezelstraat 17.

***

 3 | Mood Conceptstore 

Bij Mood kun je terecht voor de hele familie: van geurkaarsen tot droogbloemen, kerstversiering, leuks voor de kleintjes en er is voldoende (kerst)inspiratie op te doen. Trouwens ken je het drankje ‘Gimber’ al? Deze gembersiroop moet je echt proberen: zowel warm als koud, met of zonder prik erg lekker. En als je die dan toch haalt, shop bij Mood dan ook direct je kopjes en glazen om ze in uit te schenken. Cadeautip: de handgemaakte portemonnees van Bruin Label zijn prachtig. Extra leuk: je kunt zelf een stof uitkiezen waarmee eigenaresse Rianne aan de slag gaat. Dat is pas écht een speciaal kerstcadeau. Shopadres: Houtstraat 59.

***

 4 | Bever 

Als we de Bever mogen geloven, is niemand een binnenmens. Als winterliefhebber ben ik het hier zeker mee eens, mits je over de juiste buiten gear beschikt natuurlijk. Gelukkig shop je hier de leukste mutsen, handschoenen en zelfs slaapzakken waar je tot het vriespunt nog mee kunt kamperen. Cadeautip: met een herbruikbare (thermos)fles onder de boom maak je iedereen blij. De meeste soorten zijn geschikt voor zowel warme als koude dranken en daarmee ideaal het hele jaar door. Shopadres: Marikenstraat 2-4.

***

 5 | Make My Day 

Wat betreft aankleding winnen de drie Make My Day winkels dé kerstprijs van het jaar. Dompel je onder in glitters, prachtige feestoutfits en de mooiste tafelaankleding. Alleen langs de etalage lopen is al een feest. En als je daar dan toch bent, loop dan vooral ook even binnen. Dankzij hun Christmas-triangle shop je binnen een paar vierkante meter de cadeautjes voor het hele gezin bij elkaar. Cadeautip: allerleukste tip zijn wat mij betreft de hysterische kerstballen- die moet je hebben. Denk aan frietjes of donuts in de boom. Minder opvallend, maar zeker niet minder leuk, zijn de platen bij Make My Day Men of de toffe sieraden bij ’t Atelier. Shopadres: Stikke Hezelstraat 65.

***

 6 | 512 

Nog op zoek naar kerstdeco voor in huis? Bij BleshYou shinen ze weer de geweldige kransen en hangkerstboompjes. Ook voor je kerstoutfit loop je binnen want naast groen is dit ook the place to be voor mooie kleding, tassen en blikvangers van oorbellen. Dat wordt scoren bij je (schoon)familie! Cadeautip: na de feestdagen verdwijnt er weer veel groen uit huis, dus dat vul je gemakkelijk aan met een van de leuke plantjes van BleshYou. Shopadres: Van Broeckhuysenstraat 20.

***

 7 | Dekker v/d Vegt

Dé winkel waar je voor iedereen kunt slagen. Natuurlijk vind je er talloze boeken – van fantasy tot encyclopedie, maar je koopt er ook tijdschriften (voor de vluchtige lezer) of mooie notitieboeken (voor de schrijver). Cadeautip: het kookboek ‘De groene bakplaat’ zorgt voor luie dagen na de feestdagen. Ook gespot: schattige 3D-kerstplaten die je (met de kids) zelf in elkaar zet! Shopadres: Marikenstraat 29.

***

* Handig om te weten: een hoop Nimma winkels doen mee aan de late night x-mas shopping op maandag 23 december. Op zoek naar toffe last-minute shop hotspots voor kids? Check dan deze link. Happy x-mas shopping!

Tekst: Florie van Hummel | Beeld: Marlous Boning (hoofdfoto), Florie van Hummel