7x toffe workshop tips & ideeën!

Afbeelding voor 7x toffe workshop tips & ideeën!

Staat er bovenaan je 2020 bucketlist meer dingen doen die écht leuk zijn? Workshoppen is het antwoord! Redacteur Florie has got you covered met een out of the box workshop top 7: van een perfect bakkie pleur leren zetten, achter de naaimachine kruipen tot een groene vingers uitdaging. Take your pick & have fun!

Workshop #1

Bakkers klaar? Bakken maar!

Nijmeegs streekbakker Jorrit staat bekend om zijn heerlijke biologische zuurdesembroden en tijdens zijn workshop ‘Basis van brood’ leer je zelf de eerste kneepjes van het bakkersvak. Dit is niet alleen erg mindfull (het deeg moet 20 minuten met de hand gekneed worden), maar ook een lekker voordeel voor thuis (eigen gebakken broden mogen mee naar huis!). Iedereen moet eigenlijk een brood kunnen bakken en bij Jorrit leer je ook nog eens hoe dat brood onwijs lekker wordt.

Wat? De basis van brood.
Duur? 3 uur.
Investering? €45,-.
Meer info? Bekijk de website voor data en meer info.
Smaak te pakken? Jorrit biedt ook broodbakcursussen van een aantal weken aan.

Workshop #2

Een perfect bakje

Écht goed koffiezetten, da’s een vak apart. Maar met hulp van Merel (van Cup of Blackbird) kom je een heel eind. Tijdens de barista of latte art cursus leer je eerst de koffie basics en ga je vervolgens dieper in op de vraag waaraan een espresso moet voldoen (denk scheikundelesje) en daarna leer je goed melk opschuimen en latte art (moeilijk joh zo’n hartje maken!). Fox Nien probeerde deze workshop uit en kwam er na een paar uur hard werken achter dat het barista-vak best uitdagend is – en dat ze beter is in koffie drinken -, maar is wel vol nieuwe kennis en een leuke ervaring naar huis gegaan!

Wat? Latte art of barista workshop.
Duur? 2 tot 2,5 uur.
Investering? €69,50
Meer info? Bekijk de website voor extra informatie over de verschillende workshops.
Smaak te pakken? Bij Merel kun je ook terecht voor gevorderde workshops, zodat je je koffiezet-skills (nog) verder uit kan breiden.

Workshop #3

Bestseller schrijver in spe

Ook als je van nature geen Shakespeare bent, kun je leren schrijven. In één dagdeel zelfs. Oké, het kost zeker nog wat extra oefening om je skills echt naar een volgend level te tillen, maar met deze workshop kom je een heel eind. Sterker nog onze Kiki gebruikt de workshop om haar eigen schrijfstijl te verbeteren. Tijdens de workshop leer je eigen gebeurtenissen mooi op papier te zetten met behulp van associatietechnieken. Su-per leerzaam dus.

Wat? Autobiografisch schrijven.
Duur? 2,5 uur.
Investering? €25,-
Meer info? Op de website van de Lindenberg kun je je inschrijven.
Smaak te pakken? In de Lindenberg volg je regelmatig cursussen op creatief gebied, er is altijd wat te ontdekken.

Workshop #4

Groen, groener, groenst!

Planten zijn niet meer uit je inrichting weg te denken, maar écht groene vingers hebben in een appartementje in de stad is vaak een uitdaging. Gelukkig haalt Ilse van Bleshyou de plantenliefhebber helemaal in je naar boven. Tijdens de workshop leer je hoe je zelf een terrarium maakt. Binnen no-time zijn je handen vies en ben je gegarandeerd helemaal uit je hoofd. Aan het einde van de avond neem je je zelfgemaakte ecosysteem natuurlijk mee naar huis.

Wat? Maak je eigen ecosysteem.
Duur? 2 uur.
Investering? €45,-
Meer info? Hier vind je de data en meer informatie.
Smaak te pakken? Ilse organiseert regelmatig plant-gerelateerde workshops, zoals het maken van een kokedama (hangende plant) of je eigen krans.

Workshop #5

Maak je eigen Bruinlabel item

Ken je de prachtige items van MOOD’s eigen huismerk Bruinlabel al? In de winkel verkopen ze bijvoorbeeld portemonnees en tassen van dit merk en het leuke is dat je ze ook zelf kunt komen maken. Aan het begin van de workshop kies je jouw eigen leer en beslis je met wat voor ’n item je de deur uit wilt lopen. Daarna leer je van eigenaresse en ontwerpster Rianne precies hoe je van slechts een stukje materiaal een product maakt. Extra fijn: Bruinlabel werkt veel met reststukken stof, dus je zelfgemaakte accessoire zal exclusief zijn én nog duurzaam ook.

Wat? Leerworkshop.
Duur? Eén ochtend of avond.
Investering? €55,-
Meer info? Op de website vind je meer informatie.
Smaak te pakken? Je kunt natuurlijk altijd nog een keer langsgaan voor een andere accessoire of ga thuis zelf aan de slag.

Workshop #6

Namasté in je zelfgemaakte legging

Bij FollowFox hebben we nogal wat yoga fans. En hoewel het bij yoga zeker niet gaat om hoe je eruitziet, is het altijd fijn om een comfortabele én mooie yoga legging te dragen. Bij Studio Jurk maak je je eigen exemplaar. Zelfs zonder naaimachine ervaring loop je binnen een paar uur in je eigen legging naar buiten. Super tof, toch? Extra leuk: na de les ga je je legging testen. Yogadocent Daniella verzorgt namelijk direct na de Studio Jurk workshop een Vinyasa-les. Twee vliegen in een klap: werk je gelijk aan je ‘meer sporten’-voornemen.

Wat? Maak je eigen yogalegging.
Duur? 5 uur.
Investering? €75,-
Meer info? Inschrijven en meer informatie vind je op deze pagina.
Smaak te pakken? Bij Studio Jurk kun je terecht voor allerlei workshops en cursussen.

Workshop #7

Aan de slag met hout

Ik herinner me houtbewerken alleen nog maar van de technieklessen op de middelbare school, dus deze workshop is zéker buiten m’n comfort zone. Je leert zandstralen, vierkante gaten boren en werken met elektrisch handgereedschap en resthout. Daarnaast ontdek je ook meer over hout ambachten terwijl je op het Honigcomplex aan het werk bent. Wat mij betreft een activiteit om zeker een keer uit te proberen, want het haalt je uit je hoofd en in het nu.

Wat? Houtbewerken voor volwassenen.
Duur? 2 uur.
Investering? €35,-
Meer info? Op het Facebookevent lees je meer over de workshop.
Smaak te pakken? Bij Anke en Bart (AB Houtcreaties) kun je terecht voor van alles en nog wat, er is dus voldoende te ontdekken.

 

Workshoppen, ik kan er geen genoeg van krijgen! Ook nog leuk om zelf te doen of om cadeau te geven: vlees-workshop bij The Black Fox of Afrikaanse muziek ontdekken in het Afrika Museum.

Tekst: Florie van Hummel | Beeld: FollowFox, Mood, AB Houtcreaties