What’s on this weekend – 21 t/m 23 februari 2020?!

Posted By Esther Roelofsen / 20 februari 2020 / 0 Reacties

Verkleedfeest numero uno staat voor de deur: carnaval! Nijmegen is omgedoopt tot ‘Knotsenburg’ waar je in je meest creatieve creatie een lekker feestje viert. Niet zo’n carnavaller? Geen probleem, want er staat weer genoeg op het lijstje voor dit weekend. Van sportieve uitspattingen tot historische kookworkshops, redacteur Nadine zocht uit waar je moet zijn. Alaaf!

3x Carnaval @ Nimma 

#1 Carnaval @ Nimma
What’s on?
Carnaval in Nimma vier je in het kloppende hart op de Grote Markt: ‘t Marikenpaleis. De hele week kun je hier terecht voor de meest aanstekelijke deuntjes en feest je mee tot in de late uurtjes.
Where? De Grote Markt.
When? Vrijdag 21 t/m dinsdag 25 februari.
Info? Check Facebook voor meer ins en outs.

#2 Carnaval @ Nimma
What’s on?
Ook De Waagh staat bol van de feestvierders dit weekend. Van zaterdag tot en met dinsdag ben je hier aan het goede adres voor kindermiddagen, dweilorkesten, het boerenbal of het ‘waaghen’ van een dansje.
Where? De Waagh.
When? Zaterdag 22 t/m dinsdag 25 februari.
Info? Check het volledige programma op Facebook.

#3 Carnaval @ Nimma
What’s on?
Zoek je een leuke plek om met je kids carnaval te vieren ná de carnavalsoptocht in de binnenstad (start 14:00 uur op Plein 1944)? Begeef je dan naar Nijmegen-Oost, want in de kroeg der kroegen is op carnavalszondag een hoop leuks te beleven.
Where? Cafe ‘t Haantje.
When? Zondag 23 februari van 15.00 uur – 23.00 uur.
Info? Check voor meer info het Facebook event.

Meer to-do-vacay inspiratie? Check dan deze link.

OERRRR gezond


What’s on?
 Ben jij meer van de gezonde lifestyle in plaats van het carnavalsgedruis? Sluit je dan aan bij de workshop van lifestylecoach Sabine Jansen. Ze neemt je mee de buitenlucht in, waarbij ze de nadruk legt op ontspanning en bewustwording van je fysieke en mentale gezondheid. Een enorme energieboost!
Where? De Bastei.
When? Zaterdag 22 februari, verzamelen vanaf 08.45 uur.
Info? Check de site voor meer info. Meld je vooraf even aan.

90’s & 00’s 

What’s on? Wel in voor een feestje, maar is verkleden niet jouw cup of tea? Dan zit je bij Waalhalla goed dit weekend. Terug naar Toen neemt je mee naar de 90’s en 00’s, waar jij los kunt op helden als Britney Spears, the Backstreet Boys en the Spice Girls. Partytime!
Where? Waalhalla.
When? Vrijdag 21 februari van 23:00 uur – 04:30 uur.
Info? Check het Facebook event voor alle ins en outs.

Nog verder terug..

What’s on? Benieuwd naar wat er 500 jaar geleden op het menu stond? Deze kookworkshop neemt je mee naar het culinaire verleden van de Middeleeuwen. Samen met je medecursisten tover je met behulp van eeuwenoude recepten verrassende heerlijkheden op tafel.
Where? Historisch kookatelier Eetverleden, Franseplaats 1.
When? Zaterdag 22 februari, van 17:30 uur tot 22:00 uur.
Info? Check de site voor meer info

Obstacle to the max

What’s on? Je weekend sportief eindigen? Doe dan mee met de Obstacle Run: een 2 km of 3 km parcours met meer dan 20 obstakels en grensverleggende opdrachten. Of je nu mee doet met vrienden, collega’s of je kids mee op sleeptouw neemt, een goede workout is het zeker.
Where? NYMA Outdoor Gym, Winselingseweg 41.
When? Zondag 23 februari van 10.00 uur tot 13.00 uur.
Info? Check de site voor meer info.

Voor op de agenda! 🗓 

Het Hunnerpark staat in de eerste week van juni bol van gezelligheid, want Festival TREK doet dan weer zijn intocht. Naast een culinair festival is dit ook hét festival voor entertainment in alle vormen. Met name regionaal talent staat centraal, zoals bandjes (semi-akoestisch), theateracts, beeldhouwers, singer-songwriters, dansacts, schilders en kleinkunstenaars. Meld je aan via de website als je ook onderdeel wil zijn van dit festijn, met komend jaar zelfs een extra podium én een mini expositie van de stad.

 

Lekker weekend!


Tekst: Nadine Hurkx | Beeld: Unsplash, NYMA Outdoor Gym. 

 

 

 

 

esther

No Description

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Comments are not allowed