Fastread-Monday: 5 treasure hunt vragen aan Bert van Bert&Co!

Afbeelding voor Fastread-Monday: 5 treasure hunt vragen aan Bert van Bert&Co!

Voor interieur moois mét een verhaal moet je anno nu in Nijmegen-West zijn. Om precies te zijn in dé loods van treasure hunter Bert van Hoorn. Redacteur Dana keek hier haar ogen uit, bedwong met moeite haar shopdrang en vroeg Bert naar zijn liefde voor vintage items, wie ‘Co’ toch is en wat zijn toekomstplannen zijn. Happy reading!

 

Dat je een goed oog hebt voor prachtige spullen wisten we al, maar hoe is jouw liefde voor antieke items eigenlijk ontstaan?
“Ik ben opgegroeid in het prachtige Klaverland, misschien ben je wel bekend met deze plek omdat hier ook de Millinger Theetuin (een prachtplek verscholen in de uiterwaarden, red) is te vinden, en het huis van mijn ouders ligt heel mooi aan de Waal. Mijn ouderlijk huis heeft ontzettend veel authentieke details en van mijn ouders leerde ik te genieten van ‘oude spulletjes’. Zo ging ik al vanaf jongs af aan samen met hen en mijn zus langs de Waal wandelen. Vooral leuk nadat het hoog water was geweest, want dan vonden we van alles: van oude tabakspijpjes van klei tot scherven van Romeinse potten.”

Je koopt zelf spullen in, knapt ze op indien nodig en verkoopt ze weer. Is een eigen zaak altijd jouw droom geweest?
“Eigenlijk niet. Ondernemer zijn is ontzettend hard werken en je moet er veel voor laten. Maar ik ben gek op mijn werk. Op zondag neem ik min of meer verplicht vrij, zodat ik ook tijd over hou voor andere dingen, maar eerlijk gezegd sta ik zondagavond alweer te trappelen om aan de slag te gaan.”

Loop je nog wel eens een moderne meubelzaak binnen?
“Eerlijk gezegd niet, want ik heb daar eigenlijk niets van nodig. Ik speur namelijk het allerliefst bijvoorbeeld een Marktplaats af als ik op zoek ben naar iets specifieks voor in huis. Ook veel beter voor het milieu!”

Run jij Bert&Co helemaal alleen, of beter gevraagd: wie is Co?
“Het is inderdaad een eenmanszaak, maar mijn zaak heb ik niet voor niets Bert&Co genoemd. Ik heb veel fijne mensen om mij heen die ieder een steentje bijdragen. Ik weet natuurlijk ontzettend veel over de spullen die ik verkoop, maar soms kan ik wel wat hulp gebruiken. In dit vakgebied zijn ‘we’ – de vele antiekhandelaren – ontzettend behulpzaam voor elkaar en dit is ook één van de redenen waarom ik mijn werk zo ontzettend leuk vind.”

Last but not least, wat zijn je toekomstplannen?
“Ik hoop dat Bert&Co zoals het nu – is een werkplaats plus store ineen – nog lang mag blijven bestaan. In maart 2020 bestaat mijn bedrijf drie jaar en inmiddels merk ik dat klanten mij beter kunnen vinden. Dat is natuurlijk ontzettend belangrijk, maar dit brengt ook een ander aspect met zich mee. Hoe meer mensen ik ontmoet, hoe meer ik mijn kennis ontwikkel. Ik hoop dan ook dat ik in de toekomst veel bijzondere items mag blijven vinden, want dat is waarom ik mijn werk zo ontzettend graag doe!”

 

Tekst: Dana Visser | Beeld: FollowFox