7 x workout fun. You got this!

Afbeelding voor 7 x workout fun. You got this!

Ojee, de kerst- en oliebollen calorieën moeten (nog) verbrand worden. Gelukkig zijn er weer 365 dagen om fit te worden! Hoe? Old & new style! Spring op een trampo, boks, gooi met kettlebells, ren door de stad, gebruik je eigen lichaamsgewicht of probeer barre!

1 | Trampo Fun


Trampoline springen, dat is lang geleden. Hoe leuk om dit weer eens te doen? Met jump-fitness verbrand je drie keer zoveel calorieën in vergelijking met (bijvoorbeeld) hardlopen en bovendien is het minder belastend voor je gewrichten. Dé ideale fat-burner dus!

Where?
Industrieweg 101, check ook de website.
When? Op dinsdag en donderdag van 20:00 tot 21:00 uur.

2| Kettlebell Love


De hashtag #screwitletsdoit says it all: bij The Kettlebell Club krijg je persoonlijke aandacht (#letsgo!) en een heleboel gevarieerde en kleinschalige trainingen (#screwit!). Samen met een instructeur werk je aan jouw 2020 doelstellingen en daarbij wordt de kettlebell (soort van zware kanonskogel met handvat) als tool én optimale vetverbrander ingezet.

Where? Onder andere op de Houtwerf.
When? Trainingen dagelijks en zie de website voor meer informatie.

3 | City Run


De stad op een unieke manier ontdekken? Ga rennen met een city guide! Al langer een hype in steden als New York en Amsterdam, nu ook in onze eigen stad. Een leuke manier om fitter te worden of te blijven, informatie te krijgen & allhotspots in town in een speedy tempo te ontdekken. Toegankelijk voor hardlopers op elk niveau.

Where?
De verschillende tours (natuur, stad) zijn de boeken op de website.
When? Op aanvraag.

4 | 100% Bodyweight


Vergeet de apparaten, bij deze sportschool (The Bodyweight Gym) gebruik je puur én alleen je eigen bodyweight. Sowieso een uitdaging, zeker als je iets bent aangekomen tijdens de feestdagen, maar zoals ze het zelf perfect omschrijven: “For dreams to become reality one must be willing to put in the work that is required.”. Je kunt kiezen uit Personal Training, Full Body Lessen, Animal Flow en Calisthenics. Let’s do this!

Where? The Bodyweight Gym.
When? Check de website voor het rooster en meer informatie.

5 | Barre Workout


Dé nieuwste hype binnen de sportschool is Barre: een workout combi van yoga, jazz en ballet. Sorry? Ja, barre is een klassieke trainingsmethode voor balletdansers, omgebogen tot een intense workout voor IEDEREEN. In Nijmegen is er momenteel slechts één plek waar je barre-lessen kunt volgen. Benieuwd hoe het eruit ziet? Check dan eens dit filmpje op YouTube.

Where?
New Age 22.
When? Check hier de website.

6 | Box Burn


Is dans niet jouw ding? Liever een andere of pittige vorm van training? Ga boksen! Bij de Boks Academie Nijmegen hebben ze een groot aanbod aan trainingen. Van beginners en gevorderden tot boksen bij Parkinson. Weer eens wat anders dan je reguliere hardlooprondje. Nog niet overtuigd? Je kunt eerst een gratis proefles doen.

Where?
Boks Academie (Honigcomplex).
When? Check de website voor meer informatie.

7 | Gymles

De gymles. Lover or hater? Hoor je bij de eerste groep dan is er fantastisch nieuws: elke week kun je weer even terug in de tijd, want de gymles is terug van weggeweest. In een grote gymzaal kun je je lol op met trefballen, basketballen, apenkooien, tikkertje spelen en meer voor grown-ups!

Where? Gymzaal Talita Koemi, Burgemeester Daleslaan 1.
When? Maandagavond van 19.45 – 20.45 uur.

 

Meer workout inspiratie? Lees hier verder en challenge yourself!


Tekst: Kiki Hendriks | Beeld: FollowFox, Unsplash, LesMills.